Strandvägen 7B

6 rum (221 m2). På Strandvägen ligger denna nyrenoverade (2016-2017) och väldisponerade våning om 221 kvm. I fastigheten finns garage med kö. Vacker entré som öppnar upp mot den generösa sällskapsavdelning bestående av sällskapsrum och matsal med öppen spis, stuckatur, högt i tak och utsikt mot Strandvägen och Nybroviken samt ett stilrent kök. Tre/fyra sovrum, två badrum, gäst wc och kombinerad tvättstuga/badrum med dusch samt separat entré till ett av sovrummen. Ett oslagbart läge nära city och Djurgården och dess natur och med utsikt över Strandvägen och Nybroviken. Representativ jugendfastighet med byggår 1912.
Pris: på förfrågan Avgift: 5.610 kr/mån. Strandvägen 7B Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 221 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2 , Hiss finns Avgift: 5.610 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.48997 % Byggnadsår: 1912 Förening: Brf Strandvägspalatset

Planlösning

Välkomnande möblerbar hall med svart marmorgolv (golvvärme) och vackert välvt tak med infälld belysning samt fönster mot gården. Säkerhetsdörr samt säkerhetsgrind. Rymligt och vackert sällskapsrum med ljusinsläpp från två håll som öppnar upp mot matsalen. Rummen kan delas av med dubbla skjutdörrar. Matsal med plats för stor matsalsmöbel, öppen spis med spiselkrans i marmor och vackra spröjsade fönster ut mot Strandvägen och Nybroviken. Vackra mörka trägolv i ek och tapetserade väggar samt infälld belysning i taklister. Från matsalen når man det stilrena köket i grått med matplats, gott om förvaring samt extra arbetsyta i form av funktionell köksö. Master bedroom med öppen spis och platsbyggda garderober (Poliform) samt ett anslutande badrum. Genomgående tapeter från Ralph Lauren. Ytterligare två stora sovrum mot gården, varav det ena med separat entré och hel garderobsvägg och det andra med kakelugn, ett stort dressing-room klätt med platsbyggd förvaring/garderober (Poliform), badrum, gäst-wc och tvättstuga/badrum med balkong. 

Kök

Platsbyggt kök (Poliform) i matt grått med fönster mot Strandvägen. Gott om förvaring i höga skåp, öppna hyllor och i underskåp i köksö. Arbetsbänk i mörk marmor med nedfälld ho och med marmor även på vägg bakom bänk. Köksö med marmorbänk och nedfälld ho. Induktionshäll (Miele), fläkt, dubbla ugnar (NEFF), kyl/frys, vinkyl (avintage), infälld diskmaskin (NEFF) samt skafferi. Matplats för 3-4 personer.  

Bad

I anslutning till master bedroom med ljus marmor på väggar och golv samt infällda speglar längs med väggarna. Dusch bakom skjutdörrar i glas med hand- och takdusch i mässing. Nedfällt handfat i marmorskiva på träkommod med skåp för förvaring. Ovan handfat ett stort skåp med gott om förvaring samt infällda speglar och belysning. Infällda spotlights i tak och golvvärme.

Ytterligare ett badrum med ljus marmor på golv och väggar. Infällt badkar med handdusch i mässing. Nedfällt handfat i marmorskiva på brun träkommod med skåp för förvaring. Marmor bakom handfat och brunt träskåp ovan med infällda speglar. Infällda spotlights i tak, handdukstork samt golvvärme.

I kombination med tvättstuga med ljust klinker och kakel på golv och väggar finns dusch med tak- och handdusch i mässing och vägghängd wc. Arbetsbänk med skiva i sten och nedsänkt ho och blandare i mässing. Gott om förvaring i skåp. Tvättmaskin och torktumlare (Miele). Infälld belysning samt golvvärme. Utgång till balkong mot gård.

Gästwc med svart mosaik och marmor på golv och väggar. Infällda speglar på väggar, svart wc, handfat med blandare i mässing samt infällda spotlights i tak.  

 Övrigt 

I huset, med infart från Artillerigatan, finns garage med 11 platser med kö samt 2 parkeringsplatser på Strandvägsgården. Till våningen hör ett källarförråd.Våningen ligger med ett mycket attraktivt och fritt läge nära både Dramaten och Östermalmstorg, med ett rikt och omväxlande utbud av affärer, restauranger, kultur och nöjen. Samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården. Utmärkta kommunikationer både i staden och till skärgården.

 

 

 

Driftskostnad

28.400 kr/år, varav
El: 14.400 kr/år
Försäkring: 14.000 kr/år

Byggnad

Byggnadsår: 1912
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2010-06-18
Energiprestanda: 141 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Strandvägspalatset

Information:


Bostadsrättsföreningen Strandvägspalatset är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten 2006. Föreningen består av 30 bostadslägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt varav en med rätt att under en övergångstid andrahandsuthyras till anvisad lokalhyresgäst. Därutöver upplåter föreningen två lägenheter med bostadsrätt med rätt för innehavaren att använda lägenheterna som lokal för sin verksamhet. I fastigheten finns även 5 lokaler och 2 butiker som för närvarande upplåts med hyresrätt. Juridisk person accepteras inte som medlem. Adresserna i föreningen är Strandvägen 7B och Artillerigatan 4. Tillgång till tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, 1 centrifug, ett torkskåp och en mangel. Kombinerat cykel-/barnvagnsrum i källaren. Kabel-TV och Internetuppkoppling finns i fastigheten via Com Hem. Med ingång från Artillerigatan finns garage med 11 parkeringsplatser och på Strandvägsgården disponerar föreningen ytterligare 2 st parkeringsplatser. I källaren finns 5 avskilda förråd som hyrs ut. I dagsläget är samtliga lokaler, parkeringsplatser och källarförråd uthyrda.

RENOVERINGAR
1985-1986 genomgick fastigheten en totalrenovering då bl.a. V/A-stammar och elstigare byttes.
2007 -2009 Fönster
2008-2009 Port och entréhall på Artillerigatan samt Strandvägssidan har restaurerats
2009 Slipning och polering av marmorgolven samt de första trapploppen i trapphuset
2009 Bjälklag
2010 Genomgående av tak
2010 Fasad mot Strandvägen
2010 Renovering av portar och entrén på Artillerigatan
2010/2011Tvättstugan renoverades
2013-2015 Ventilation setts över och åtgärdats. Godkänt OVK erhållits.
2016 Restaurering av samtliga soprum

PÅGÅENDE RENOVERINGAR
2017 Reparation, ommålning och försköning av samtliga entréer

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift.

Se fullständing beskrivning >