Sibyllegatan 67 - SÅLD

6 rum (217 m2). Exklusiv familjevåning belägen på attraktiv adress på Östermalm i fastighet uppförd 1901-1902 ritad av arkitekt Dorph & Höög. Byggherre och byggmästare A Berglund. Fastigheten har ett mittburspråk krönt av en örnskulptur av brons på takfoten och en vacker entré. Våningen har tre rum i fil mot Sibyllegatan och sammanlagt fem magnifika kakelugnar, balkong i västerläge högt belägen mot gård. Ett hem som karaktäriseras av en härlig atmosfär och bjuder på all tidsenlig charm som vackra snickerier, underbara kakelugnar, fönster med djupa fönsternischer och högt i tak. Den disponerar 6 rum med generösa sällskapsrum, kök i söderläge med egen ingång, serveringsgång med vinkylskåp, bastu, möblerbar hall med hiss in i våningen. Den privata delen har master bedroom, master bathroom samt två sovrum till mot gård. Biblioteket kan även göras till ett till två sovrum. Två badrum i italiensk marmor samt gästwc. Ett hem renoverat i mycket hög standard i perfektion. Kontakta mäklaren för privat visning.
Pris: 28.000.000 kr Avgift: 5.773 kr/mån. Sibyllegatan 67 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 217 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1, Hiss finns Avgift: 5.773 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 17.10950 % Byggnadsår: 1901-1902 Förening: Brf Karl XV:s port nr 6
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Entré som öppnar upp mot en generös och representativ hall och med hiss in i våningen. På golv stora plattor i en sober ton och snickerier i en vilsam nyans av greige. Hela våningen följer olika toner av greige och med en elegant ljusdesign i rummen samt ljudsystem från Sonos men med hi-fi högtalare varav flera inbyggda. I hallen garderob och hatthylla för avhängning. Genom pardörrar nås matsalen som är det första rummet av tre rum i fil mot Sibyllegatan. Ovalt fönsterparti med höga fönster för fint ljusinsläpp och djupa fönsternischer. Vacker stuckatur ger rummet en härlig atmosfär samt en magnifik kakelugn med benvitt och guldfärgat mönster. På golv stjärnparkett. Perfekt för stora sociala sammankomster och genom skjutdörrar från matsalen nås sällskapsrummet med tidsenliga snickerier och en kakelugn i blått mönster.

Det tredje rummet i fil är idag bibliotek och arbetsrum men kan delas av för att få ytterligare två sovrum. På vägg terracotta färg vars nyans tar upp i mönstret i kakelugnen samt bryter stilsäkert mot det mörka trägolvet. Platsbyggd bokhylla och garderob. Här finns en generös klädkammare för god förvaring.

Masterbedroom mot gård med platsbyggda snickerier som garderober och hyllor i en fin ton av greige. Heltäckningsmatta i enhetlig ton. Access till ett exklusivt master bathroom. I den privata delen ytterligare två sovrum mot gård. Båda har kakelugn och platsbyggda garderober. 

Kök

Serveringsgång med skåp målade i petrolblått och genomgående exklusiva beslag. Här finns även en påkostad bastu och ett utrymme för tvättpelare från Miele. Platsbyggt skåp med vinkylskåp frånMiele. Här nås balkongen i västerläge vilket ger ett härligt ljus på eftermiddagarna. Lantkök i grått och i söderläge med utsikt mot grönskande gård och med platsbyggd bänk vid fönstret. Maskinell utrustning från Miele som en generös spis med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, vinkylskåp och kyl/frys. Fläkt från Kaptensgården Chateau. Kakel bakom arbetsbänk i granit. Våningen är högt belägen för en trappa och en köksingång med utgång direkt till gården.

Badrum

I den privata delen vid barnens rum finns ett exklusivt badrum med italiensk marmor i beige på golv och på vägg. Värmeburet golv. Kommod i brun valnöt, och handfat samt wc från Duravit i vitt porslin. Det andra badrummet är master bathroom i enhetlig design med italiensk marmor på vägg och golv, Duravit handfat med kommod i valnöt. Badkar från Duravit och wc Duravit. Hiss in i hallen. I hallen finns en gästwc med wc från Duravit. Klinker i beige på golv och marmor på vägg samt Duravit handfat och kommod i valnöt för enhetligt formspråk. Exklusiva Axor blandare/ system för dusch, bad och handfat genomgående. 

Lägenheten disponerar ett källarförråd. Den är registrerad som 214 kvm i föreningens register men precis uppmätt enligt rådande standard. 

Driftskostnad

19.964 kr/år, varav
Värme: 14.500 kr/år
Försäkring: 5.464 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1901-1902
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Karl XV:s port nr 6

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Karl XV:s port nr 6 förvärvade fastigheten 2003. Föreningen består av 8 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler som hyrs ut, varav ett är ett exklusivt yogacenter. Det är en äkta förening. Det finns tillgång till cykelrum och barnvagnsrum. Föreningens medlemmar disponerar en gemensam tvättstuga, i källarplan, med tvättmaskin och torktumlare. På innergården finns utemöbler samt grillmöjligheter. Kabel-TV och Internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Förberett för fiber men ännu inte installerats. Fastigheten har en gemensam lokal i källaren. 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2017- 2021 Totalrenovering av källarlokal, total renovering av innergård, centralventilation i huset med ovk ( med öppning för tilluft). Fasad, tak och gemensamma entréer har renoverats samt säkerhetssystem/ brandlarmssystem för huset. 

TIDIGARE RENOVERINGAR

2003 utfördes stambyte i kök och badrum

2004 asfalterades gården och dagvattenbrunnar fick nya toppar

2005 iordningställdes cykelrum, tvättstuga installerades och vinden bebyggdes

2005-2006 har trapphus iordningställt

2010 renoverades fönstren

2013 renoverades trapphuset, innergården samt taket

2014 fasaden mot gatan har renoverats

Se fullständig beskrivning >