Sveavägen 18B

9 rum (275 + 110 m2). Med ett högt och ogenerat läge ligger denna vackra Nils Tesch-villa med milsvid utsikt och en ljuvlig trädgård i bästa läge i Djursholm. Villan uppfördes 1948 och byggdes till 1959 för att totalt omfatta 385 kvm. Resultatet är en mycket välavvägd familjebostad med stora, ljusa sociala ytor samtidigt som den stora familjen får plats på det övre privata planet. På entréplanet ligger det rymliga och sociala köket i fil med matsal och salong. Den inre hallen, med glasdörrar mot trädgården, delar av nedervåningen och via pardörrar nås vardagsrummet, också det med utgång till trädgården och den stensatta uteplatsen. I den inre hallen leder trappen upp till övervåningen där villans privata delar finns i form av allrum och fem sovrum. Ett av dessa är en egen master-svit med badrum och dressing room. Ytterligare ett badrum och separat wc betjänar övriga sovrum. Flera utgångar finns till trädgården som nyligen har anlagts med stor omsorg avseende växter och planteringar. Villans källare har flera bra förvaringsrum och egen ingång. Ett vackert boende för den stora familjen med ett lugnt och attraktivt läge en kort promenad från Djursholms Torg.
Pris: 35.000.000 kr Sveavägen 18B Djursholm, Danderyd
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 9 rum och kök (varav 5 sovrum) Boarea: 275 m2 + biarea 110 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 1.807 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1948

Entréplan

Välkomnande hall med stengolv och generöst med kapprum med gott om avhängningsmöjligheter samt anslutande gäst-wc. Hallen öppnar upp mot resten av umgängesrummen och köket och avslutas med vackra dubbeldörrar mot trädgården och uteplatsen. I hallen finns husets tvättstuga med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare samt två praktiska klädkammare för linne, städ och allmän förvaring. En vacker svängd trappa leder upp till övre planet. Husets kök ligger i fil med matsal och salong. Köket byggdes om 2017 i sin helhet och har platsbyggda skåp och stommar samt vitvaror från bland annat Gaggenau och Smeg. Bänkskivor och stänkskydd vid spisen i vacker Terrazzo. Stor köksö med plats för barstolar, platsbyggd sittbänk vid fönstret och gott om förvaring i hög- och vitrinskåp. Infälld tv på vägg mot matsalen. Från köket nås matsalen med plats för det stora middagssällskapet. Här finns ett vackert burspråk med utsikt över den vackra och lummiga trädgården. Intill matsalen ligger salongen med hörnläge, utgång till trädgården och en sober öppen spis. Mittemot salongen, tvärs över hallen, ligger vardagsrummet som har platsbyggda bokhyllor, utgång till trädgården och en vacker kakelugn samt tv-hörna.

Övre plan

Övre planet nås via trappen från den inre hallen och öppnar upp med ett stort ljust sällskapsrum med kakelugn och platsbyggd bokhylla samt strålande fin utsikt över trädgården från stora fönsterpartier och den franska balkongen. Planet rymmer fem rymliga sovrum, varav fyra samt wc och separat dusch, ligger på ena sidan om sällskapsrummet. Här finns även en extra entré. På andra sidan sällskapsrummet ligger husets huvudsovrum med separat badrum och walk in closet. Sovrummet har en fransk balkong och vacker utsikt över Djursholm. Badrummet är klätt i Carrara-marmor och har såväl dusch som badkar, dubbla handfat samt wc. Detta renoverades 2017.

Källarvåning

Från köket nås källarvåningen som även har en egen entré. Källaren utgörs av stort kapprum för förvaring, grovtvätt med dusch (perfekt efter hundpromenaden), bastu och utrymme för exempelvis gym, här finns även en duschkabin. Utöver det finns mat- eller vinkällare samt även bergvärmepump och varmvattenberedare.

Trädgård

Mycket privat och högt liggande trädgårdstomt om 1.807 kvm, med vackert anlagd och grönskande trädgård. Områdets generösa tomter skapar en parkliknade inramning utan besvärande insyn. Uppfart med plats för ca fyra bilar leder via naturstenslagd trappa upp mot husets välkomnande entré. Med bästa solläge finns, utanför salong och vardagsrum, en stensatt uteplats som ramas in av vackra planteringar med bland annat buxbom, Karl Foerster-gräs, sedum och Miscanthus. Trädgården har flera plana gräsytor och en redskapsbod i den nedre delen. 

Övrigt

Huset har över tid renoverats och underhållits löpande. Den totalrenoverades 1989-90 samt 2007-08. Tidigare ägare har genomfört följande renoveringar:
2010 Byte till fuktstyrda ventilationsfläktar med kallrasskydd. Radonfläkt mot markradon. Indragning av fiber (bredband). 
2014 Gjutning av ny sula balkong och terrass ovan entré. Kontroll och ommålning sockel. El, 3-fas, dragen för laddbox i bod. Slinga installerad för robotgräsklippare. El omdragen för utomhusbelysning. Omgjutning marksten entrétrappa vid parkering. 
2015 Omkoppling 3-fas el för bättre lastfördening vid elbilsladdning. Nya väggar i "gym" samt ny duschkabin.
2016 Dränering under terrass baksida. Reparation trä i burspråk. Kontroll, ommålning tak nya delen. 
2017 Ommålning fönster utvändigt. Bytte av 3-glasfönster i kontoret. 


Driftskostnad

107.911 kr/år, varav
El: 66.933 kr/år
Vatten/Avlopp: 13.258 kr/år
Renhållning: 3.000 kr/år
Försäkring: 18.120 kr/år
Övrigt: 6.600 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer
Övrigt avser fiber/bredband

Byggnad

Byggnadstyp: 2 plans hus med källare
Byggnadsår: 1948
Uppvärmning: Bergvärme
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong och trä
Fasad: Putsad tegel
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Målad plåt
Utv. plåtarbete: Koppar och plåt
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Fastighetsbet: MIDGÅRD 18

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 15.600.000 kr
Summa pantbrev: 14.850.000 kr
Tomtareal: 1.807 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-DAR-989 - 1 Officialservitut väg
01-IM4-46/5272 - 1 Avtalsservitut villa
1 Avtalsservitut 1946-07-17
01-IM4-93/16032 - 1 Avtalsservitut el-och va-ledningar 1993-06-10

Se fullständig beskrivning >