Skillinggränd 1, 5 tr

5 rum (167 m2). Attraktivt och centralt ligger denna vackra våning om 167 kvm intill Riddarfjärden och Stadshuset. Sammanlagt fem balkonger mot Skillinggränd och gården. Fina bevarade originaldetaljer såsom breda fönsternischer, takrosetter och högt i tak. Generös sällskapsavdelning med öppen spis, matsal, två sovrum med möjlighet till tre sovrum och idag två vackra Kvänum-kök. Två badrum, samt en gästwc. Förening med god ekonomi i vacker och välskött fastighet från 1928 ritad av Björn Hedvall. Ett lugnt och tyst läge i direkt närhet till vattnet samtidigt med kort promenadavstånd till citykärnan och centralstationen.
Pris: 25.000.000 kr Avgift: 6.625 kr/mån. Skillinggränd 1, 5 tr Kungsholmen, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 2 - 3 sovrum) Boarea: 167 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 , Hiss finns Avgift: 6.625 kr/mån. inkl värme och vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.7211 % Byggnadsår: 1928 Förening: Brf Munklägret 6

Interiör

Välkomnande hall med säkerhetsdörr och platsbyggd lådförvaring med skiva i carraramarmor ovanpå. Klädkammare för avhängning och gästwc i direkt anslutning. Hallen öppnar upp mot den vackra och generösa sällskapsavdelningen bestående av sällskapsrum med fransk balkong och öppen spis och en matsal som delas av med glasade pardörrar. Ljus matsal med plats för 10-12 gäster, utsikt och med utgång till kungsbalkongen som löper längs med hörnan. Nyrenoverat ljust Kvänumkök med matplats för 4-6 personer och utgång till balkong i väster mot gården. Serveringsgång, även det med indredning från Kvänum. Ytterligare ett ljust Kvänumkök med en mindre matplats samt serveringsgång. Master bedroom med utgång till ytterligare en balkong samt ett dressing room i anslutning. Dressing room, även det med utgång till balkong, med dressingtable med toppskiva i kalksten samt garderobsvägg, båda från Kvänum. Ett andra sovrum med utgång till balkong med markis mot gården. Sovrummen skiljs av med ett mindre sällskapsrum med öppen spis. Två badrum varav ett helt nytt från 2021. Genomgående vackra stavparkettgolv, varmt grå målade väggar och vita snickerier, takrosetter, tidsenliga fönstervred och djupa fönsternischer. Ytterligare en entré med tidsenliga hatthyllor. 

Kök

Det större köket från Kvänum med ljusa luckor och vitt kakel på vägg bakom arbetsbänk i carraramarmor med nedsänkt ho. Gott om förvaring i över- och underskåp med infälld belysning ovanför bänk. Induktionshäll, ugn, kyl/frys i rostfritt, integrerad diskmaskin och vinkyl (samtliga från Miele) samt en fläkt (fjäråskupan). Matplats för 4-6 personer och utgång till balkong mot gården. Serveringsgång, även det med inredning från Kvänum, med vitrinskåp och underskåp med bänk i carraramarmor.

Det andra köket, även det ett ljust Kvänumkök med vackert serveringsskåp. Vitt kakel bakom arbetsbänk i carraramarmor och nedsänkt ho. Under- och överskåp med vitrinluckor med infälld belysning ovanför bänk. Induktionshäll, ugn, kyl/frys i rostfritt och en integrerad diskmaskin (samtliga från Miele) samt en fläkt. Matplats för 2-4 personer. Markiser utanför fönster mot gården. Serveringsgång med ytterligare förvaring och städskåp. 

Badrum

Badrum med kalksten på golv och vitt på klinker väggar. Inkaklat badkar med handdusch, handfat (Pozzi-Genori) med spegelskåp med infälld belysning ovanför och vägghängd vit wc (Pozzi-Genori). Handdukstork, golvvärme samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Miele).

Badrum, nytt från 2021, med blankpolerad marmor på golv och vitt klinker på väggar. Dusch med tak- och handdusch, handfat och kommod med förvaring i vitt porslin med spegelskåp och belysning ovanför samt vägghängd vit wc. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Gästwc med kalksten på golv och vitt målade väggar, vägghängd wc och ett mindre handfat. 

Övrigt

Våningen är genomgående nymålad 2021.
Ett separat större förråd inne i lägenheten.
Lägenheten disponerar två förråd i källaren.
Larm installerat (Verisure).
Våningen är registrerad hos föreningen som två bostadsrätter.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1928
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-06-13
Energiprestanda: 113 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Munklägret 6

Information:

Bostadsrättsföreningen Munklägret 6 är en äkta förening som består av 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Till medlemmarnas förfogande finns en gemensam tvättstuga. En anlagd innergård med växter och träd och med ett cykelställ under tak och ett förråd för barnvagnar. Bredband och TV levereras av Comhem. Fiber finns indraget.
Fastigheten bebyggdes 1928 och består av 1 flerbostadshus, byggnadens totalyta är 3 879 kvm, varav 3 368 kvm utgör lägenhetsyta och 511 kvm utgör lokalyta. Fastigheten är i mycket gott skick.
Överlåtelseavgift faktureras köparen och en pantsättningsavgift faktureras pantsättaren.

Utfört underhåll och renoveringar:
2020 Uppdatering värmesystem
2020 Renovering/målning fönster
2020 Inköp grovtvättmaskin
2019 Yttertak
2018 Trapphusen
2018 Brandskydd
2017 Entréport Norr Mälarstrand
2017 Fönster
2016 Uppdatering kylanläggning och radonmätning
2015 OVK
2014 Renovering fasad och stuprännor gårdssidan Skillinggränd
2012 Installation fibernät
2011 Skyddstak och inbyggnad kylanläggning
2010 Rökkanaler och imkanaler tätats
2010 Nybyggnad balkonger 5 st
2008-2009 Kylanläggning
2008 Nybyggnad balkonger 8 st
2008 Renovering hisskorgar
2007 Förråd & gång- och cykelramp på innergård
2006 Tak, fasad och fönster
2005-2006 VVS, byte stammar

Planerat underhåll:
2022 Tvättstugeutrustning
2023 Balkonger
2023 Värmesystem

 

 

Se fullständig beskrivning >