Tegnérgatan 29 - SÅLD

5 rum (133 + 17 m2). Juridisk person kan accepteras/garage i huset - Milsvid utsikt över Stockholms vackra takåsar från två uteplatser och ett utkikstorn. Våningen är i två plan, på entréplan ligger kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till en solig altan i västerläge. På övre plan är den privata delen med ett stort sovrum och bibliotek/TV-rum i öppen planlösning samt en sällskapsdel med eldstad och vinrum i anslutning till en stor altan i söderläge. Två badrum, ett på vardera plan. Våningen med en totalyta om 150 kvm kan med fördel göras till en 5 rok med tre sovrum, se den alternativa planlösningen. En mycket trivsam våning med ett centralt och eftertraktat läge. Garage i huset med 22 platser samt stor hiss som går ner till källarplanet. Representativ och välhållen fastighet från 1921.
Pris: 15.400.000 kr Avgift: 4.130 kr/mån. Tegnérgatan 29 Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 1 - 3 sovrum) Boarea: 133 m2 + ej mätvärd yta 17 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 6, Hiss finns Avgift: 4.130 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 1.6917 % Byggnadsår: 1921 Förening: Brf Sancta Anna

Interiör

Våningen är renoverad 2018/2019.
Välkomnande, stor entré med gott om plats för förvaring och i anslutning till ett stort, exklusivt gästbadrum. Ljust och rymligt kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning i anslutning till en altan. Altanen i västerläge är ca 4 kvm, manuell markis och belysning. Vardagsrummet har en platsbyggd bokhylla med plats för TV.

På övre plan ligger sovrummet med en suite badrum och platsbyggda garderober. Intill är en privat sällskapsdel med TV-rum, arbetsrum/tornrum med uppgång till utkikstornet och en sällskapsdel med eldstad samt vinrum. I anslutning är en stor altan. Altanen i söderläge är ca 8 kvm med el-driven markis, belysning, eluttag och värmare.

Genomgående breda plankgolv (2019) förutom i badrummen som har klinkergolv. Våningen har två ingångar.

Kök

Ett exklusivt och praktiskt kök för den som tycker om att laga mat. Vitt lantkök med bänkskiva och stänkskydd i Carrara marmor. Gott om förvaringsplats, diskmaskin och stor kyl/frys med french door. Wokbrännare med gas, induktionshäll med bland annat värmehållning samt Tepanyakibord. Kombiugn (mikro och ugn) och grillugn med pizzasten. Blandare, Grohe Blue med kolsyrat o/e iskallt vatten. Vitvaror Smeg (2019)

Badrum

Badrummen är totalrenoverade 2019.
Badrummet på nedre plan är helkaklat. Grohe tak- och väggdusch med glasvägg och sittbänk, Gerberit (japansk med spol- tvätt- och tork-automatik) vägghängd wc och el-uppvärmd handdukstork och el-golvvärme. Tvättställ på kommod och överskåp med spegelglas.

Badrummet på övre plan är helkaklat. Dusch med smide- och glas-väggar, vägghängd wc och tvättställ på kommod. Kopparblandare och kombimaskin (både tvätt och tork) från Smeg. El-golvvärme.

Övrigt

Säkerhetsdörr klass 2
Lägenheten disponerar 3 st förråd, ett i trapphusets kattvind på våningsplanet om ca 7 kvm samt 2 st källarförråd om ca 8 och 4 kvm.
Garageplats finns i huset (kösystem), 1 300 kr/mån.
Juridisk person kan accepteras.
Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren

Område

Våningen är belägen mellan Tegnérlunden och Adolf Fredriks Kyrka. Närhet till utmärkta kommunikationer så som tunnelbana, bussar, Arlanda express samt till innerstadens rika utbud av affärer, saluhallar samt restauranger, biografer och teatrar. Inom några kvarter finns välrenommerade skolor som Stockholm international school, Franska skolan och Norra Real.

Driftskostnad

12.800 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 3.800 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1921
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2020-03-02
Energiprestanda: 135 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 3-glas

Förening

Namn: Brf Sancta Anna

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsföreningen S:ta Anna bildades 1921 då fastigheten byggdes. Föreningen är att betrakta som en äkta bostadsrättsförening och man äger marken som byggnaden står på. Fastigheten är ritad av arkitekterna Höög och Morssing och har representativ entré med dekormålade taklister och marmorgolv. 1997 ombildades bostadsföreningen till Brf S:ta Anna 7. Byggnadens totala yta är enligt taxeringsbeskedet 7 171kvm, varav 5 216 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen upplåter 35 lägenheter och 4 lokaler med bostadsrätt. I källaren finns 22 garageplatser och cykelrum som nås med rymlig hiss, som har plats för barnvagn. Till garageplatserna är det f n kö. Moderniserad tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel och 1 torkskåp. I samma plan finns en gemensamt föreningslokal. Kabel-TV via Com Hem. Till medlemmarnas förfogande finns en grönskande och solig innergård med utemöbler och grill.

RENOVERINGAR
-Stambyte i kök och badrum 1990-1991
-Byggnation av vindsvåningar 1990-1991
-Omputsning av samtliga fasader 2001-2002
-Godkänd OVK besiktning 2003
-Reparation och målning av tak 2010
-Reparation av tak i gårdshus 2010
-Ommålning av fönster 2010
-Portar, entréer, trappuppgångar och fönster har renoverats under 1990 och 2000-talet.


Se fullständig beskrivning >