Svartviksringen 16

8 rum (223 + 17 + 8 m2). I ett mycket lugnt och eftertraktat villakvarter med sjönära läge i Rösunda, ligger denna välplanerade familjevilla från 1989 om totalt 240 kvm. Generöst sällskapsrum med braskamin, vinrum och stora fönsterpartier. Nyrenoverat påkostat kök med stor köksö och fyra till fem sittplatser, gott om förvaringsmöjligheter samt fint ljusinsläpp. Fem bra sovrum, tre badrum varav ett med bastu. Sluttningsplan med separat ingång där två av sovrummen och ett badrum finns. Pool med stenläggning, poolhus (10 kvm) och lekstuga. Barnvänlig trädgårdstomt om 1 216 kvm med fina buskar, perenner samt gott om bärbuskar och fruktträd. Väl insynsskyddade uteplatser och gräsmatta med plats för lek. Ett perfekt hus för en stor familj i ett skärgårdsnära läge.
Pris: 12.250.000 kr Svartviksringen 16 Saltsjöbaden-Rösunda, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 8 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 223 m2 + biarea 17 m2 + ej mätvärd yta 8 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.216 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1989

Entréplan
Hall med fem meter i takhöjd. Ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme, i anslutning till hallen finns gästwc/badrum samt tvättstuga med groventré med bra avhängningsmöjligheter. Hallen öppnar upp mot generöst sällskapsrum med braskamin och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Plats för både sällskapsdel och matsalsdel för många gäster samt en utgång till balkong med utsikt över vatten. I sällskapsrummet finns ett isolerat och inrett vinrum förberett för kylaggregat. Vinrummet har en tegelvägg och hyllor i ekbetsad furu och stort fönster ut mot sällskapsdel. Nyrenoverat kök med stor köksö och plats för fyra till fem personer. Gott om förvaring samt påkostad maskinell utrustning. Genomgående nyslipade stavparkettgolv som är vaxade med hårdvaxolja, vattenburen golvvärme i hall och kök samt värmeelement i sällskapsrum. 

Kök
Nyrenoverat och påkostat kök i vitt från Puustelli med stavparkett med vattenburen golvvärme och infällda spotlights i tak. Arbetsbänkar i svart granit och med vitt kakel ovan arbetsbänk. Två stycken kyl/frys (Siemens) och extra bred induktionshäll (Gaggenau). Fläkt (Fjäråskupan). Två ugnar varav en kombiångugn samt en stor ugn båda från Gaggenau. Diskmaskin från Siemens. Gott om förvaring i både köksö, under burskåp och i vitrinskåp. Matplats för fyra till fem personer vid stor köksö med bänk i amerikansk valnöt. 

Tvättstuga
Tvättstuga med tvättbänk och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare båda från Bosch. Groventré i anslutning till tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter och utgång till trädgård. 

Badrum
Helkaklat badrum med sjösten på golvet med golvvärme (el) och ljust kakel på vägg. Handfatskommod och spegelskåp ovan. Dusch med duschvägg i betongglas. Wc. 

Övreplan
En trappa upp finns ett sällskapsrum med stort fönsterparti och utgång till balkong med sjöglimt. Tre bra sovrum varav master bedroom med garderobsvägg och walk in closet. I alla rum finns trägolv och vattenburna värmeelement. Taklucka upp till vind finns från ena sovrummet. 

Badrum
Helkaklat badrum med sjösten på golvet med golvvärme (el) samt vitt kakel på vägg. Bred handfatskommod med två lådor i mörkt trä, spegel ovan med belysning samt spotlights i tak. Inbyggt bubbelbadkar från Villeroy & Boch med värmeaggregat och ljusterapi. Wc och handdukstork (el).

Sluttningsvåning
En trappa ner finns allrum och två sovrum varav ett med utgång till trädgård. Allrum är lämpligt som biorum med inbyggda högtalare i bakre vägg samt fördragna kablar till front- och centerhögtalare. Separat ingång från trädgården. Genomgående ljust laserad ekparkett. Sluttningsvåningen helrenoverades 2014. 

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och mörkt golv med vattenburen golvvärme. Dusch, handfatskommod med spegel och belysning ovan, vattenburen handdukstork, spotlights i tak samt vägghängd wc. Bastu finns i badrummet. 

Övrigt
Fiber indraget i huset samt uttag för nätverk i de flesta rummen. Poolhus om 10 kvm. 
Köket helrenoverades 2016 och taket är omlagt 2017.

Trädgård
Uppvuxen lättskött trädgårdstomt om 1 216 kvm med plan lekvänlig gräsmatta, äppel- och körsbärsträd, vinbärsbuskar, björnbärsbuskar och perennplanteringar kring stenlagda uteplatser. 

Läge
Huset ligger centralt i Rösunda, Saltsjöbaden, med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 1 km till Saltsjöbanan) som fin natur med härliga promenadstråk. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4,6 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, post, bank, Systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, slalombacke med lift, tennisbanor, tennishall, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinci skolan, Igelboda skolan, Kunskapsskolan och Samskolan. Kunskapsskolan vid Observatorieberget ligger närmast och har klass 4 upp till årskurs 9. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan har elever från årskurs F till 9. Förskolor i området närmast fastigheten är Da Vinci som ligger vid Saltsjöbadens sjukhus.

Driftskostnad

71.121 kr/år, varav
El: 38.900 kr/år
Vatten/Avlopp: 12.497 kr/år
Renhållning: 3.713 kr/år
Försäkring: 11.703 kr/år
Övrigt: 4.308 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med sluttningsvåning
Byggnadsår: 1989
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2018-10-02
Energiprestanda: 69 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta/grundsulor
Grundmur: Grundmurar av betongbalkar på plintar
Stomme: Trä
Fasad: Puts och träfasad
Fönster: Isoleringskassetter
Bjälklag: Trä/betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk m. värmeåtervinning
Fastighetsbet: Rösunda 42:10

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.643.000 kr
Summa pantbrev: 4.520.000 kr
Tomtareal: 1.216 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
0182K-4/1976 - 1 Ledningsrätt vatten och avlopp

Se fullständing beskrivning >