Roskullsvägen 1

8 rum (257 + 38 m2). På en av Lidingös mest eftertraktade adresser med fantastisk vy över Stockholms inlopp och Fjäderholmarna ligger denna otroligt fina arkitektritade 60-talsvilla om totalt 295 kvm, totalrenoverad 2003-2004. Belägen på en av Lidingös vackraste trädgårdsmästartomter med ett ostört läge på lugn återvändsgata. Villa i sydväst med sol hela dagen och med en mycket fint anlagd trädgårdstomt om 1 100 kvm. Trädgården inramas av skyddande fromklippta häckar och vackra rododendron planteringar. Stor terrass i svensk granit samt gedigna och påkostade stensättningar. Övre plan med väldisponerade och generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier, sjöutsikt och eldstad. Stort och modernt kök i öppen planlösning. Totalt upp till 5-6 sovrum, 2 badrum samt gäst-wc. Entréplan med stora sällskapsrum, kontor/sovrum, gästrum, möjlighet till generationsboende, tvättstuga och groventré. Genomgående vattenburen golvvärme. Bergvärme. Stenlagd uppfart med plats för minst tre bilar. Här bor man med gångavstånd till
Pris: 25.000.000 kr Roskullsvägen 1 Lidingö, Lidingö
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 8 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 257 m2 + biarea 38 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.100 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1961

Planlösning

Entré/hall med golv i svart granit och trappa till övre plan. Två sällskapsrum varav det ena förberett för pentry och möjlighet till generationsboende samt utgång till stenlagd uteplats, kontor/gästrum, sovrum, badrum och tvättstuga med stor klädkammare i anslutning. Separat groventré med förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Pannrum och förråd med gott om förvaring. Genomgående spotlights i tak samt golv i svart granit och ek.

Övre plan med kök och sällskapsrum i öppen planlösning. Stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp och med utsikt över Stockholms inlopp. Balkongdörrar mot stenlagd terrass med trappa som leder ner till stenlagd terrass och gräsmatta. Separat sovrumsavdelning med tre sovrum varav ett med dressing room och fransk balkong, även här sjöutsikt. Badrum med badkar, dusch och wc samt ytterligare en separat gäst-wc.

Kök
Smakfullt kök från Kvänum med gott om förvaring. Bänkskiva i svart granit och rostfritt stål. Induktionshäll (Miele) och fläkt. Integrerad diskmaskin, mikrovågsugn och ugn, båda i arbetshöjd och samtliga från Miele. Side-by-side kyl och frys med ismaskin från LG.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och med ljust golv och infällda spotlights. Fönster ger fint ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Kommod med dubbla handfat och stor spegel ovan. Ytterligare ett väggfast skåp som ger bra förvaringsmöjligheter. Dusch med takdusch, vägghängd wc samt handdukstork (el). Golvvärme och infällda spotlights i tak.

Gäst-wc med handfat och vägghängd wc. Ljust kakel på golv, mosaikvägg bakom handfat samt ljust målade väggar.

På entréplan finns separat wc med handfat. Svart granit på golv och målade väggar. Dusch i anslutning till wc och tvättstuga.

Tvättstuga med svart granit på golv och helkaklade väggar i vitt. Tvättmaskin, torktumlare båda från Miele och ett torkskåp från Nimo. Intilliggande klädkammare med inredning av ek. Gott om förvaringsmöjligheter med både lådor och skåp.

Övrigt
Genomgående vattenburen golvvärme. Bergvärme och mekanisk ventilation med värmeåtervinning. Förråd som nås utifrån med möjlighet till uppvärmning finns om ca 11 kvm. Central dammsugare. Totalrenoverat 2003/2004.

Trädgård
Mycket påkostad och stilren stenläggning och välskött trädgård med bevattningssystem. Insynsskyddad och grönskande tomt med terrassering och vacker inramning av formklippta häckar, vackra rhododendron planteringar, prydnadsträd, synligt bergsparti och stor gräsmatta. Trädgårdsland med gerösa ytor och gott om bärbuskar. Härlig stenlagd terrass i granit och fin sjöutsikt. Läge i sydväst och storslagen utsikt över Stockholms inlopp.

Driftskostnad

52.129 kr/år, varav
El: 29.172 kr/år
Vatten/Avlopp: 8.026 kr/år
Renhållning: 2.016 kr/år
Försäkring: 12.915 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängvåning
Byggnadsår: 1961
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2017-08-30
Energiprestanda: 65 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Gjuten platta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Betonghålsten/träkonstruktion
Fasad: Putsat tegel
Fönster: 3-glas isolerutförande
Bjälklag: Betonghålsten/träkonstruktion
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar
Ventilation: Mekanisk med värmeåterv.
Fastighetsbet: Utsikten 18

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 8.757.000 kr
Summa pantbrev: 3.177.000 kr
Tomtareal: 1.100 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständing beskrivning >