Surbrunnsgatan 9, gårdshus - SÅLD

3 rum (89 m2). Unikt gårdshus från slutet av 1800-talet om 89 kvm i två plan med full takhöjd på 5.2 meter. Huset renoverades och iordningställdes 2015 och ritades av prisade arkitektkontoret Förstberg Ling. Bostaden har ett stort ljusinsläpp från många fönster samt två stora glaspartier i vägg samt enormt ateljéfönster i tak. Genomgående material är Douglasgran, betong och marmor (Carrara samt India Verde). Planlösningen är optimal med en mängd smarta, praktiska, estetiska och väl genomförda lösningar. Kök med matplats samt sällskapsavdelning, hall och badrum/gästtoalett på entréplan. På det övre planet finns två sovrum med badrum i anslutning till det stora sovrummet med magisk utsikt över gård och himmel samt ett arbetsrum. Gårdshuset är insynsskyddat beläget på en lugn och lummig innergård med trevliga stenlagda uteplatser och planteringar. Egen uteplats om 9 kvm. Ett extraordinärt boende med villakänsla. Välskött och skuldfri förening.
Pris: 11.950.000 kr Avgift: 3.549 kr/mån. Surbrunnsgatan 9, gårdshus Östermalm - Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 3 kök (varav 2 - 2 sovrum) Boarea: 89 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 och 2 av 2, Ej hiss Avgift: 3.549 kr/mån. inkl Fjärrvärme och vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.1972 Byggnadsår: 1885-86 Förening: Brf Trasten 7 & 8
Lotta Leuckfeld
Ansvarig Mäklare: Lotta Leuckfeld lotta@perjansson.se

Planlösning

I den välkomnande hallen finns plats för avhängning både i platsbyggda garderober samt i öppna lösningar. Till vänster öppnar huset upp till ett härligt allrum med dubbel takhöjd (5.20 m). I öster ligger sällskapsrummet med ett stort glasparti från golv till tak (självtvättande glas). I köket som ligget i husets västra del finns ett praktiskt rum för alla köksapparater, skafferi samt städskåp med skräddarsydd smart förvaring. Innanför hallen i entrén finns ett av husets två badrum. En fin trappa med betong (liksom golvet på hela entréplan) på de första trappstegen och Douglasgran i resterande del leder till ovanvåningen.

På det övre planet finns två sovrum. Bägge har platsbyggda garderober utförda av Lappvattnets snickeri. I anslutning till Master Bedroom finns ett lyxigt badrum med flera takfönster. Utanför sovrummen löper en loftgång med ett räcke i vit smide med utsikt över det nedre planet, innergården och himlen. Utmed hela väggpartiet mot sovrummen finns en platsbyggd bokhylla i Douglasgran. Vid trappavsatsen finns en platsbyggd arbetsplats. Genomgående Douglasgran på golv. Integrerade och riktbara spots i taket.

Genomgående vattenburen golvvärme på bägge planen.

 

Kök

Köket som är platsbyggt av Lappvattnets snickeri med skogsgröna luckor och en lång köksbänk i grön marmor (Carrara Indio Verde). Nedsänkt diskho i rostfritt, köksblandare från Hans Grohe med förlängningsbart munstycke. Övrig köksinredning och förvaring i fanerad Douglasgran samt golv i betong. Induktionshäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin, kyl och frys, samtliga från Smeg. Smart förvaringsrum/tvättstuga med tvättmaskin (Bosch kombi) angränsar till köksdelen. Bakom fanerade dörrar i Douglasram finns även en vask och en rostfri diskbänk. Matplats för 8-10 personer med inbyggda högtalare och belysning i tak.

Badrum

Två badrum varav det på entréplan är klätt i vitt kakel med portugisiskt kalkstensgolv. Inkaklat badkar (Duravit) med dusch och stänkskydd i glas. Handfat (Catalano) med stor spegel och infälld belyning. Blandare handfat Hans Grohe och badkar från Mora. Vägghängd toalett (Ifö).

Badrummet på det övre planet är i Carraramarmor med snickerier i Douglasgran. Kommod med ovalt handfat (Catalano) på marmor med platsmåttad spegel ovan. Blandare handfat och dusch från Hans Grohe. Vägghängd toalett (Ifö). Infälld belysning i tak och golvvärme.

Samtliga snickerier utförda av Lappvattnets snickeri.

 

Övrigt

Bostaden disponerar ett källarförråd.
Gårdshuset har tidigare varit ett hovslageri och sedermera ateljé ateljé för konstnären och skulptören Puck Stocklassa.
Närhet till både Lill-Jansskogen för springtur, Hagaparken för picknick och promenader samt Brunnsviken för bad.
Restauranger såsom Agrikultur, Svartengrens, Babette, Pom och Flora samt Mahalo "i kvarteret".
Förskolor och skolor i närheten liksom matvarubutiker och kommunikationer.
Enkelt att hitta parkering i området.

Driftskostnad

10.820 kr/år, varav
El: 6.373 kr/år
Försäkring: 4.447 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1885-86
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Ej utförd
Fastighetsbet: Adlern Mindre 1

Förening

Namn: Brf Trasten 7 & 8

Information:

Till bostadsrättsföreningen Trasten 7 och 8 hör två vackra sekelskifteshus uppförda 1885-86 på adresserna Surbrunnsgatan 9 och 11. Fastigheterna är belägna på den nordvästra delen av stadsdelen Östermalm, i Engelbrekts församling. Administrativt ingår kvarteret Trasten i stadsdelsområdet Norrmalm.
Bostadsrättsföreningen är en äkta förening och har sammanlagt 39 lägenheter varav en lägenhet i gårdshuset.
Fastigheterna är kulturhistoriskt klassificerade av Stockholms Stadsmuseum. Trasten 7 har klassificeringen grön vilket innebär att bebyggelsen är särskild värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Trasten 8 har klassificeringen gul vilket innebär att bebyggelsen har positiv betydelse för stadsbilden och/eller har ett visst kulturhistoriskt värde. Läs mer på Stockholms Stadsmuseums hemsida.
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, källarutrymmen med källarförråd, cykelrum och soprum. På gården finns två grillplatser. Juridisk person godkänns inte som köpare.

RENOVERINGAR
2010 Upprustning av innergårdar
2011 Installation av ny fjärrvärmecentral
2012 Renovering och målning av fönster. Balkong byggnation mot gård
2013 Ombyggnation dagis till 6 st bostadsrätter och vindsutrymme till 4 bostadsrätter
2013 Säkerhetsdörrar på samtliga lägenheter insatta
2014 Färdigställande av vindbygge
2015 Gårdshuset genomgått totalrenovering
2016 Stamspolning
2018 Installation av belysning källaren

Se fullständig beskrivning >