Sibyllegatan 7, 5&6 tr

6 rum (231 m2). Högst upp i vackert funkishus från 1938, nära Östermalmstorg, med fritt läge ligger denna unika etagevåning om 231 kvm. Härliga sällskapsrum i öppen planlösning med fantastisk terrass i tre väderstreck, terrass i söder vid köket, balkong och två öppna spisar. Rymligt kök med utgång till terrass. Master bedroom med dressingroom och anslutande stilrent badrum. Två till tre möjliga sovrum med gemensamt badrum samt gästwc. Huset är ritat av arkitekt Björn Hedwall och bevarar tidstypiska detaljer såsom vackert trapphus och entré i original. Föreningen har åtta parkeringsplatser med intern kö. Ett synnerligen eftertraktat boende i representativ och välskött fastighet.
Pris: 29.000.000 kr Avgift: 5.208 kr/mån. Sibyllegatan 7, 5&6 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök Boarea: 231 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5+6 av 6 , Hiss finns Avgift: 5.208 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (med basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.32 % Byggnadsår: 1938 Förening: Brf Sjömannen 7

Planlösning

Välkomnande hall med golv i Kolmårdsmarmor, hatthylla och gästwc. Inre hall med dubbel takhöjd och vackert rundad trappa som leder upp till övervåningen. Dubbla glasdörrar öppnar upp till det ljusa och generösa vardagsrummet med en vacker öppen spis. Vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkong mot Riddargatan. I anslutning till vardagsrummet finns ett bibliotek/tv-rum som lätt går att återställa till ett sovrum. Matsalsdel med plats för 8-14 personer. Platsbyggt stilrent och rymligt kök med utgång till terrass i söder. Praktisk tvättstuga vid kök. Master bedroom med dressingroom och anslutande stilrent badrum. Två bra sovrum med stora fönsterpartier, varav det ena med hel garderobsvägg och det andra med inbyggd garderob. Badrum med badkar.
Sällskapsrum på övre plan med stort rundat fönsterparti, öppen spis, platsbyggd bokhylla och utgång till en fantastisk terrass. Många fönster, två takfönster och dubbel takhöjd ger ett härligt ljusflöde i hela våningen. Terrass i tre väderstreck med fantastisk utsikt över takåsar, Hovstallarna, Armémuseum och Hedvig Eleonora kyrka. En stor del av terrassen har tak.

Kök
Smakfullt och platsbyggt kök i ek och rostfritt stål. Flera fönster och utgång till härlig terrass i söder. Vitt, handgjort kakel på väggarna samt bänkskivor i rostfritt stål och ek. Extra bred gasspis från Giga med fyra brännare, varmluftsugn och  rostfri fläkt ovan. Inbyggd kyl och frys samt rostfri diskmaskin från Miele. Öppna hyllor, skafferi och integrerade skåp ger mycket bra förvaring. Tvättstuga i avskild avdelning i köket med vägg i betongglas, diskho, förvaring samt tvättpelare och torkskåp. Stort städskåp under trappan. Golv i grå linoleum samt mörkbrunt klinkergolv vid tvättavdelningen. 

Badrum
Det stora badrummet har mörkbrunt klinkergolv samt vacker glasmosaik i ljusblått vid badkar, dusch och handfat. Badkar från Duravit, Happy D, samt separat dusch med duschblandare, med takdusch och handdush i krom. Tvättställ, wc och bidé från Duravit, Happy D, med blandare i krom. Förvaring med inredning i wenge. Spotlights i tak samt infälld belysning i spegel ovan handfat. Handdukstork och golvvärme (el).
Ytterligare ett badrum med badkar, duschblandare, vitt klinkergolv samt vitt kakel på vägg. Tvättställ och wc från Duravit. Badrumskåp med vit stomme och dörr i wenge. Spotlights i tak samt infälld belysning i spegel ovan handfat. Handdukstork och golvvärme (el).

Övrigt
Våningen disponerar ett källarförråd. Entrédörren är en säkerhetsdörr. Våningen har ett omtyckt läge i charmiga kvarter mellan Östermalmstorg och Nybroplan med närhet till kultur, shopping, utmärkta restauranger och fin natur på Djurgården.

Driftskostnad

16.516 kr/år, varav
El: 10.000 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Gas: 2.016 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1938
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-11-21
Energiprestanda: 161 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Sjömannen 7

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sjömannen 7

Information:

Fastigheten byggdes 1938 och förvärvades av föreningen 2003 och är en äkta bostadsrättsförening. Brf Sjömannen 7 består av 32 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt åtta garageplatser (2500 kr/månad, fn intern kö). Adresserna i föreningen är Sibyllegatan 7 och Riddargatan 20. Föreningen har genomgått en tredimensionell fastighetsbildning och därefter sålt av butiksplanet till Sjöeken Ekonomisk Förvaltning och taxeras därefter som en sk äkta bostadsrättsförening. Som medlem i Brf Sjömannen 7 har man möjlighet att söka medlemskap i Sjöeken ekonomisk förening. Föreningen har ett återstående lån om 5 000 000 kr med förfallodag 2018-01-15. Styrelsen har placerat 5 000 000 kr på fasträntekonto. Denna likvid är avsedd för att lösa det återstående lånet när bindningstiden går ut. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift av köparen. Föreningen accepterar inte juridisk person. Kabel-TV finns i fastigheten via ComHem och internet via Fiber Direkts och STOKAB:s fibernät. Tillgång till tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, en mangel och ett torkrum. Tvättstugan bokas genom digitalt bokningssystem i fastighetens entré eller över Internet.


Renoveringar
2000 Fasad, tak och fönster renoverades
2003/2004 Genomfördes byte av stammar och elstigare
2010 Säkerhetsdörrar klass 4
2010 Ny undervärmecentral
2010 Porttelefonisystem
2010-2011 Ombyggnation av kontorsplanet till bostäder
2011 Samtliga fönster längs Sibyllegatan och Riddargatan försågs med bullerdämpande glas
2011 Nya tvättmaskiner
2011 Entréportar Sibyllegatan 7 renoverades
2011 Fiberoptiskt fastighetsnät
2011-2013 Vindarna konverterades till bostäder
2012 Trapphus renoverades
2013 Radiatorventilbyten
2013 Upprustning av innegård

Kommande renoveringar
2018 Renovering av fönster innegård (våren)
På sikt fasadrenovering av innegård

För mer information vänligen besök föreningens hemsida www.sjomannen7.com.

Se fullständing beskrivning >