Taptogatan 4, 4 tr

5 rum (138 m2). Invid Gustav Adolfsparken och Gyllenstiernsgatan, nära Ladugårdsgärdet och Djurgården, ligger denna genomgående och mycket välplanerade familjevåning om 138 kvm. Rymligt sällskapsrum med öppen spis samt generöst kök med köksö i anslutning. Stor balkong i sydväst och stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Tre utmärkta sovrum, stilrent badrum samt gästwc i anslutning till kapprum. Gott om förvaring. Stabil förening med låga avgifter i välskött fastighet från 1959. I området finns ett flertal av Östermalms populäraste skolor och förskolor så som Banerporten, Östermalmsskolan, Fredrikshovs slotts skola, Carlssons skola mm. Möjlighet till garageplats.
Pris: 12.600.000 kr Avgift: 4.507 kr/mån. Taptogatan 4, 4 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 kök (varav 3 sovrum) Boarea: 138 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 av 6 , Hiss finns Avgift: 4.507 kr/mån. inkl inkl värme, VA
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.49 % Byggnadsår: 1959 Förening: Brf Infanteristen 20

Planlösning

Stor öppen entré med separat kapprum i anslutning till gäst-wc. Kök med köksö och matplats för många gäster samt utgång till stor sydvästvänd balkong. Det generösa sällskapsrummet har stilren öppen spis samt stora fönsterpartier som skänker mycket ljus. Sällskapsrum och kök ligger i fil vända mot fin grönskande gård. Sovrumsavdelning med tre bra stora sovrum i fil. Mellan sällskapsdel och sovrumsdel ligger en innerhall med goda förvaringsmöjligheter med inbyggda garderober, en walk-in closet samt direktanslutning till arkitektritat badrum. Genomgående vacker oljad och vaxad fiskbensparkett. Bostaden totalrenoverades 2013 med ny el, badrum och kök med exklusiva, handplockade materialval.

Kök
I fd matsalen, i våningens hjärta, ligger matplats och kök och bildar ett härligt socialt rum med plats för många. Vitt matt kök med tillhörande köksö med förvaring under. Diskmaskin från Miele, induktionshäll från Smeg, ugn, micro, Integrerad kyl/frys, samt ett rymligt skafferi. Stora fönsterpartier som skänker generöst med ljus och utgång till balkongen.

Badrum
Ljust kaklat badrum med badkar och dusch, kommod med handfat och dubbla blandare. Spegelskåp med belysning och förvaring. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme.

Gäst-wc intill kapprum och hallen.

Övrigt
Till våningen hör ett förråd att disponera. Föreningen är delägare i stort garage som är praktiskt beläget under innergården.
Kvarteren runt Gustav Adolfsparken har blivit ett av Östermalms förstahandsval bland barnfamiljer som uppskattar dess lugna läge i kombination med förskolor och parklek. Här bor man med naturen utanför fönstret och hela Stockholms rika stadsliv inom kort avstånd. Ett mycket bekvämt boende med Fältöverstens galleria samt Garnisonen alldeles i närheten. Härlig natur och promenadstråk på Ladugårdsgärdet ut mot Djurgården. Goda kommunikationsmöjligheter via t-bana eller ett flertal innerstadsbussar.

Driftskostnad

10.596 kr/år, varav
El: 8.100 kr/år
Försäkring: 2.496 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1959
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2016-08-30
Energiprestanda: 87 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Infanteristen 20

Information:

Föreningen förvärvade fastigheten 2006 och upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Garage finns med garageplatser, separat kö. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren samt pantsättningsavgift som betalas av låntagaren. Föreningen har en mycket god ekonomi med låga avgifter och det finns inga planer för några avgiftsförändringar. Föreningen har ett barnvagnsrum, cykelrum samt ett pingisrum/allrum beläget i källarplan.

Renoveringar
2016/2017 - Nya fönster i hela fastigheten
2015/2016 - Ventilationen renoverades/byttes
2014/2015 - Hissen byttes
2013 - Taket renoverades samtidigt installerades värmekablar i alla rännor och stuprör
2011 - Trapphus och allmänna lokaler renoverades
2010 - Ny tvättstuga byggdes
2008 - Fönstren renoverades
2007/2008 - Fasader samt de balkonger som behövdes renoverades, elstigare är byttes i huset fram till varje enskild lägenhet
2006/2007 - Värmesystemet byttes
2006 - V/A stammar renoverade med Proline-metoden

Inga större planeringar planerade.

Se fullständing beskrivning >