Skeppargatan 29A

4 rum (116 + 7 m2). Mycket attraktivt belägen på Östermalm med närhet till såväl Östermalmstorg som Djurgårdens grönska ligger denna exklusiva vindsvåning i två plan. Härligt ljusflöde från balkongen i det nedre planet samt från terrassen och takfönster i det övre planet. Etagevåningen är helt nyrenoverad med exklusiva materialval och sober färgsättning. Entréplan med platsbyggt kök och utgång till balkong med utsikt över himmel och takåsar. Privat del med master bedroom, master bathroom och generös walk in closet. Det övre planet med sällskspsrum och utgång till terrassen och även här med magisk utsikt. Planet innefattar även två charmiga sovrum med stora takfönster samt ett elegant badrum. Våningen karaktäriseras av en vinds attribut som bjälkar, snedtak och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och takfönster. Här bor du lugnt och insynsskyddat men med närhet till allt i fin fastighet från 1905-1906 ritad av arkitekt S. Kjellberg och som en oas på Östermalm. Ej hiss.
Pris: 14.900.000 kr Avgift: 3.782 kr/mån. Skeppargatan 29A Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 116 m2 + ej mätvärd yta 7 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 och vind , Ej hiss Avgift: 3.782 kr/mån. inkl Värme, vatten, bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.447 % Byggnadsår: 1905-1906 Förening: Brf Havssvalget 19
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se

Interiör entréplan

På entréplanet kommer man in från hallen i det generösa platsbyggda köket målat i en sober färgsättning. Bänkskiva i cararra marmor samt fina mässingsdetaljer. Spis, ugn och fläkt från Smeg. Övrig maskinell utrustning är diskmaskin från Siemens samt integrerad kyl och frys. Plats för ett middagsbord och med utgång till balkongen och här vacker utsikt över himmel och takåsar. Hårdvaxat vitt furugolv och stuckatur förstärker karaktären. Entréplanet rymmer även ett generöst master bedroom i en vacker förgsättning och även här hårdvaxat vitt furugolv.

Exklusivt master bathroom med mönstrat klinker på golv, värmeburet och kakel på vägg i en stilren kombination. Kommod från Miller och blandare från Tapwell. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch med bänk ovan i en matt svart nyans samt linneskåp ovan i grått. Wc från Duravit. Dusch med duschdörrar och spegel med inbyggd belysning.

Övre plan

Nybyggd trappa upp till det övre planet och här flödar ljuset in från terrassen och med en vindsvånings härliga karaktär. Som en oas mitt i stan men utsikt över takåsarna och nära himlen. Sällskapsrum med plats för soffa och här hårdvaxat vitt furugolv för enhetlig design med entréplanet. Två sovrum båda med snedtak och stora fönster med himlen ovanför och eldrivna gardiner. På golv ullmatta i beige och med plats för såväl säng som skrivbord och garderober. På detta plan även här ett lyxigt badrum med Octagonklinker från Winkelman på golv, värmeburet. Kommod och Wc från Miller och blandare i mässing från Tapwell. Duschdörrar och handdukshängare från Maera. Härlig vindskaraktär med bjälkar och takfönster i badrummet.

I samband med renovering av badrum och kök har stammen bytts. Lägenheten är registrerad som 121 kvm i föreningens register men enligt rådande standard uppmätt till 116 kvm boara samt 7 kvm ej mätvärd yta vilket är otillräcklig takhöjd under snedtak.  

Driftskostnad

10.652 kr/år, varav
El: 5.424 kr/år
Försäkring: 5.228 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1905-1906
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-04-29
Energiprestanda: 119 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Havssvalget 19

Information:

Brf Havssvalget 19 är en äkta bostadsrättsförening som omfattar fyra trapphusadresser på  Storgatan 12 och Skeppargatan 29. Kvarteret Havssvalget 19 med byggnadsår 1905-1906 är ritat av arkitekt S Kjellberg, byggherre J Andersson & K Svensson och byggmästare J Andersson & J Hjelm. Föreningen består av 30 lägenheter där alla upplåts med bostadsrätt och föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Inom fastigheten finns 6 lokaler som upplåts med hyresrätt vilka ger goda hyresintäkter. Föreningen accepterar inte juridisk person. Fastigheten upplåts med tomträtt. Bredband genom T3. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga och cykelrum. Trevlig gård med planteringar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift se stadgar. Det finns ej hiss i gårdshuset.

Eftertraktat läge med närhet till Östermalmstorg som bjuder på en fantastisk härlig atmosfär med många bra restauranger som hotel Dagmar, Astoria och Östermalmshallen. Restaurang Bobonne med fransk mat i fastigheten såväl som till Djurgårdens grönska. 


Renoveringar

Enligt föreningen så byttes stammarna på 60-talet och renoverades på 90-talet men partiellt stambyte har även skett i lägenheterna av de vågräta stammarna så nästa gång är det de lodräta stammarna. De senaste renoveringarna är från 2017 med  renovering av gården samt en mindre återvinningsstation och 2021 ny fjärrvärmecentral. Det diskuteras om stambyte, fasad mot gatan och tak men inget är bestämt och föreningen skall ta fram offerter. Ny tomträttsavgäld 2022-12-31 för kommande 10 år vilken förväntas att höjas från 750 000 kr per år till ca 1.2 milj kr per år enligt ordförande. Det finns en underhållsplan från 2017. Lägenheten disponerar ett källarförråd. 

Se fullständig beskrivning >