Stranden 5 - Dalarö

6 rum (192 + 18 m2). Med ett eftertraktat läge på Dalarö ligger detta unika och påkostade hus ritat av Thomas Sandell uppfört 2000. Huset har en spännande arkitektur som tar tillvara på den fantastiska utsikten över vattnet samtidigt som ett servitut till egen brygga och bastu ger sjökontakten som så ofta eftersöks på Dalarö. Totalt omfattar huset 192 kvm boarea plus 18 kvm biyta. Fastigheten omfattar 1.013 kvm vackert anlagd tomt med garage, gräsmattor och planteringar. På tomten finns även ett charmigt gästhus och ett påkostat växthus. Huvudhuset har stora sociala ytor med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum på övervåningen samt fyra sovrum, två badrum och ett allrum mot trädgården på nedre plan. Två öppna spisar, gedigna materialval som slipad betong och fönster i ek samt bekvämligheter som bredbandsfiber, bergvärme och tvättstuga borgar för ett komplett boende för vistelser året runt. Trevliga Dalarö by ger tillgång till mataffär, lanthandel, bageri, bensinmack och ett flertal restauranger.
Pris: 16.000.000 kr
eller bud
Stranden 5 - Dalarö Dalarö, Haninge
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 192 m2 + biarea 18 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.013 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2000

Bostadshuset

Huset är uppfört 2000 efter ritningar av arkitekt Thomas Sandell. Välkomnande hall med gott om klädavhängning öppnar mot en formidabel entréhall med över sju meter i takhöjd, enormt runt panoramafönster och stilfull trappa upp till övervåningen. Direkt intill entréhallen ligger nedervåningens allrum med utgång till trädgården via glasskjutdörrar i ek från golv till tak. En inre längsgående hall, med fullhöjdsglaspartier mot trädgården, förbinder husets fyra sovrum samt ett av badrummen. Längs med hallen finns parktisk förvaring inbyggd i garderober för kläder och linne. Huvudsovrummet har eget lyxigt badrum, öppen spis och utgång till terrassen mot trädgården. Här finns även en garderobsvägg med skjutdörrar i ek.  

På övre plan ligger husets stora sociala yta som utgörs av ett enormt öppet rum med storslagen utsikt över Jungfrufjärden. Ytan utgörs av den öppna vardagsrumsdelen och det sociala öppna köket med centralt placerad köksö. I vardagsrummet finns en öppen spis mot sjösidan och takhöjden är hela 4,5 m till nock. Med en konstruktion utan takbjälkar får rummet en enorm rymd och en fantastisk utsikt över Jungfrufjärden utanför. Utgång från köksdelen till en stor solig altan från vilken en diskret trappa leder ner till trädgården. 


Kök

Husets påkostade sociala kök ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket är från Room och byggåret 2000. Centralt placerad köksö med diskho och förvaringsskåp. Vackra bänkskivor i carraramarmor och svart sten. Lång praktisk diskbänk i rostfritt stål. Gasspis från Ilve med fem gasbrännare och två ugnar samt extra bred kyl/frys (Liebherr). Generöst urtrymme för matsalsbord för det verkligt stora sällskapet. 

Badrum

Huset har två badrum varav det ena ligger en suite med huvudsovrummet. Detta har wc, dusch, dubbla handfat, infällda blandare i vägg, gedigna badrumsmöbler i ek och fönster mot trädgården. Det andra badrummet ligger intill husets övriga tre sovrum och entréhallen. Detta har wc, dusch samt handfat. I entréhallen ligger husets tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt stor rostfri ho med dusch, för exempelvis hundbad. Här är också bergvärmeanläggningen förlagd. 

Trädgård

Fastigheten omfattar 1.013 kvm vackert anlagd trädgårdstomt med gräsmatta, fruktträd och vackra buskar samt planteringar med bland annat en magnifik klätterhortensia. Från gatan finns infart med plats för en till tre bilar. Även ett vackert garage finns med vidbyggt stort förrådsutrymme. På tomten finns också en separat gäststuga med glasdörrar ut till en trädgårdsaltan. Perfekt för gäster eller ungdomar som vill sköta sig själva. På tomten ligger även ett påkostat växthus i engelsk stil med indragen el och även indraget vatten. Perfekt för den odlingsintresserade eller för den som vill förlänga sensommarsäsongen eller tidigarelägga våren.

Brygga och bastu

Till fastigheten hör ett förmånsservitut avseende egen brygga och bastu. Bryggan är gedigen med badstege och plats för bord och stolar. Bastun har fönster mot vattnet och förrummet innan likaså. Insynsskyddad och solig sittplats på bryggan för härliga sommardagar och kvällar. 

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 450 000 kr
Mark, värde: 4 049 000 kr
Summavärde: 7 499 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2000
Värdeår: 2000

Servitut

Avtalsservitut område mm, Förmån
01-IM8-97/18884 - 1, 1997-06-16

Övrigt

Uppvärmning genom bergvärme och vattenburengolvvärme på båda plan. Bergvärmeanläggningen installerades juni 2010. Genomgående vackra eksnickerier i såväl dörrar och fönster som badrumsinredning och skåp. Huset är utrustat med centraldammsugare. Genomgående tre-glasfönster. Skjutdörrspartiet i glas i allrummet är från Hajom. Infällda spotlights i tak på över- och undervåning.

Driftskostnad

26.688 kr/år, varav
El: 12.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 2.580 kr/år
Renhållning: 2.604 kr/år
Försäkring: 9.000 kr/år
Gas: 504 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2 plansvilla
Byggnadsår: 2000
Uppvärmning: Bergvärme, vattenburen golvvärme
Grundläggn: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt - Rehinzink
Ventilation: Mekanisk frånluft
Fastighetsbet: VÄSTERTORP 1:45

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.499.000 kr
Summa pantbrev: 6.000.000 kr
Tomtareal: 1.013 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-IM8-97/18884 - 1 Avtalsservitut område mm 1997-06-16

Se fullständig beskrivning >