Sandelsgatan 35, 1 tr

2.5 rum (69 m2). Ljus och smakfullt renoverad lägenhet om 69 kvm belägen i mycket attraktivt kvarter vid Tessinparken. Ljust kök med matplats för sex personer. Stort sällskapsrum med öppen spis och sovrum med utgång till balkong i sydväst med utsikt över Tessinparken. Badrum med dusch, toalett och tvättmaskin. Separat gästtoalett. Förening i vacker och välskött fastighet från 1935.
Pris: 5.950.000 kr Avgift: 4.396 kr/mån. Sandelsgatan 35, 1 tr Nedre Gärdet/Tessinparken, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 2.5 kök Boarea: 69 m2 Våning: 1 av 7 , Hiss finns Avgift: 4.396 kr/mån. inkl inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.31608 Byggnadsår: 1935 Förening: Brf Sandelsgatan 35

Planlösning

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt ingång till garderob och separat gästtoalett. Från hallen nås den inre hallen som idag används som matsal, men som även kan disponeras som arbetsrum/bibliotek. Serveringsgången mellan inre hallen och köket har gott om förvaringsutrymmen såsom serveringsskåp samt två garderober. Kök med gott om arbetsytor och förvaring. Stort och lättmöblerat vardagsrum med vacker fiskbensparkett, fungerande öppen spis och tre stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp mot lugn gata och Tessinparken. Trivsamt sovrum med utgång till balkong i sydväst. Helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, toalett, handdukstork och tvättmaskin. Genomgående vacker fiskbensparkett i ek, stavparkett i ek i köket. Lägenheten är i mycket gott skick i vacker 30-tals fastighet.

KÖK
Ljust kök med matplats för sex personer. Vit köksinredning med goda förvaringsmöjligheter, kyl, frys, diskmaskin, spis och fläkt. Arbetsbänk i kalksten och kakel ovan arbetsytor.

BADRUM
Fräscht och väldisponerat badrum med ljust kakel på väggarna och klinker på golv. I badrummet finns dusch, handfat, badrumsskåp,toalett, tvättmaskin och handdukstork.

ÖVRIGT
Till våningen hör ett vindsförråd. Gemensam stor och fräsch tvättstuga finns i källaren, tillsammans med torkrum samt cykelrum.

Driftskostnad

5.600 kr/år, varav
El: 1.800 kr/år
Försäkring: 3.800 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1935
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2010-02-11
Energiprestanda: 183 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: kv Nybyggsgrind 3

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sandelsgatan 35

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Sandelsgatan 35 förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 40 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV och Internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem.Fiber via All Tele. Till medlemmarnas förfogande finns cykelrum samt tvättstuga, i källarplan, med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Tillgång finns även till en gemensamhetslokal. Garage finns i föreningen med plats för fyra bilar (kö).

RENOVERINGAR
2002 Provtagning av en bärande stomme i fastigheten genomfördes och provet innehåller inte aluminatcement.
2003 Renovering av tvättstugan. Nya tvättmaskiner och nytt torkskåp installerades.
2003 Renovering och målning av samtliga yttre fönsterbågarna i fastigheten. Nya ventilationsuttag installerades i fönstren.
2004 byttes vatten- och avloppsstammarna samt elstigar.
2004 OVK-besiktning genomfördes med godkänt resultat.
2004 Provtryckning av samtliga rökkanaler med godkänt resultat.
2005 Radonmätning med medelvärde på 30-80Bq/m3. Högsta tillåtna radonhalt är 200 Bq/m3.
2009 Ny värmeväxlare i fastigheten. En omfattande brandbesiktning utfördes i fastigheten. Installation av barnvagnsramp i entrétrappan mot gatan.
2010 Byte av tre dörrar till högre brandklass, vind, källare och elrum. Anordnande av ny evakueringsmöjlighet från källaren mot gården. Nytt serviceavtal tecknas för maskinerna i tvättstugan.
2010 OVK-besiktning och energibesiktning utfördes.
2010 Påbörjar allmän upprustning av källarutrymmena. Renovering av samtliga brunnar i källaren. Innätning av undercentralen. Besiktningar och förberedelser för kommande fasad- tak- och balkongrenovering. 
2011 Renovering av delar av tak, nya balkonger samt infärgning/putsning av fasad.
2012 Installation av värmekabel i hängrännor, byte av utgående avloppsrör till gatan.
2013 Installation av värmeslingor i garagenedfarten, brandskydd, tätning av skorstenspipor
2014 Ny hissmotor samt inredning
2015 Installation av fiber
2016 Spolning av stammar, installation av säkerhetsdörrar, målning av fönster samt OVK besiktning.
2017 Trapphusrenovering, nya dörrar entré, brandskyddsbesiktning samt åtgärder, fasad och balkonger garantibesiktigades.


Föreningen debiterar köparen ca 1.137 kr i överlåtelseavgift samt ca 455 kr i pantsättningsavgift.

Se fullständing beskrivning >