Storgatan 48, 5 tr

6 rum (181 m2). Endast ett stenkast från Strandvägen, med ett högt och fritt läge ligger denna unika våning i denna vackra och välskötta sekelskiftesfastighet. Tre rum i fil, öppen spis och stor balkong mot Storgatan med utsikt över takåsarna, Narvavägsallén och Oscarskyrkan. Ytterligare en balkong från köket med söderläge ut mot gården. En privat del med tre sovrum och ett generöst badrum. Lägenheten ligger med endast en kort promenad till vattnet vid Strandvägen och fin natur på Djurgården. Visst renoveringsbehov.
Pris: 32.000.000 kr Avgift: 6.091 kr/mån. Storgatan 48, 5 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 181 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 6 , Hiss finns Avgift: 6.091 kr/mån. inkl värme, VA, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.47 % Byggnadsår: 1889 Förening: Brf Lägret 7

Interiör

Entré med marmorgolv och plats för avhängning. Gästwc och en klädkammare.
Tre rum i fil mot Storgatan med utgång till balkongen, med vackert räcke i svart smide, från två av de tre sällskapsrummen. Ett med platsbyggda bokhyllor och access till ett separat förrådsrum. Det andra med öppen spis och pardörrar in till det som idag används som arbetsrum med synliga takbjälkar.
Tre sovrum samlade i en privat del av våningen med badrummet i mitten. Samtliga sovrum med garderober samt det större sovrummet dessutom med en klädkammare. 

Säkerhetsdörr (PROLOC), installerat larm (Verisure) samt lås på samtliga fönster och balkongdörrar.

Kök

Stort och ljust kök med utgång till balkong i söder mot gården. Gott om platsbyggd förvaring och yta för upp till två matplatser. Luckor i ljust trä och arbetsbänk med två nedsänkta hoar och vitt kakel bakom. Induktionshäll (Electrolux), ugn (Electrolux), fläkt (Husqvarna), diskmaskin (Bosch) och kyl och frys (Electrolux). Glaspartier och glasdörr mot hallen som ger ett fint ljusflöde. Ett anslutande rum mot gården som med fördel kan inredas för vinförvaring med ett tillhörande förrådsrum. 

Badrum

Ett stort badrum med två ingångar. Vitt kakel på väggar och golv. Wc, badkar och handfat i blått porslin. Ovanför det ena handfatet ett spegelskåp för förvaring. Handdukstork samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Gästwc med marmorgolv, en wc och ett handfat. 

Övrigt

Storgatan 48 har ett mycket attraktivt läge med Strandvägen som närmaste granne, Djurgårdens vackra natur på promenadavstånd och närhet till flertalet restauranger. Bra kommunikationer med både spårvagn och buss samt tunnelbana från Karlaplan.

Driftskostnad

13.500 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1889
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2019-03-26
Energiprestanda: 65 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Lägret 7

Information:

Bostadsrättsföreningen Lägret 7 förvärvade fastigheten 1983 och är en sk äkta bostadsrättsförening med två adresser, Storgatan 48 och Banérgatan 9. Föreningen består av 18 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt, båda uthyrda. Fiber är indraget och levereras genom IP-Only och kabel-tv via ComHem (grundutbud ingår i avgiften). Juridisk person accepteras ej. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga i källarplan med tvättmaskin, torktumlare och mangel, ett cykelrum samt soprum med återvinning. Fastigheten värms upp med bergvärme.
Stambyte sker partiellt vid renoveringar i respektive lägenhet.
Trevlig innergård med sittgrupp och planteringar.
Avgifterna planeras att höjas med 3% under 2022.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift.

Renoveringar
1990 Renovering fasad mot bakgård
2004 Fasad mot gatorna och balkonger
2005 Hiss och ventilation
2006 Målning av yttertak
2008 Nya elstigare och mätare installerade
2008 Fönster
2012 Bergvärme installerat
2013-2015 Renovering av källaren och tvättstuga
2016 Fiber indraget
2017 Renovering av sop- och cykelrum
2019 Byte av plåt på torn och spiror samt renovering sockelfasad
2019 Renovering trapphus och entré Storgatan 48
2020 Hiss Banérgatan
2020 Balkonger mot gatan

Se fullständig beskrivning >