Skeppargatan 70, 2 tr - SÅLD

4 rum (119 m2). Med lugnt och fritt läge nära Karlaplan ligger denna representativa och smakfullt renoverade Östermalmsvåning i fint skick. Tre sovrum, två eldstäder samt balkong. Bevarad charm blandas behagligt med moderna och genomtänkta detaljer, samtliga snickerier platsbyggda av Inneform. Originaldetaljer såsom spegeldörrar, generös takhöjd, stora fönsterpartier, stuckaturer och fiskbensparkett i perfekt harmoni med nyrenoverat kök och badrum med påkostade och smakfulla materialval, ångbastu och integrerat Sonos ljudssystem. Kök med vacker kakelugn och plats för många. I sällskapsrummet finns en öppen spis och öppen utsikt mot Skeppargatan. I fil med sällskapsrummet ligger master bedroom alternativt bibliotek. Övriga rum vetter mot gården. Två möjliga ingångar. Stabil förening i vacker fastighet anno 1903.
Pris: 13.950.000 kr Avgift: 5.064 kr/mån. Skeppargatan 70, 2 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 kök Boarea: 119 m2 Våning: 2 av 5 , Hiss finns Avgift: 5.064 kr/mån.
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.4739 Byggnadsår: 1903 Förening: Brf Veterinären 5 & 6

Planlösning

Trevlig hall med platsbyggd, specialdesignad och handmålad förvaringslösning från Inneform och stilsäker Fornasetti-tapet. I anslutning till hallen finns en gästtoalett med utgång till mindre balkong mot gård. Från hallen följer ett generöst och trivsamt sällskapsrum med gott om plats för umgänge. Två stora fönster med fri utsikt ger ett härligt ljusinsläpp. Vacker öppen spis med praktisk och fin avställningsyta. Elementskydd, inbyggd bokhylla och stuckaturer. Vackra dubbeldörrar leder in till master bedroom med platsbyggda garderober och förvaringslösning av samma snitt, fabrikat och design som i hallen. Här finns ett stort fönster med fri utsikt mot Karlavägens allé. De två andra sovrummen vetter båda mot gård och har skjutdörr med fönster ovan dörrpost för maximalt ljusinsläppp. I ena sovrummet finns en f.d. köksdörr bakom som enkelt kan tas fram om två separata ingångar önskas. Väggarna mellan sovrummen och badrummet är tilläggsisolerade.

Våningen håller genomgående hög standard med smakfulla och påkostade materialval samtidigt som den äldre charmen är välbevarad. All el är omdragen och infräst i väggar. Sonos-system i hela våningen liksom hemmabiosystem i både sällskapsrummet och i master bedroom. Vacker hårdvaxad fiskbensparkett i sällskapsrum, kök, hall och master bedroom samt furugolv i de två mindre sovrummen. Öppen spis i sällskapsrum och kakelugn i kök. En generös takhöjd om 3,30 m ger våningen en härlig rymd.

Kök
Ett generöst och trevligt kök som inbjuder till långa sittningar. Köket i massiv ask är platsbyggt från Falerum Kök och har handmålats på plats, vissa delar kompletterade från Inneform. Bänkskivor i massiv svart polerad granit. Kyl/frys med amerikansk standard för extra djup, vinkyl från Smeg, integrerad diskmaskin från Miele och infälld diskho. Exklusiv spis från Ilve (90cm) induktion med dubbelugn och tillhörande fläkt. Här är gott om skåp för förvaring samt bra med arbetsytor. En vacker fungerande kakelugn maximerar mysfaktorn.

Badrum
Exklusivt och helkaklat badrum i Carraramarmor renoverat 2010 med inbyggt ångbastu i duschen. Platsbyggd kommod från Duravit med dubbelhandfat. Samtliga kranar från Grohe. Ny tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux). Carraramarmor i kombination med nero på golv i viktorianskt förband med golvvärme och infällda spotlights. Sonos-högtalare i taket. Ovanför badrummet finns ett förvaringsutrymme om cirka tre gånger två meter som enkelt nås med en stege.

I entrén finns gästtoalett, även den med vackert Carrara- och neromarmorgolv i viktorianskt förband. Carraramarmor på väggar. Vägghängd wc, handfat med blandare Grohe och golvvärme. 

Övrigt
Till våningen hör ett källarförråd.
Våningen har ett eftertraktat läge med närhet till rikt utbud av affärer, service och restauranger. Utmärkta kommunikationer (tunnelbana/bussar) och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Gärdet och Djurgården.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1903
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2011-01-26
Energiprestanda: 152 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Veterinären 5 & 6

Information:

Bostadsrättsföreningen Veterinären 5 & 6 förvärvade fastigheten 1980. I föreningen finns 34 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen omfattar Skeppargatan 70 och Skeppargatan 72. Föreningen är en äkta förening. Tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Vidare finns cykelrum i källaren. Trevlig innergård med utemöbler, planteringar och plats för cyklar. Bredband (optiskt fibernät) är installerat i fastigheten. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Utförda renoveringar
2018 OVK-besiktning samt stamspolning, hiss Skeppargatatan 70 renoverad
2017 Renovering/återställning av fasader
2016 Reparation av uppkomna vattenskador, renoveringar av källartrappor samt gårdspanelen, reparation av hiss Skeppargatan 70
2015 Ombyggnation av lokalerna på bottenvåningen
2014 Sista etapp av takrenoveringen
2013 Ny värmeanläggning
2012 Sista etapp fasadrenoverings samt ommålning fönster
2011 Hissrenovering och renovering av portar
2009 Målning av trapphus och ny trappbelysning
2004 Målning fönster
2003 Innergård renoverades
1987 Utbyte elstigare samt stambyte för V/A

Inga större renoveringar planerade som kräver avgiftshöjning.

Se fullständig beskrivning >