Sibyllegatan 67, 4 tr

7 rum (217 m2). Ljus och representativ familjevåning belägen i fastighet uppförd 1901-1902 med hiss direkt in i våningen och balkong i väster mot den välskötta gården. En genomgående och mycket tilltalande våningen med vackra och generösa sociala ytor, kök i söderläge med separat köksingång, serveringsgång med tvättrum, stor möblerbar hall och upp till fem bra sovrum, varav master bedroom med badrum ensuite och sammanlagt sex magnifika och fungerande kakelugnar. Ett hem som karaktäriseras av en härlig atmosfär och som bjuder på all tidsenlig charm i form av vackra snickerier, djupa fönsternischer, höga bröstningar och väggpaneler, takrosetter och en takhöjd om drygt 3,3 m. Välskött förening i vacker fastighet belägen i hjärtat av Östermalm med ett rikt utbud av restauranger, service och grönområden i närheten.
Pris: på förfrågan Avgift: 8.027 kr/mån. Sibyllegatan 67, 4 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Stina Holmberg 070-868 08 23 stina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 217 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 , Hiss finns Avgift: 8.027 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 17.6227 % Byggnadsår: 1901-1902 Förening: Brf Karl XV:s port nr 6

Interiör

Entré med hiss direkt in i våningen som öppnar upp mot en generös och representativ hall med klädkammare och en nyinredd gästwc i anslutning med marmorgolv och golvvärme i samtliga delar. Hallen öppnar upp mot de två mycket ljusa och vackra sällskapsrummen i fil som avskiljs med skjutdörrar med fönsterspeglar, varav det ena med burspråk och vacker stjärnparkett och båda med kakelugnar. Ytterligare ett sällskapsrum, som med fördel kan disponeras som ett sovrum, med utgång till den möblerbara balkongen i väster med kvällssol. Master bedroom med badrum ensuite, platsbyggd garderobsvägg och kakelugn. Tre ytterligare bra sovrum, två av de med kakelugnar samt ett med en walk in closet med stam för möjlighet till badrum. Ett stilrent och ljust Sie Matic kök med separat utgång till trapphus. Köket binds ihop med sällskapsavdelningen med en vacker serveringsgång med mycket gott om serveringskåp i original. I närheten av köket ligger det nyinredda badrummet och även ett separat tvättrum. Våningen utmärker sig för sin rika sekelskifteskaraktär med höga bröstningar, väggpaneler, takrosetter, serveringskåp, djupa fönsternischer samt sex fungerande kakelugnar. 

Kök

Ett ljust och stilrent SieMatic kök med svart skiffer på golv och väggar målade i ljust grått. Vita snickerier och bänkskiva i rostfritt stål samt svart granit med nedsänkt ho. Gott om förvaring i lådor och höga skåp. Bred induktionshäll (Miele) med rostfri utsugsfläkt ovanför (Miele). Kyl och frys i rostfritt (Samsung), vinkyl (Gaggenau), inbyggd ugn och micro (Miele) och en integrerad diskmaskin (Miele). Infällda spotlights i tak samt golvvärme. Separat köksingång ut till trapphus.

Badrum

I direktanslutning till master bedroom ligger ett stilrent badrum med grått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Inkaklad hörndusch med tak- och handdusch, vägghängd wc och handfat på vit kommod med lådor för förvaring och ett spegelskåp ovan med inbyggd belysning. Inbyggda hyllor för ytterligare förvaring. Infällda spotlights i tak, golvvärme och handdukstork. 

Det andra badrummet nyligen renoverat (2022) med keramiksten på golv och väggar. Hörndusch bakom glasdörrar med tak- och handdusch, wc och handfat på kommod i grått med lådor för förvaring och spegel ovan med infälld belysning. Vägghängt skåp för förvaring. Infällda spotlights i tak, golvvärme och handdukstork. 

I anslutning till den vackra entrén ligger en nyligen renoverad (2022) gästwc med keramiksten på golv och väggar. Vägghängd wc och handfat med spegel ovan med infälld belysning. Infällda spotlights i tak och golvvärme.

Separat tvättrum med tvättmaskin och torktumlare (Bosch) placerade under arbetsbänk med vitt kakel bakom och platsbyggda skåp för förvaring ovan. Svart klinker på golv, infällda spotlights i tak, golvvärme och ho med vatten.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Driftskostnad

20.500 kr/år, varav
El: 14.500 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1901-1902
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Karl XV:s port nr 6

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Karl XV:s port nr 6 förvärvade fastigheten 2003. Föreningen upplåter av 8 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal om ca 185 kvm som hyrs ut. Fastighetens entré är försedd med kamera kopplad till respektive porttelefon samt att trapphuset är försett med kameror och larm. I källarplan ligger ytterligare en lokal med pentry och badrum som föreningen i dagsläget inte har tagit beslut om hur den ska användas. Det finns tillgång till cykelrum /barnvagnsrum samt en gemensam tvättstuga i källarplan, med tvättmaskin och torktumlare. På den vackra och välskötta innergården med planteringar och infälld belysning finns utemöbler samt grillmöjligheter. Kabel-TV och bredband finns i fastigheten via Tele2.
UTFÖRDA RENOVERINGAR
- 2003 utfördes stambyte i kök och badrum
- 2004 asfalterades gården och dagvattenbrunnar fick nya toppar
- 2005 iordningställdes cykelrum, tvättstuga installerades och vinden bebyggdes
- 2005-2006 har trapphus iordningställts
- 2010 renoverades fönstren
- 2013 renoverades trapphuset, innergården samt taket
- 2014 fasaden mot gatan har renoverats
- 2017-2021 totalrenovering av källarlokal, total renovering av innergård, centralventilation i huset med ovk (med öppning för tilluft). Fasad, tak och gemensamma entréer har renoverats samt säkerhetssystem/brandlarmsystem installerats

Se fullständig beskrivning >