Sibyllegatan 9, 1 tr

5 rum (200 m2). Med attraktivt läge i vacker sekelskiftesfastighet nedanför Östermalmstorg ligger denna eleganta och ljusa våning om 200 kvm i mycket gott skick. Garage i huset, för närvarande kö. Tre rum i fil mot gatan med fint ljusflöde från stora fönster. Armémuseum på andra sidan gatan har endast två våningsplan. Generöst sällskapsrum i öppen planlösning med matsal och det platsbyggda köket från Poggenpohl. Rymligt master bedroom med platsbyggd garderobsvägg samt ytterligare två bra sovrum. Två badrum, separat tvättavdelning med egen ingång. Se alternativ planritning för att skapa ytterligare ett fjärde sovrum. Välbevarade klassiska detaljer såsom vackra parkettgolv, dörrspeglar och högt i tak. Välskött förening i representativ jugendfastighet från 1907.
Pris: 19.300.000 kr Avgift: 7.246 kr/mån. Sibyllegatan 9, 1 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 3 sovrum) Boarea: 200 m2 Avgift: 7.246 kr/mån. inkl värme, vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Byggnadsår: 1907 Ombyggnadsår 2008 Förening: Brf Järnlodet 20

Interiör

Välkomnande och rymlig hall med platsbyggda garderober och plats för möblering. Ett badrum i anslutning till hallen. Golvvärme i hall och badrum. Vilande bygglov finns för att öppna upp till gården för egen uteplats. Korridor med gott om förvaring. Generöst vardagsrum med skorstensfri öppen spis och härligt ljusinflöde från vackert fönsterparti. Intilliggande rum som idag fungerar som arbets/tv-rum och som kan delas av till två sovrum om så önskas. Två stora fönster och fina stuckaturer.

Rymlig matsal i anslutning till ett exklusivt kök med köksö. Rogivande master bedroom med hel garderobsvägg. Ytterligare ett sovrum med klädkammare. I anslutning till sällskapsdelen ligger våningens andra badrum samt separat tvättavdelning. Våningen har genomgående bevarade sekelskiftesdetaljer såsom stavparkettgolv, högt i tak, höga golvsocklar, dörrspeglar, takrosetter, stuckaturer, djupa fönsternischer och vackra elementskydd.

Kök

Platsbyggt kök från Poggenpohl. Integrerad diskmaskin, häll, ugn, bänkfläkt, mikro, tallriksvärmare, hel kyl/frys med ismaskin samt vinkyl - allt från Gaggenau. Diskbänk i Carraramarmor. Köksö med matplats och förvaring. Spotlights i tak. Fint ljus från två sotra fönster mot gården.

Badrum

Ett elegant badrum med kalksten. Dubbla handfat med kommod under och spegelskåp ovan. Dusch med ett smalt fönster. Vägghängd wc, handdukstork, spotlights i tak samt vattenburen golvvärme.
Gästtoalett med dusch i anslutning till hallen. Carraramarmor, dusch, handfat vid ett mindre fönster, toalett och handdukstork.
Separat tvättavdelning med tvättpelare, litet fönster och egen ingång.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett källarförråd av föreningen.
Attraktivt läge nära Östermalms saluhall, butiker, restauranger och övrig service. Kort promenad till Humlegården och Djurgården med fina grönområden och trevliga promenadstråk. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, spårvagn, tunnelbanans röda linje samt skärgårdsbåtar vid Nybroplan.

Driftskostnad

8.300 kr/år, varav
El: 1.100 kr/år
Försäkring: 7.200 kr/år

Byggnad

Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-06-10
Energiprestanda: 154 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 3-glas
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Järnlodet 20

Information:

Föreningen Järnlodet 20 förvärvade fastigheten 2007 och omfattar adresserna Sibyllegatan 9, 9A och 9B. Fastigheten byggdes år 1907. Föreningen upplåter i dagsläget 22 lägenheter med bostadsrätt, tre lokaler med hyresrätt samt en lokal med bostadsrätt. Brf Järnlodet är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej som medlem.

Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga på gården med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Tvättstugan delas med grannfastigheten på Nybrogatan 16. I fastigheten finns även ett cykelrum. Barnvänlig och trevlig gård med utemöbler och planteringar.

På föreningens fastighet finns 11 parkeringsplatser, (3 000 kr/mån för boende), som hyrs ut till medlemmar och hyresgäster, för närvarande kö. Garaget delas med grannföreningen på Nybrogatan 16. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 445 kr som betalas av köparen (2,5% respektive 1% av rådande prisbasbelopp). Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem. Amortering av lån har skett sen senaste årsredovisning. Inga planerade avgiftsändringar, kapitaltillskott eller upptaganden av nya lån föreligger.

Renoveringar
2008 Värmesystem.
2008-2009 Byte elstigare
2009 Stambyten
2009-2010 Trapphus renoverat
2010 Hissrenovering
2011 Balkonger gårdshus. Målning av yttertaket
2015-2016 Fönsterrenovering, fasadrenovering, renovering kungsbalkonger
2016 Renovering i sop- och källarsorteringsrum. Renovering av gårdsbrunn*
2017 Renovering altan
2018 Renovering av vissa stammar i källaren. Gårdsrenovering

Planerat underhåll
2019 Ny garageport och ny dörr till passagen som går till soprum. Nytt säkerhetssystem i stället för nuvarande brickor med nattkod. Planer på att åtgärda fasader samt entrén mot gården. Detta underhåll planeras genomföras med befintliga medel.

Se fullständig beskrivning >