Surbrunnsgatan 5, 4tr

2 rum (44 m2). På populär adress på Östermalm finns denna otroligt välplanerade, charmiga, och ljusa lägenhet högt upp i huset. Lägenheten har en perfekt blandning av äldre charm och moderna lösningar. Äldre charm så som högt i tak, stuckaturer, takrosetter, stora fönster och vackra trägolv. Moderna lösningar så som öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med vacker sten i carramarmor, walk-in closet och helkaklat badrum. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Plats för större soffgrupp samt matplats i vardagsrum och kök. Förvaring i hallen. Lägenheten ligger högt upp i huset i ett mycket populärt område med närhet till kommunikationer via buss och tunnelbana samt närhet till grönska så som Lill-Jansskogen och Humlegårdsparken. Här finns även närhet till Roslagsgatan och Odengatans breda restaurangutbud. En perfekt blandning där man får det bästa av Östermalm med närhet till Vasastan. Hiss finns i huset. Välskött förening i representativ fastighet från 1897.
Pris: 4.490.000 kr Senaste bud: 4.600.000 kr Avgift: 1.773 kr/mån. Surbrunnsgatan 5, 4tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 (varav 1 sovrum) Boarea: 44 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 av 5 , Hiss finns Avgift: 1.773 kr/mån. inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.79 % Byggnadsår: 1897 Förening: Brf Trasten 10

Interiör

Välkomnande hall med gott om förvaring och anslutning till det härliga köket med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vardagsrum och kök har plats för större soffgrupp och matplats. Kök med köksö och carraramarmor. Från detta rum når man walk-in closet med gott om förvaring. Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Rymligt badrum i anslutning till hallen. Genomgående ljus lägenhet med vackra golv, högt i tak, stuckaturer, takrosetter och en härlig öppen planlösning.

Kök

Stilfullt kök från Marbodal i vacker grå ton med köksö. Gott om förvaring i både under och överskåp. Bänkskiva och stänkskiva i carramarmor och vitt kakel på väggen. Blandare i mässing. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad ugn, mikrovågsugn, spishäll, fläkt och diskmaskin (samtliga från Siemens). 

Badrum

Rymligt helkaklat badrum med vita väggar och mörkt golv. Badrummet är utrustat med handfat med spegel ovan, dusch, handdukstork, wc, förvaring och spotlights i taket. 

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Trevlig innergård med flertalet sittplatser och mycket grönska. 
Föreningen har tidigare beslutat att erbjuda medlemmar i föreningen en avgiftsfri månad. I år kommer medlemmar i föreningen få en avgiftsfri månad. 

Driftskostnad

6.885 kr/år, varav
El: 3.685 kr/år
Försäkring: 3.200 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Bergvärme med fjärrvärme som spets

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Trasten 10

Information:

Bostadsrättsföreningen Trasten 10 är en äkta förening som äger marken och förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Juridisk person accepteras inte som medlem. Comhem/Tele2 levererar kabel-tv och bredband till fastigheten. Uppvärmning sker genom bergvärme med fjärrvärme som spets.
Till medlemmarnas förfogande finns en gemensam tvättstuga och ett cykelrum.
Överlåtelseavgift betalas av köparen samt att föreningen tar ut en pantsättningsavgift. 
Föreningen har tidigare beslutat att erbjuda medlemmar i föreningen en avgiftsfri månad. I år kommer medlemmar i föreningen få en avgiftsfri månad. 

RENOVERINGAR
2005 Tvättstugan
2007 Omputsning fasad
2009 Nytt yttertak samt inredning av vind
2009 Ombyggnation hiss
2009 Uppfräschning källare och nya förråd
2009/2010 Stammarna rengjorts grundligt och undersökts med filmkamera
2014 Bergvärme, med fjärrvärme som spets, installerades
2015 Entréer och trapphus

Löpande renovering av fönster.
Partiellt stambyte, dvs stammar från badrum/kök till huvudstam byts i samband med renovering.

Inga större renoveringar inplanerade.

Se fullständig beskrivning >