Styrmansgatan 37, 4tr

2 rum (44 m2). Lugnt och högt belägen på en av Östermalms bästa adresser finns denna fantastiska sekelskifteslägenhet utan insyn, med vacker utsikt mot Oscarskyrkan och balkong i västerläge. Lägenheten har mycket charm såsom hög takhöjd, stora spröjsade fönster, vackra trägolv, spegelfönster och spegeldörrar. De stora fönsterna bidrar med ett magnifikt ljusinsläpp. Rymligt lättmöblerat vardagsrum med plats för både större soffgrupp och matgrupp. Mycket stilfullt och modernt kök med gott om förvaring, vitvaror från Gaggenau och utgång till lägenhetens härliga balkong i västerläge. Rymligt sovrum med garderob, platsbyggd förvaring och plats för stor dubbelsäng. Hall och kök med golvvärme. Hiss finns. Ett mycket attraktivt läge på Östermalm med Spiltan utanför dörren och direkt närhet till Karlaplans breda utbud och Djurgårdens härliga grönska. Välbehållen och representativ fastighet med byggår 1896, ritad av arkitekt Lundin, W.
Pris: på förfrågan Avgift: 2.826 kr/mån. Styrmansgatan 37, 4tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 44 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4, Hiss finns Avgift: 2.826 kr/mån. inkl Värme, vatten och Kabel-tv (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.514 % Byggnadsår: 1896 Förening: Brf Styrmansgatan 37

Interiör

Välkomnande hall med förvaring och golvvärme. Ljust och rymligt vardagsrum med två stora fönster som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp med utsikt över Oscarskyrkan. Plats för både större soffgrupp samt matgrupp. Välbevarade detaljer från sekelskiftet, såsom vackra trägolv, magnifik takhöjd samt stora fönsterpartier. Rymligt sovrum utan insyn med plats för stor dubbelsäng, platsbyggd förvaring och rymlig garderob. Mycket smakfullt kök med gott om förvaring och utgång till balkongen. Badrum med dusch och golvvärme. Välplanerad lägenhet med mycket smarta förvaringsmöjligheter, härliga rum och en otroligt vacker utsikt mot Oscarskyrkan. 

Kök

Modernt platsbyggt kök i vitt perfekt beläget i anslutning till den härliga balkong i väster. Köket har goda förvaringslösningar i ovan samt underskåp. Bänkskiva och stänkskiva i vitt. Blandare i rostfritt. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spis, fläkt, diskmaskin och tvättmaskin med kombinerad torktumlare (samtliga från Gaggenau). Golvvärme i köket. Plats för liten matplats för 2-3 personer. 

Badrum

Helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med handfat med spegel och inbyggd belysning ovan, förvaring i kommod nedan, dusch, handukstork, golvvärme och wc. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Ett mycket attraktivt läge med närhet till det bästa av Östermalm. Karlaplan och Östermalmstorgs rika utbud av restauranger, shopping och kulturliv samt Strandvägen och Djurgårdens härliga natur och grönska. Fantastisk utsikt över Oscarskyrkan. 

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 223.496 kr
Nettoskuldsrättning enligt senaste årsredovisningen 2022

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2019-02-11
Energiprestanda: 225 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Styrmansgatan 37

Information:

Brf Styrmansgatan 37 förvärvade fastigheten 2006 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 19 bostadsrätter. Till medlemmarnas förfogande finns en gård med utemöbler och plantering. Medlemmarna disponerar en gemensam tvättstuga i källaren. Kabel-TV levereras av ComHem. Juridisk person accepteras inte.

RENOVERINGAR
2006 Fasad och tak renoverades
2007 Gatuhuset ombyggt med stambyte och ny el, byte av hiss, gårdshuset spolade stammarna
2008 Stambyte i gathuset
2010 Trapphusen renoverades
2011 Balkonger byggdes
2006-2011 Gårdshuset renoverades

Senaste åren har taket renoverats och en del av fasaden.

Se fullständig beskrivning >