Runebergsgatan 6, 2 tr - SÅLD

4 rum (132 m2). Vacker och elegant designad familjevåning attraktivt belägen i fin fastighet uppförd 1917-18 ritad av arkitekt A Wallby. Magnifik med tidstypiska nationalromantiska detaljer och sällskapsrum med utsikt mot Runebergsgatan. Ett hem som karaktäriseras av en härlig atmosfär och bjuder på all tidsenlig charm som vackra snickerier, platsbyggda garderober, burspråk och fönster med spröjs samt högt i tak. Den disponerar fyra rum med generöst sällskapsrum, möblerbar hall med öppen spis, exklusivt kök med stort fönster och burspråk mot gård. Den privata delen med tre sovrum, hall med mycket goda förvaringsmöjligheter, påkostat badrum och en gästwc. Välskött förening med perfekt läge och närhet till Humlegården, city, kommunikationer som till attraktiva skolor. Kontakata mäklaren för privat visning!
Pris: 17.500.000 kr Avgift: 4.767 kr/mån. Runebergsgatan 6, 2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 132 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 4.767 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband
Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet Andelstal: 6.4/6.6 % Byggnadsår: 1917-18 Förening: Bostadsföreningen nr 13 i kvarteret Asken u.p.a
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Entré som öppnar upp mot en möblerbar hall med en magnifik öppen spis och platsbyggda bokhyllor med inbyggd belysning. Vackra snickerier med nationalromantiska inslag i tak och på vägg. Fiskbensmönstrad ekparkett både i hall och i sällskapsrum. Genom den representativa hallen nås det generösa sällskapsrummet. De fina och och tidstypiska detaljerna som utsmyckat tak och stram stuckatur förstärker atmosfären. God plats för soffgrupp och sociala sammankomster. Rummet utmärks av det stora spröjsade fönsterpartiet med utsikt mot Runebergsgatan.

Den privata delen innefattar tre sovrum mot gård och master bedroom med balkong vilken har nylagt bambugolv och som vetter mot den grönskande gården. Platsbyggda garderober och skrivbord. De andra två sovrummen mot gård har även de högt i tak och fina snickerier. Hall med platsbyggda garderober och mycket goda förvaringsmöjligheter.

Kök

Stilrent kök från Comprex med en platsbyggd bänk i burspråket vid ett stort spröjsat fönster mot gård. Maskinell utrustning från Miele som diskmaskin och dubbel kyl/frys. Glas på vägg ovanför arbetsbänk. På golv fiskbensmöstrad ekparkett. Plats för ett större middagsbord i köket samt goda förvaringsmöjligheter.

Badrum

Exklusivt och mycket påkostat badrum med granitkeramik i grått på vägg och golv, värmeburet. Dusch med stilsäker dörr i glas. Kommod i vitt och bänkskiva i granit och dubbla handfat. Badrumsskåp med inbyggd belysning, vägghängd wc. Tvättpelare  med tvättmaskin och torktumlare. Intill hall gästwc med kakel i vitt på vägg och klinkers i grått på golv.

Övrigt: Lägenheten disponerar ett vinds och ett källarförråd. Driftkostnaderna är uppskattade. 

Driftskostnad

11.500 kr/år, varav
El: 5.000 kr/år
Försäkring: 6.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1917-18
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-03-04
Energiprestanda: 140 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Bostadsföreningen nr 13 i kvarteret Asken u.p.a

Information:

Föreningen är bf Asken 13 u.p.a.och består av 16 lägenheter och 1 lokal. Byggnadsår 1917-18 och arkitekt A Wallby, byggherre G Kjellberg, byggmästare 1 GA Sahlén och nr 2 LE Andersson. Föreningen tillåter ej juridisk person. Grönskande gård. Föreningen äger marken. Avgiften betalas kvartalsvis. Lägenheten är registrerad som 134 kvm i föreningens register men uppmätt med rådande standard till 132 kvm. 

Renoveringar:

2010 Fönster mot gatan

2012-13 Koppartak mot gatan

2013-14 Målning av fönster mot gården

2014 Stambyte våning 1 lgh nedanför

2014-15 Dränering gårdshuset

2014-15 Köksstammar i gårdshuset

2016 Relining gatuhus vid trapphus

2016 Nytt soprum ingång från gatan

2017 Ny datacentral för fjärrvärme. Snöskydd monterad på taket mot gatan

2018 Omdragning av fiber, egen fiber

2020 Trapphusbalkonger och balkongdörrar över gården.

Se årsredovisningen för mer information.

Planerade renoveringar:

Ej bestämt men diskuterats om en klaff för avloppsstammen mot gatan för att motverka översvämningar.

Se fullständig beskrivning >