Sticklingevägen 2

10 rum (234 + 149 m2). Fantastiskt fint bevarad och genomgående renoverad länsmansgård om totalt 439 kvm. Beläget i Islinge villastad, inte långt från Lidingöbron. Tio rum uppdelat i två plan varav fyra till fem sovrum samt källarplan med gillestuga. Två badrum på övre plan samt gästwc och duschrum på nedre plan. Huset har tre verandor, två i söder och en i väster. Matsal, salong, bibliotek samt glasveranda i fil med utsikt över den välskötta trädgårdstomten. Salongen har en öppen spis och utgång till den stora verandan med anslutande uteplats. Köket är inrett i tidsenlig stil med separat grovkök och skafferi. Källarplanet har nygjutet betonggolv varav en del har vattenburen golvvärme och har förberetts för att bygga badrum och kök för separat boende. Stort garage med plats för 2-3 bilar. Detta är ett mycket unikt hus för området. Huset uppfördes på fastigheten 1911 men har sannolikt ursprungligen byggts i Blekinge i slutet av 1600-talet. Nuvarande ägare har varsamt renoverat huset från grund till nock.
Pris: 15.600.000 kr Sticklingevägen 2 Islinge, Lidingö
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist 070-211 92 00 mats@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 10 (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 234 m2 + biarea 149 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 2.124 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1909

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 143 000 kr
Mark, värde: 3 963 000 kr
Summavärde: 6 106 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Planlösning

Entréplan
Rymlig entré med fiskbensparkett av ek, kassettak med inbyggda spotlights samt golv av öländsk kalksten med förberedd vattenburen golvvärme. Det finns även en entré direkt in till glasverandan för att ta emot gäster vid fest eller för separat verksamhet. På entréplan finns fyra sällskapsrum, kök och gästrum med dusch samt gästwc. Köket har en egen entré samt trappa upp till övre plan. Via serveringsgång nås matsalen med kakelugn och fönster i två väderstreck. Här ryms 10 - 12 personer runt bordet. Invid köket finns ett separat rum med kombinerat skafferi och arbetsytor i form av bakbänk i marmor samt mikrovågsugn och varmlufts- och ångugn. Salongen rymmer en stor soffgrupp framför den öppna spisen och har utgång till den vackra verandan i söder med vindskyddande originalvägg av blått glas. Bibliotek med  låg bröstpanel leder vidare till glasverandan på husets västra gavel. Det finns två trappor upp till övre plan, en vid entrén och en i köket.

Kök
Tidsenligt renoverat 2016 med ny pärlspont exakt kopierat från original. Bänkytor och bakväggar av Carreramarmor. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fristående kyl och frys från Smeg. Iduktionshäll, diskmaskin och fläkt från Siemens.

Övre plan 
Fyra sovrum, vardagsrum och två badrum samt klädkammare. Master bedroom har utgång till stor altan i väster. Samtliga sovrum rymmer en dubbelsäng och har gott plats för förvaring. Ett av sovrummen har en kakelugn. Vardagsrummet rymmer två möbleringar och har utgång till altan i söder. Två badrum med dusch och wc. Samtliga golv i sovrummen är nyslipade och oljade originalgolv i furu. Vardagsrummet har nyslipad och oljad fiskbensparkett i ek. 

Badrum/tvättstuga/gästwc
Badrummen byggdes 2016. Golv av svensk marmor med vattenburen och eldriven värme. Utrustning från Grohe. Helkaklade väggar i vitt. Nya fläktar och system för att säkerställa kontroll av fukt. Nytt avlopp. Tvättstugan med dusch renoverades 2017 med nya vitvaror. Gästwc byggdes 2017 med nytt avlopp och inredning. Svensk marmor och pärlspont.

Källare/garage
Helrenoverad med gjutet armerat betonggolv (2015) med gillestuga om ca 50 kvm där golvet har isolerats mot mark samt tillförts vattenburen golvvärme. Förberett för badrum och kök. Övrig yta, ca 60 kvm är förråd, pannrum och garage som rymmer 2 - 3 bilar samt snickarverkstad. Byte av samtliga avloppsrör och kopparrör för det vattenburna värmesystemet. nya fönster större och treglas. Ny isolerering mellan källare och entréplan samt nya treglasfönster.

Område
Centralt belägen i Islinge Villastad nära Lidingöbron med mycket bra kommunikationer. Närhet till Lidingö golfklubb, Lidingövallens idrottsplats och Lidingö tennis- samt båtklubb. I området finns ett flertal skolor – Torsvik, Källängen samt Hersby gymnasium. Gångavstånd till populära Lidingö Centrum med affärer, restauranger och övrig service.

Övrigt
Nuvarande ägare har haft ambitionen att återställa ”Villa Dalängsbacken” stilmässigt med fullt moderna renoveringar som återspeglar dagens krav men också garanterar husets hållbarhet för lång tid framöver. Detta innefattar bla dränering, tak, fönster, fasad, altaner, verandor, bergvärme, elcentraler, avlopp, eldstad i vardagsrummet (gjutgärnskamin från Vermont Castings) samt nyplantering av 15 äppelträd. För mer detaljerad information kring renoveringen se bilaga under "dokument" De två kakelugnarna har inte renoverats. 

Driftskostnad

51.220 kr/år, varav
El: 23.969 kr/år
Vatten/Avlopp: 12.159 kr/år
Renhållning: 3.330 kr/år
Försäkring: 11.762 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 2 plans villa
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2018-08-08
Energiprestanda: 31 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Sten
Stomme: Trä, stockhus
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: ROSETTEN 1

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.106.000 kr
Summa pantbrev: 5.070.000 kr
Tomtareal: 2.124 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständing beskrivning >