Skeppargatan 80, 3tr - SÅLD

4 rum (120 m2). Med en mycket attraktiv adress invid Karlaplan ligger denna optimalt planerade fyrarumsvåning i en ljus och lugnt belägen fastighet uppförd 1913 i nationalromantisk paradstil. Våningen fångar det mesta som kan önskas av ett boende från tidsepoken så som stora luftiga sällskapsrum, fantastiska spröjsade fönster, öppet kök och tre sovrum belägna mot den lugna innergården. Utöver detta har våningen två balkonger, en mot gata och en mot gården samt vackert burspråk i det stora köket och utgång till balkong i väster från vardagsrummet. En varsam renovering, som har bibehållit våningens originaldetaljer, skapar charm och atmosfär smakfullt kombinerat med en modern form och funktion. Två stilrena badrum och separat tvättutrymme. Välskött fastighet bebyggd 1913 efter ritningar av arkitekter S Westholm och J A Bagger.
Pris: 14.900.000 kr Avgift: 5.363 kr/mån. Skeppargatan 80, 3tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 (varav 3 sovrum) Boarea: 120 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 6, Hiss finns Avgift: 5.363 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.82 % Byggnadsår: 1913 Förening: Brf Kornetten 8

Interiör

Genom vackra dubbeldörrar kommer man in i den välkomnande stora hallen med kapprum och ingång till separat tvättstuga med tvättpelare (Electrolux). Hallen öppnar upp mot såväl sovrumsdel mot gården som kök och sällskapsrum mot gatan.

Sällskapsrum med vackert spröjsat glasparti, platsbyggda bokhyllor och utgång till balkongen med västerläge. Finsnickrade parskjutdörrar leder in mot köket med vackert burspråk och gott om utrymme för ett stort matsalsbord. Tre sovrum med lugnt läge mot gård, varav ett med utgång till balkong och ett med separat köksingång. Master bedroom har platsbyggda förvaringsskåp samt en angränsande klädkammare som tillsammans skapar mycket bra förvaringsmöjligheter. Hela våningen har smakfullt och varsamts fägsatts och har vackra bevarade snickerier. 

Passage mellan sovrumsdel och vardagsrum med två stilrena badrum där ett har badkar och det andra har dusch. I passagen finns också stort rymligt skafferi eller förråd. Genomgående vackra fiskbensmönstrade ekparkettgolv utom i sovrummen. 

Takhöjd ca 3,10 m. Innehavaren till bostadsrätten disponerar ett källarförråd. Hissen är nyligen ombyggd och går hela vägen ner i källaren där även barnvagns/cykelrum finns. 

Kök

Platsbyggt kök med gott om förvaring, plats för stort matsalsbord och vackert burspråk med spröjsade fönster. 
Vinkyl (Gaggenau) och påkostad spis med dubbla ugnar (Lofra). Bänkskivor i carrara-marmor. 

Badrum

Våningen har två badrum, ett med badkar och ett med dusch. Porslin från Duravit, vitt kakel på väggar och vacker sten på komodbänk samt golv. Elburen komfortvärme och infällda spotlights i tak. Det stora badrummet har infälld spegel på vägg med vägglampetter. Gott om förvaring i komod samt infällt badrumsskåp i vägg. Separat tvättstuga i hall med tvättpelare från Electrolux.

Driftskostnad

17.700 kr/år, varav
El: 7.200 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år
Övrigt: 4.500 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1913
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2018-05-08
Energiprestanda: 157 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Kornetten 8

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Kornetten 8 förvärvade fastigheten 1987. Föreningen består av 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet upplåten med hyresrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem. Kabel-TV finns i fastigheten via ComHem, bredband sköts av lägenhetsinnehavare. Till medlemmarnas förfogande finns cykelrum samt innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 182,50 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr som betalas av låntagaren.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 Ombyggnad och utbyte av hiss samt ny elmatning till fastigheten
2017 Utbyte el i trapphus, värmeslingor taket, trädgårdsarbete på gården
2014 Trapphus
2009 Stambyte
2008 Elstambyte
2007 Renovering av balkonger
2006 Omputsning av fasad

Kommande renoveringar är kökstrapphuset som finansieras med avsatta medel.

Se fullständig beskrivning >