Saltsjöbadsvägen 71

6 rum (280 + 84 m2). På vackert belägen strandtomt, med svårslagen utsikt över Duvnäsviken, ligger denna smakfulla tvåplansvilla. (Se film på mäklarens hemsida). Totalyta om 338 kvm fördelat på två bostadsbyggnader, gym och bastu. Runt huvudbyggnaden finns stora stenlagda terrasser med eftermiddags- och kvällssol. På terrassen utanför vardagsrummet finns ett välbyggt utekök samt plats för soffgrupper, matplats och solstolar. Här kan vackra solnedgångar beskådas om sommaren. På fastigheten finns egen sandstrand och brygganläggning i Sibirisk lärkträd med segelbåtsdjup samt två bojar för större båtar. Vinterbonad sjöstuga/gästhus med kök och badrum med wc. Nybyggd bastu och gym Huvudbyggnadens entréplan består av väl tilltagna sällskapsdelar i öppen planlösning med terrassen, när samtliga vikdörrar öppnats upp mot vattnet. Genom att det är samma stengolv inne som ute suddas gränsen ut mellan terrassen och vardagsrummet. Fyra meter till nock i vardagsrumsdelen.
Pris: 25.000.000 kr Saltsjöbadsvägen 71 Saltsjö-Duvnäs, Nacka
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 280 m2 + biarea 84 m2 Tomtareal: 1.848 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2006

Planlösning

Rymlig hall med gäst-wc och dusch samt klädkammare. Från hallen möts man av den öppna spisen (gelé eldad, ej vedeldad) som med sin genomgående öppning ger en fin karaktär till det ena, mer separata sällskapsdelen. Här finns en stor projektorduk på 108 tum inbyggd i taket med elmotor samt projektor vilket gör rummet till biosalong med en knapptryckning. De övriga sällskapsdelarna är i en öppen planlösning där kök och vardagsrum har en fantastisk utsikt över Duvnäsviken. Matsalsdelen är en nivå upp från vardagsrum och kök för att även här kunna ta del av sjöutsikten. Rustikt inrett kök med bänkskivor i granit och samtlig utrustning från Gaggenau. Här finns även en liten mindre matplats i ett inglasat burspråk. I anslutning till köket ligger grovköket med skafferi samt tvättrummet med ingång från garageuppfarten. Med enkel hantering kan vikdörrar öppnas upp så terrasser och sällskapsrum blir till ett. På terrassen utanför vardagsrummet finns ett utekök med granitskiva, inbyggd grill samt dubbeldiskho med rinnande vatten och bardisk. Terrasserna är väl tilltagna med plats för flera sittgrupper med optimalt läge med eftermiddag och kvällssol under sommaren. Samtliga terrasser, gångar och trappor är av granit samt brygganläggning i Sibirisk lärkträ.
En vacker trappa leder upp till andra våningen och den mer privata delen. Tre väl tilltagna sovrum med gott om förvaring. Två av sovrummen har utsikt över Duvnäsviken. Det tillhörande badrummet är stort och har både badkar och dusch.
Källarplan med gym/kontor och vinkällare inrett 2017, nås via hiss från köket alternativt separat ingång från sjösidan.
Den noggrant anlagda tomten är lättskött med  självgående gräsklippare samt bevattningssystem. Nere vid vattnet och bryggan, som badar i sol hela dagen, ligger sjöstugan som är inredd med kök (vitvaror från Gaggenau), sällskapsrum och sovrum samt sovloft och badrum.

Övrigt
Inbyggd surroundanläggning i vardagsrum och kök. Larm med anslutning till skalskydd på natten anslutet till larmfirma. Kameraövervakning som vid rörelse i trädgård eller inne i huset direkt skickar pushnotis med bildinspelning till mobiltelefonen. Ljussystem där husets taklampor kan styras centralt från bägge entréerna samt från sovrumsplanet är inte bara praktiskt utan ger även ökad trygghet. VVC (varmvattencirkulation) gör att varmvattnet kommer omgående i alla kranar i huset. Anslutet till kommunala vatten & avloppsnätet med anslutningspunkt på Strandpromenaden. Dubbla ventilationsanläggningar med luftvärmeväxlare (en per våningsplan). Dessa återvinner nästan all värme från i den utgående luften. Med en knapptryckning ställer man istället in dem till att ta in den kalla nattluften på sommaren. Extra tilltagen storlek på bergvärmeanläggning (Nibe) med 3 st 80 meters hål för lägsta driftkostnad. Golvvärme i hela huvudbyggnaden inklusive gymmet källaren. Även båthuset har golvvärme via kulvert. Garaget har golvvärmeslingor och kulvert färdigt men är ej inkopplat.

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-23/134
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM8-25/165A
Last, Avtalsservitut: Vattenledning mm, 01-IM8-31/168
Förmån, Officialservitut: Brygghus brygga, 01-NAC-300
Förmån, Officialservitut: Väg badhus båthusplats, 01-NAC-300
Inskrivning, Avtalsservitut villa mm, 25/165

Driftskostnad

54.756 kr/år, varav
Värme: 20.004 kr/år
El: 20.004 kr/år
Vatten/Avlopp: 2.496 kr/år
Renhållning: 3.048 kr/år
Försäkring: 9.204 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare
Byggnadsår: 2006
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2016-04-18
Energiprestanda: 78 kWh/m2 (Atemp) och år
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Ventilation: Mekanisk till-/fr.luft m värmeåterv.
Fastighetsbet: Erstavik 25:10

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 8.566.000 kr
Summa pantbrev: 7.800.000 kr
Tomtareal: 1.848 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständing beskrivning >