Slalomvägen 1

8 rum (251 + 18 m2). Med ett högt läge på återvändsgata intill naturreservat och med vidsträckt vy över Solsidan, Erstaviken och Vårgärdssjön ligger denna moderna familjevilla från 1972. Total om 269 kvm i gott skick. Sällskapsytor och smakfullt kök i öppen planlösning med stora fönsterpartier och utsikt över Erstaviken och Vårgärdssjön. Rymlig matplats med balkongdörrar ut till trälagd terrass samt stor balkong i söder. Sällskapsrum med öppen spis och stora fönsterpartier med utsikt, fem sovrum, hobby/tv-rum, två stilrena badrum, bastu, en separat tvättstuga samt gott om förvaringsutrymme. Separat del i entréplan med eget kök, badrum och egen ingång. Carport, bergvärme och en naturtomt om 1 540 kvm med gräsmattor och soliga uteplatser. Ett perfekt boende för barnfamiljen som vill ha närhet till skolor, daghem, slalombacken, bra kommunikationer och härlig natur.
Pris: 12.950.000 kr Slalomvägen 1 Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 8 rum och kök Boarea: 251 m2 + biarea 18 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.540 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1972

Planlösning

Välkomnande och rymlig hall med öppen spis och gäst-wc. På entréplan finns en bastuavdelning med utgång till uteplats och trädgård, ett stort hobby/tv-rum och två sovrum. Utöver dessa sovrum en separat avdelning med egen entré, kök och badrum. Från entrén leder trappan upp till övre plan med kök i öppen planlösning med sällskapsavdelning med öppen spis. Matplats för 8-10 personer med utgång till den stora och skyddade uteplatsen. En privat sovrumsavdelning med master bedroom med utgång till altan och stor balkong i söder. Två ytterligare sovrum och ett stort badrum. Intill köket en stor tvättstuga, även denna med utgång till trädgård och uteplats.

Kök
Ett ljust och modernt kök med vita luckor och arbetsbänk i Corian med nedfälld ho och vitt kakel bakom. Induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd kyl och frys och inbyggd diskmaskin (samtliga Siemens). Gott om förvaring i skåp, skafferi och städskåp. Infälld belysning i tak. Köket ligger i direkt anslutning till matplatsen med plats för 8-10 personer. Stora fönsterpartier och utgång till den generösa och skyddade uteplatsen.
Kök på nedre plan med rostfri bänk med nedfälld ho och vitt kakel bakom. Gashäll (Wery), vinkyl/kyl (Liebherr) och fläkt (Siemens).

Badrum
I anslutning till sovrummen ett helkaklat badrum med grafitsvart Höganäsklinker på golv och vitt kakel på väggar. Inkaklat badkar, brett handfat med två blandare, dusch och wc. Spotlights i tak, handdukstork (el) och golvvärme med både vattenburen och eluppvärmt.
Badrum på nedre våningen med grafitsvart Höganäsklinker på golv och vitkaklade väggar. Tak- och handdusch, wc och handfat med spegel ovan. Spotlights i tak, handdukstork (el) och golvvärme med vattenburen uppvärmning och kompletterande uppvärmning med el.
Gäst-wc i anslutning till entrén med wc och handfat.
Bastuavdelning med granitsvart Höganäsklinker på golv, vitkaklade väggar och trä i taket. Tak- och handdusch samt bastu. Handdukstork (el) golvvärme med vattenburen uppvärmning och kompletterande uppvärmning med el. Direktutgång till uteplats och trädgård.

Övrigt
Genomgående grafitsvarta golv från Weber Design. Bergvärme med vattenburen golvvärme hela övervåningen samt delar av entréplan. Övriga delar av entréplan är eluppvärmt.

Trädgård
Barnvänlig naturträdgårdstomt om 1 540 kvm med gräsmattor och soliga uteplatser. Bod och carport för två bilar.

Läge
Huset ligger centralt på Solsidan, Saltsjöbaden med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 350 meter till Saltsjöbanan) som fin natur med härliga promenadstråk (Erstavik naturreservat). I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, post, bank, Systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, slalombacke med lift som granne till fastigheten, det finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, skidbacke med lift, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinciskolan, Igelboda Skola närmst fastigheten är Samskolan med båda låg- och mellanstadieverksamhet och Kunskapsskolan med årskurs 6-9. Förskolor nära fastigheten är Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

73.911 kr/år, varav
El: 49.128 kr/år
Vatten/Avlopp: 8.932 kr/år
Renhållning: 2.427 kr/år
Försäkring: 13.424 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla med suterrängvåning
Byggnadsår: 1972
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2017-09-19
Energiprestanda: 138 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Trä/betong
Fasad: Tegel/träfasad
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Koppar
Ventilation: Självdrag och radonsug
Fastighetsbet: Solsidan 7:1

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.453.000 kr
Summa pantbrev: 7.000.000 kr
Tomtareal: 1.540 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-IM8-63/10873 Servitut etc. Last, Avtalsservitut: Villa mm,

Se fullständing beskrivning >