Södermalm/SOFO

5 rum (177 m2). Populärt belägen, i historiskt Jugendhus, finns denna oerhört välrenoverade hörnvåning med god känsla för detaljer och välbevarade attribut från byggåret. Fönster i tre väderstreck och den sydvästvända balkongen bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Ytterligare balkong mot innergård. Vardagsrum med plats för större soffgrupp och ytterligare möblering. Matsal med burspråk, öppen spis, bokhylla och plats för stort bord för större sällskap. Stort och härligt kök med golvvärme, gott om arbetsytor, och plats för stor matplats. Tre rymliga sovrum med platsbyggd förvaring i sober färgsättning. Möjlighet till ytterligare sovrum. Smakfullt renoverat badrum med badkar och detaljer i mässing. Separat duschrum och wc. Tvättpelare smart inbyggt bakom garderob. Mycket charm såsom hög takhöjd, öppen spis, burspråk, blyinfattade fönster, stuckaturer, takrosetter, vägglister och fiskbensparkett. Välskött förening med mycket stabil ekonomi, låg belåning, goda lokalintäkter och låga avgifter. Vacker fastighet med elegant entré. Byggår 1909, ritad av arkitektduon Dorph & Höög.
Pris: på förfrågan Avgift: 6.199 kr/mån. Södermalm/SOFO Södermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 177 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 6.199 kr/mån. inkl Värme, vatten, kabel-tv (basutbud) och fiberbredband
Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet Andelstal: 6.64017 % Byggnadsår: 1909 Förening: Bf Höken N:o 20 U.p.a.

Interiör

Det första man möts av när man stiger in i våningen är den härliga rymden och ljuset. I hallen finns kapprum och utgång till våningens ena balkong mot innergården. Från hallen når man den fantastiska matsalen med burspråk, bokhylla och öppen spis. Via vackra pardörrar når man vardagsrummet med fönster i två väderstreck som bidrar till ett mycket fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet når man den soliga balkongen i sydvästläge med en vacker utsikt hela vägen bort till Globen. Mycket härligt kök för den matintresserade med mycket arbetsytor, förvaring och plats för matplats för den stora familjen. Köksingång med anslutning till hiss. Tre rymliga sovrum i sober färgsättning - alla med platsbyggd förvaring och plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Ena sovrummet har ett vackert burspråk och vackra blyinfattade fönster som ger rummet en otrolig karaktär. Badrum med badkar, stort fönster och detaljer i mässing (golvvärme). Ytterligare duschrum och separat wc perfekt belägna i våningen (golvvärme). Tvättpelare smart inbyggt bakom garderob. Inre hall och kök med golvvärme. Det går med enkla medel att dela av en del av köket för att få ett sovrum till. Hiss hela vägen ner till källaren. 

Med ett fantastiskt paradläge på Södermalm har denna våningen verkligen alla rätt. Ägarna har varsamt renoverat våningen där alla detaljer är noga genomtänkta med känsla för detaljer. All el är indragen. Lampknappar i mässing från Buster & Punch. Väggar och tak är nymålade och snickerier är handmålade. Alla gardiner, garderober och färger är valda för att skapa en enhetlig känsla. Ena badrummet har dusch och det andra har badkar. Badrummens materialval och detaljer är väldigt genomtänkta och noggrant utvalda. Våningen passar såväl ett par som önskar mycket sociala ytor, som den stora familjen. Utöver detta så är det en oerhört välskött fastighet med alla stora renoveringar gjorda. Stabil, äkta förening som äger marken. Föreningen har förutom sina bostäder, sex stycken lokaler med hyresrätt som bidrar till goda intäkter. 

Mycket populärt beläget i SOFO med närhet till allt man kan önska sig. Här finns ett mycket brett utbud av shopping, restauranger, caféer, butiker, mataffärer och kulturliv. Mycket bra kommunikationsmöjligheter via bussar, tunnelbana och pendeltåg. För den som önskar grönska och parker finns Skånegläntan tvärs över gatan och Vitabergsparken en kort promenad bort. 

Kök

Smakfullt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Mycket funktionellt med bra avställningsytor, bänkskiva i granit och stänkskydd i vitt kakel. Köket har ett platsbyggt serveringsskåp och vackra luckor i vit kulör. Gott om arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Köket är utrustat med spis, fläkt kyl/frys med frenchdoor från Bertazzoni och diskmaskin. Bakom spisen är det handmålat franskt kakel som adderar karaktär och känsla. Blandare i mässing och golv i svart/vit kakel med golvvärme (el). Anslutande matplats invid köket med plats för den stora familjen. Köket har även en separat köksingång till trapphus med hiss. 

Badrum

Mycket exklusivt badrum med helkaklade väggar och golv i Italienskt kakel i från Fired Earth. Handfat med kommod och spegel med inbyggd belysning. Badrummet är utrustat med vägghängd wc och badkar. Blandare i mässing samt vacker vägg i mässing. Fönster med tidstypiska detaljer som ger ett härligt ljusinsläpp. Golvvärme (el) och spotlights i taket.

Ett duschrum i perfekt storlek finns i anslutning till köket och det ena sovrummet. Helkaklade väggar och golv i i samma utförande som badrummet för att skapa en enhetlig känsla. Handfat med kommod och spegel med inbyggd belysning. Blandare i mässing. Golvvärme (el). 

Gäst-wc invid hallen - även det i samma utförande som övriga badrum och duschrum. Utrustat med handfat med spegel ovan, wc och golvvärme (el).

Tvättpelare smart inbyggt i garderob i anslutning till samma hall som gästtoaletten.

Samtliga detaljer i mässing är ifrån Tapwell.

Övrigt

Lägenhetsinnehavarna disponerar ett rymligt källarförråd.
Säkerhetsdörr. 

Driftskostnad

30.058 kr/år, varav
El: 17.742 kr/år
Försäkring: 7.668 kr/år
Gas: 4.648 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-12-08
Energiprestanda: 95 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Bf Höken N:o 20 U.p.a.

Information:

Bf Höken N:o 20 u.p.a är en äkta bostadsförening som förvärvade fastigheten år 1919. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Götgatan 69 respektive Bondegatan 1A, och omfattar 25 bostäder med andelsrätt och 1 lokal med andelsrätt, samt 6 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. Avgiften betalas kvartalsvis. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift samt en överlåtelseavgift. Föreningen har gemensam innergård med cykelparkering, utemöbler och grillmöjlighet. I källaren finns tvättstuga och föreningslokal med utrustat kök. I samband med att föreningen firade 100-årsjubileum, gjordes en bok där husets och föreningens historia finns dokumenterat. 

RENOVERINGAR

Se årsredovisning för 2022 för att ta del av utförda samt planerade underhåll.

Se fullständig beskrivning >