red sveaviken

Strandvägen/Sveaviken

15 rum (493 + 115 m2). Med ett mycket exklusivt sjöläge, precis vid vattnet på eftertraktade Strandvägen i Djursholm, ligger denna enastående fastighet som har en en magnifik och vidsträckt utsikt över Sveaviken. Bygglov finns för ett spektakulärt hus om totalt ca 608 kvm, ritat av arkitekt Andreas Martin-Löf och inredningsarkitekt Louise Liljencrantz, vilket ger stora möjligheter att skapa ett fantastiskt drömboende med ett av Djursholms absolut bästa lägen. Tillgång till båtplats på bryggan precis intill fastigheten. Gräsmattor, vacker trädgård, pool och soliga uteplatser. Plan och insynsskyddad tomt som är omgärdad av murar och häckar.
Pris: 49.000.000 kr Strandvägen/Sveaviken Djursholm, Danderyd
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 15 rum och kök (varav 7 sovrum) Boarea: 493 m2 + biarea 115 m2 (Enligt ritning) Tomtareal: 1.500 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus

Bygglov nytt hus

Det finns bygglov för ett nytt hus om 2½-plan (inklusive källare) som kommer att ha en boarea om ca 493 kvm samt ytterligare biarea om ca 115 kvm i källare och på översta planet. Huset är tänkt att byggas med mycket hög standard och komfort såväl invändigt som utvändigt. Här planeras mycket generösa sällskapsytor på alla tre plan, stort kök med all maskinell utrustning av högsta standard, eldstäder, sex sovrum, fem badrum plus master bedroom med utgång till takterrass samt anslutande badrum och dressing room. Stora fönsterpartier och en mycket generös takhöjd på entréplan och övre plan vilket skapar en fantastisk rymd och härliga rumsvolymer. Ljuset och vyerna ut mot vattnet och Sveaviken kommer att bli slående. Dessutom är det ritat ett mycket stort spa i källarplan med bastu, kallbad, jacuzzi, dubbla duschar, gym mm. Inbyggt garage, gästlägenhet, gott om förvaring, rymlig tvättstuga mm. Enligt bygglovet rivs stora delar av det befintliga huset och det nya huset byggs på samma plats där det ursprungliga huset stod. Även befintliga komplementbyggnader rivs. Huset är ritat av arkitekt Andreas Martin-Löf och inredningsarkitekt Louise Liljencrantz.

Tillgång till båtplats på bryggan på Strandvägen.

Byggnad

Uppvärmning: Bergvärme

Allmänt om fastigheten

Tomtareal: 1.500 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >