Skeppargatan 5, 1tr - SÅLD

5 rum (168 m2). Med ett av Stockholms mest exklusiva lägen invid Strandvägen, ligger denna eleganta och toppmoderna våning med generösa och luftiga sällskapsytor och genomgående högsta standard. Garage i huset med 11 platser f.n kö. Stilrent platsbyggt kök med generös matsalsdel och plats för många gäster. Mycket spatiöst vardagsrum med en vacker grön kakelugn. Hall med elegant gästtoalett. Master bedroom med platsbyggda garderober och ett sobert badrum ensuite. Ytterligare ett till två sovrum, varav ett är idag en rymlig walk-in closet. Bostaden är genomgående renoverad till absolut toppskick med påkostade tidlösa materialval. Fina bevarade originaldetaljer såsom stuckatur, väggfält, fiskbensparkett och spegeldörrar. Ett oslagbart läge nära Östermalmstorg, Dramaten och Djurgården. Representativ och välskött fastighet från 1900, ritad av arkitekt Carl Österman.
Pris: på förfrågan Avgift: 7.482 kr/mån. Skeppargatan 5, 1tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Imran Kararic 073-585 12 85 imran@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 168 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 , Hiss finns Avgift: 7.482 kr/mån. inkl Värme, vatten,, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 9.57246 % Byggnadsår: 1900 Förening: Brf Klippan 7

Interiör

Hall med ingång till matsal och vardagsrum, golv i svart/vit sten och gästtoalett med dusch. Våningen har genomgående svart trägolv och vita väggar. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Rymligt vardagsrum med vackert burspråk som vetter mot Skeppargatan. Elegant och påkostat kök med köksö. Matsalsdel med plats för många gäster, stort fönsterparti och kakelugn. I anslutning till matsalen finns en passage med garderober. Ett luftigt sovrum med två platsbyggda garderober. Master suite med walk-in closet, badrum och sovrum med balkong. Walk-in closet med heltäckningsmatta, flera garderober och skåp. Smakfullt badrum i marmor och svart mosaik med stor dusch med kombinerad ångbastu, kommod med dubbla handfat, tvättpelare och vägghängd wc. Generöst sovrum med balkong, heltäckningsmatta och platsbyggd klädförvaring. Bevarade sekelskiftesdetaljer som takrosetter, stuckatur och djupa fönsternischer. Säkerhetsdörr.

Kök

Smakfullt platsbyggt kök från Eggersmann. Bänkskiva i svart marmor. Samtliga vitvaror från Gaggenau. Induktionshäll med bänkfläkt, inbyggd ugn, mikrovågsugn, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin. Köksö i svart marmor. Gott om förvaring och generösa arbetsytor.

Badrum

Påkostat badrum med stor kombinerad dusch och ångbastu. Dusch i svart mosaik med platsbyggd sittbänk, fönster och takdusch. Dubbla handfat med förvaring under. Speglar med inbyggd belysning och spotlights i tak. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Vägghängd toalett. Gästtoalett i anslutning till hallen med dusch, handfat och vägghängd toalett. Svart mosaik på väggar och marmorgolv.

Driftskostnad

12.778 kr/år, varav
El: 10.000 kr/år
Försäkring: 2.778 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1900
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-10-22
Energiprestanda: 130 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Klippan 7

Information:

Bostadsrättsföreningen Klippan 7 förvärvade fastigheten 1988 och är en sk äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 11 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Kabel-TV finns i fastigheten via Comhem och internet via fiber. Fastigheten värms upp med fjärrvärme. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och mangel. Garage i fastigheten med 11 parkeringsplatser som kan hyras för 1 000 kr/mån, f.n. kö. Trevlig stenlagd innergård med sittgrupp och planteringar.

Renoveringar
2017 Renovering av tak och balkonger
2014 Stammarna bytta horisontellt och delvis vertikalt
2010 Renovering av fasaden mot gård

Kommande renoveringar
2021 Renovering trapphus, finansieras av medel i kassan.

Se fullständig beskrivning >