Smedjevägen 6

7 rum (240 + 113 + 17 m2). Med ett mycket eftertraktat läge i Svalnäs nära golfklubben ligger denna representativa villa från 1946. Den plana trädgårdstomten om 2.869 kvm ger perfekta förutsättningar för ett boende med högsta livskvalitet året om. Härligt ljusinsläpp genom stora fönster i olika väderstreck och med tidstypiska detaljer. Villan disponerar två plan plus källare. Entréplan med generöst sällskapsrum, matsal med burspråk, bibliotek och kök. Från sällskapsrummet utgång till en stor terrass i sydväst. Kök och serveringsrum med utgång till den andra sidan av tomten i österläge med gräsmatta och fruktträd. Två sovrum, hall med utgång till trädgården, klädkammare, badrum och gästtoalett. En trappa upp nås allrummet, ett sovrum med intilliggande badrum, ateljé samt en oinredd vind. Generös källare med tvättstuga, klädvård, bastu och dusch, matkällare, förråd samt garage. Perfekt belägen i Djursholm med närhet till vattnet, promenadstråk, friluftsliv men även till attraktiva förskolor och skolor.
Pris: 25.000.000 kr Smedjevägen 6 Svalnäs, Danderyd
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 240 m2 + biarea 113 m2 + ej mätvärd yta 17 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 2.869 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1946
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se

Interiör

Hall som öppnar upp till huset med vackert kalkstensgolv och plats för avhängning. Sällskapsrummet kännetecknas av ett härligt ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck. Matsal med burspråk och utsikt över trädgården med plats för ett större middagssällskap. Centralt sällskapsrum med dörrar ut till terrassen och till en stor, platt barnvänlig tomt i sydväst. Sällskapsrummet med öppen spis är perfekt disponerat för sociala sammankomster då matsalen och sällskapsrummet är integrerat. Intilliggande bibliotek med platsbyggda bokhyllor och utsikt över trädgården. Elegant stavparkett i ek på golv.
Den privata delen med två sovrum varav masterbedroom med fönster ut mot terrassen och trädgården. I hallen utanför en utgång till trädgården samt två klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Övre Plan

Genom en svängd trappa nås det övre planet med ett stort allrum med fönsterkupor i norr väster och öster, sovrum med intilliggande badrum med wc, handfat och dusch.  En vacker ateljé med takfönster i norr mot trädgården. På det övre planet finns även två kallvindar.

Källare

Källare med stora ytor och generös takhöjd som inrymmer tvättstuga, torkrum, bastu med dusch, matkällare, förråd samt garage.

Bergvärme installerat 2011.

Kök

Serveringsgång med tidstypiska skåp som leder in till köket. Fönster och dörr ut mot trädgården i österläge för morgonsol. Maskinell utrustning som spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Vit skåpinredning med en bänkskiva i sandfärgad sten. Fiskbensmönstrad ekparkett på golv i både serveringsgång och kök.

Badrum

Badrum renoverat 2015 med Carraramarmor på golv med värme samt kakel på väggar. Kommod med dubbla handfat och bänkskiva i Carraramarmor samt stor spegel ovan. Dusch med duschdörrar och inbyggt badkar.
Intill hall en elegant gästtoalett.
På det övre planet finns ett badrum med dusch från 90-talet.
I källaren en dusch intill bastun från sent 90-tal.

Historia

Husets arkitekt är Bengt Gate som arbetade på Ancker, Gate och Lindegrens arkitektkontor. De träffades på KTH och var verksamma arkitekter för många hus. Enligt historiker Carl Hofman-Bang kallas villan för villa Ekeberg. Den första ägaren var Lars Olof Ekeberg, kallad Lasso som sedan sålde till familjen Stålhand. 

Henrik Palme grundade bolaget Djursholms AB och började arbetet med att bygga upp den nya villastaden, präglad av sitt sjö- och naturnära läge. Han förverkligade önskan om en villastad med närhet till natur och rikt friluftsliv. Idrotter som golf, ridning, fotboll, tennis, segling samt attraktiva skolor gör detta till ett eftersökt boende. Närhet till Stockholm genom Roslagsbanan. 

Driftskostnad

59.066 kr/år, varav
El: 36.850 kr/år
Vatten/Avlopp: 9.318 kr/år
Sotning: 1.011 kr/år
Försäkring: 11.887 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår: 1946
Uppvärmning: Bergvärme
Grundläggn: Grundsulor, källare och krypgrund
Grundmur: Betong/betonghålsten (bedömt)
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas med kopplade bågar och några isolerglasfönster
Bjälklag: Trä och betong
Tak: Valmat tak klätt med 1-kupigt tegel över takpapp och råspont
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: MAGNE 6

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 14.005.000 kr
Summa pantbrev: 237.000 kr
Tomtareal: 2.869 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-IM4-46/3473 - 1 Avtalsservitut
0162-89/4 - 1 Ledningsratt vatten och avlopp
1 Avtalsservitut 1946-05-15

Se fullständig beskrivning >