Tegnérgatan 45, 1 tr / Tegnérlunden - SÅLD

4.5 rum (149 m2). Med attraktivt läge vid Tegnérlunden ligger denna smakfullt renoverade sekelskiftesvåning om 149 kvm i mycket gott skick. Vackra fönster skapar mycket ljus och härligt ljusinsläpp. Tre rum i fil varav två sällskapsrum. Inre möblerbar hall med kakelugn. Två bra sovrum, en med walk-in closet. Möjlighet till tre sovrum finns. Stort stilrent kök med flyttbar köksö och plats för många gäster. Generöst badrum med badkar, separat duschrum, separat toalett, bastu och tvättpelare. Gästtoalett i anslutning till entrén. Många bevarade originalattribut som fiskbensparkett med fris, dörrspeglar, speglade fönsternischer och höga golvsocklar. En synnerligen trivsam och elegant hörnvåning vid ett mycket eftertraktat parkläge. Stabil förening med låg skuldsättning i en representativ fastighet anno 1907.
Pris: 13.900.000 kr Avgift: 3.726 kr/mån. Tegnérgatan 45, 1 tr / Tegnérlunden Norrmalm / Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld 070-777 88 00 lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4.5 rum och kök (varav 1 - 3 sovrum) Boarea: 149 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1/6 , Hiss finns Avgift: 3.726 kr/mån. inkl värme, vatten, kabel-TV, fiber
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.935 % Byggnadsår: 1907 Förening: Brf Vingråen 34

Planlösning

Trevlig entré med plats för avhängning och ett fönster mot gården leder in till en större inre hall med en vacker kakelugn och gott om platsbyggd förvaring. Från hallen nås våningens stora sällskapsrum, gästtoalett samt sovrummen. Ett sovrum med garderob och två fönster med härlig utsikt mot Tegnérlundens grönska. Bredvid sovrummet finns ett hörnrum, även det med utsikt mot Tegnérlunden och fönster i två väderstreck. Fönsterbräda i kolmårdsmarmor i original. Från hörnrummet, genom skjutdörrar med dörrspeglar, nås våningens andra sällskapsrum med gott om plats för umgänge. Djup fönsterbräda i kalksten. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp från vackra stora originalfönster och beslag.

Rymlig master bedroom med ett fönster mot innergården. Ljusbeigea väggar och heltäckningsmatta i sober beige nyans. Inbyggd förvaring. Direkt i anslutning till sovrummet ligger walk-in closet med ett fönster mot gården. Garderobsdörrar i vitt med vackra läderhandtag. Båda rummen har dimbara spotlights i tak.

Kök
Generöst kök från 2012 i creme nyans. Nedsänkt diskho, bänkskiva av svart granit. Köksön står på hjul vilket gör att köksön kan flyttas vid behov. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn, micro, fläkt samt integrerad diskmaskin. Matplats för många gäster och plats för övrigt möblemang. Tre fönster mot gatan, stavparkett.

Badrum
Stort härligt badrum med vitt kakel på vägg och mörkbeige plattor på golv. Dubbla handfat med marmorskiva i Carrara, kommod och stor spegel ovan. Dimbara spotlights i tak, golvvärme (el). Fristående badkar, separat duschrum med tak- och handdusch, separat toalett med vägghängd wc, handfat och spegel. Inbyggd tvättpelare. Ett fönster mot innergården. Bastu, även den med ett litet fönster mot gården.

Gästtoalett i anslutning till hallen med mosaikgolv och vitt kakel på vägg. Vägghängd wc, handfat med spegel ovan. 

Övrigt
Vid renovering har en vägg tilläggsisolerats och delar av väggar har byggts ut av estetiska skäl. Om detta återställs så kan lägenhetsytan komma att öka med ca 1 kvm. Det finns även möjlighet att öppna upp andra ytterdörren vid entrén (bakom element och bokhylla) och på så sätt få en stängd tambur. Det har tidigare funnits ett bygglov för en altandörr från hallen. Ny el dragen i hela lägenheten 2012. Alla dörrar, fönsterbleck, parkettgolv (förutom i köket) och stuckaturer är original. Lägenheten disponerar både ett källar- och vindsförråd om ca 4-5 kvm var.

Våningen är mycket attraktivt belägen med absolut närhet till grönområden (Tegnérlunden, Spökparken och Observatorielunden) och rikt utbud av caféer och restauranger, affärer, kultur samt service. Bra kommunikationer med t-bana och innerstadsbussar samt ett bekvämt promenadavstånd till City. Välkommen till ett högklassigt sekelskifteshem i rofylld miljö med stadens puls runt hörnet.

Driftskostnad

13.500 kr/år, varav
El: 9.996 kr/år
Försäkring: 3.504 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-24
Energiprestanda: 138 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Vingråen 34

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Vingråen 34

Information:

Bostadsföreningen Vingråen 34 förvärvade fastigheten 1920 och ombildades till bostadsrättsförening 2012. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av ett bostadshus med adress Tegnérgatan 45. Till föreningen hör 18 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt (samtliga uthyrda). Juridisk person accepteras ej som medlem.

Fastigheten har avtal med ComHem som möjliggör anslutning av bredband, tv samt telefoni. Föreningen är även ansluten till det kommunala bolaget Stokabs stadsfibernät som erbjuder snabbare överföringshastigheter. ComHem basutbud för TV och anslutning till stadsfibernätet ingår i avgiften. Till medlemmarnas förfogande finns ett cykelrum och ett större återvinningsrum. Föreningen tar ut överlåtelseavgift (säljare) och pantsättningsavgift (köpare). Månadsavgiften betalas per kvartal.

Renoveringar
1995 Rörstambyte
1984, 1986,1998 samt 2002 Omputsning av fasad, hel eller delvis
1960 Elstambyte
1984, 1985, 1987, 1996, 2002 samt 2004 Omläggning av tak, helt eller delvis
2007 Renovering av balkong mot innergård
2008 Byte av hissmaskineriet och byte av hissinredning samt förlängning av hiss till plan 7
2013 Underhåll av 6 frisittande balkonger mot Tegnérlunden. Borttagning och proppning av ingående gas-servis. Byte av vatten- och avlopps-servid
2014 Underhåll av 4 frisittande balkonger mot Tegnérgatan samt hörn/kungsbalkong våning 6. Dragning av värmeslingor på taket och i stuprören på både gat- och gårdssida samt montering av snörasskydd mot gatorna

Planerat underhåll
Tak, fasader, entré och värmesystem (se årsredovisning)

Se fullständing beskrivning >