Sibyllegatan 65, 3tr

4 rum (111 m2). Med attraktivt läge intill Karlavägen ligger denna spektakulära och ljusa sekelskiftesvåning med tre kakelugnar och balkong. Generösa vackra sällskapsrum med många fönster i fil och matsal med burspråk bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrum med vacker kakelugn och unika attribut. Exklusivt, specialbeställt kök ifrån Kvänum. Våningen bevarar många klassiska originaldetaljer såsom stuckatur, väggpaneler, målningar i tak, fiskbensparkett och eleganta pardörrar. Generös takhöjd. Två sovrum där ena har utgång till våningens soliga balkong. Stilrent badrum med dusch och tvättpelare samt gästtoalett. Ett mycket eftertraktat boende i representativ sekelskiftesfastighet med byggår 1898-1901.
Pris: 16.950.000 kr Avgift: 4.920 kr/mån. Sibyllegatan 65, 3tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 111 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 5, Hiss finns Avgift: 4.920 kr/mån. inkl inkl, vatten, kabel-tv (basutbud), fiber, exklusive uppvärmning
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.83 % Byggnadsår: 1898 Förening: Brf Karl XV:s Port 7

Interiör

Rymlig och välkomnande hall med plats för avhängning. Från hallen når man matsalen med vackert burspråk och plats för stor matplats och annan möblering. Genom vackra pardörrar når man vardagsrummet med plats för större soffgrupp med unikt kassett tak med målningar, bröstpanel, fiskbensparkett och kakelugn. Exklusivt kök från Kvänum med inbyggd kaffehörna. Två sovrum, varav det ena med kakelugn, platsbyggd förvaring ifrån Kvänum och utgång till våningens soliga balkong. Badrum i anslutning till hallen med dusch och tvättpelare. Separat gäst-wc. Genomgående hög takhöjd, stora fönster, oerhört charmiga detaljer och vackra golv. 

I området finner man flertalet skolor. Fältöversten, Östermalmstorg och Karlavägens breda utbud av restauranger, shopping och kulturliv. För den som vill ha närhet till grönskan och vattnet, finner man Djurgården, Humlegårdsparken, Lill-Jansskogen och Tessinparken en kort promenad bort. Här finner man verkligen ett hem att trivas i, i mycket välskött förening, med utmärkt läge på Östermalm. 

Kök

Rymligt, exklusivt och välplanerat platsbyggt kök från Kvänum med bänkskiva i Taj Mahal kvartskomposit. Inbyggd kaffehörna och stort fönster mot gården. Köket är utrustat med spis och ugn från Falcon, kyl/frys och diskmaskin från Miele. Knoppar och handtag ifrån Svenska designern Beata Heuman som är baserad i London. Golv i Travertin med golvvärme (el). Spotlights i taket. 

Köket är designat med en utformning så att väggen som delar det extra sovrummet lätt kan tas bort och bänkskivan kan bli en köksö. Detta skulle göra det möjligt att förvandla det extra sovrummet till en matplats.

Badrum

Rymligt och stilfullt badrum med ljust grått klinkergolv, vitmålade väggar och i ljust grått kakel i duschen. Badrummet är utrustat med handfat med kommod nedan, spegel med belysning ovan, takdusch med glasvägg från Unidrain, tvättpelare och wc. Handdukstork (el) och golvvärme (el) samt spotlights i taket.

Gästtoalett i hallen med grått klinkergolv, spegel ovanför handfat och vägghängd toalett.

Övrigt

Uppvärmning sker via direktverkande el. Kostnad för uppvärmningen ingår ej i månadsavgiften.
Våningen disponerar ett källarförråd.
Entrédörren har gallergrind.
Vinkällare med separata vinfack för varje lägenhet.
Våningen har ett mycket utmärkt läge nära Humlegården och Djurgårdens natur samt ett stenkast från det rika utbudet av kultur, shopping och restauranger. 

Driftskostnad

32.178 kr/år, varav
El: 24.000 kr/år
Försäkring: 8.178 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 776.795 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2021

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1898
Uppvärmning: Direkt El
Energideklaration: Utförd 2022-03-21
Energiprestanda: 109 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Karl XV:s Port 7

Information:

Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1979 och har adresserna Sibyllegatan 65 och Tyskbagargatan 5. Fastigheten innehas med tomträtt (2024-12-31). Föreningen består idag av 22 bostadslägenheter som upplåts med bostadsrätt samt tre lokaler varav två som upplåts med hyresrätt och en bostadsrättslokal (butik). Kabel TV och bredband (fiber) finns i fastigheten via Stockholms Stadsnät. Uppvärmning sker via direktverkande el. Kostnad för uppvärmningen ingår ej i månadsavgiften. Varmvatten via fjärrvärme. Föreningen accepterar ej juridisk person. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift av köpare samt en överlåtelseavgift som tas ut av säljare. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en samlingslokal/lägenhet i källaren med dusch, wc och pentry som kan bokas mot en avgift. Vinkällare och cykelrum. Sommartid finns trevlig uteplats på välskött innergård anlagd av botaniker med bland annat magnolia och rododendron. Uteplats med utemöbler samt tillgång till grill. Avgiften kommer att höjas med minst 10% under Q3. Avgiften till föreningen betalas kvartalsvis i förskott.

Renoveringar
1997 Tvättstugan och källaren har renoverats
1997 Trapphusen har renoverats
2002 Renovering av fönster mot Tyskbagargatan
2005 Taket har målats
2011 Reparation av tak och fasad mot Sibyllegatan
2014 Målning av takplåt, målning fönster (Tyskbagargatan, 4 tr)
2016 Montering av vikdörr på insidan i hissarna 
2018-19 Stambyte
2020 Intrimning tvättstuga
2020 Åtgärd mot hög luftfuktighet i källare
2020 Installation av säkerhetsplåt hiss Sibyllegatan

Se fullständig beskrivning >