Tegnérlunden 14, 1,5 tr - SÅLD

4 rum (115 m2). Unik och smakfullt renoverad hörnvåning i mycket eftertraktat kvarter med generöst ljusflöde och fantastisk vy över Tegnérlundens grönska. Förening med god ekonomi och mycket låg avgift samt avgiftsfritt andra halvåret 2021. Generösa och luftiga sällskapsytor och en privat sovrumsdel. Nyligen renoverat stilfullt och rymligt kök med öppen spis och matsalsdel med plats för det stora sällskapet. Vardagsrum i fil med hörnläge och utgång till balkong i söder. Två sovrum, sobert nyrenoverat badrum samt gästwc i hallen. Möjlighet att dela ett av sovrummen för att skapa totalt tre sovrum. Spännande sekelskifte med tydliga inslag av funkis i arkitektur och design avspeglas både på byggnad och invändigt i våningen. Fastighet från 1890. Bästa läge i Vasastan med Tegnérlunden precis utanför porten och ett stort utbud av restauranger, butiker och caféer samt direkt närhet till Odenplan och på ett bekvämt promenadavstånd till City.
Pris: 12.950.000 kr Avgift: 1.473 kr/mån. Tegnérlunden 14, 1,5 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 kök (varav 2 sovrum) Boarea: 115 m2 Våning: 1,5 av 5, Hiss finns Avgift: 1.473 kr/mån. inkl inkl värme, VA. fiber & kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.35743 % Byggnadsår: 1890 Förening: Brf Mjölnaren 3

Interiör

Entré med platsbyggd klädavhängning, städskåp och gästwc samt lackat betonggolv. Mot Tegnérlunden ligger kök och matsal i fil med vardagsrummet. Båda har stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp och skapar en vacker fond mot grönskan utanför. Öppen spis i matsalen samt vardagsrum med hörnläge och utgång till balkong i söder. Inre hall med goda förvaringsmöjligheter. Två sovrum med platsbyggd förvaring och fiskbensparkett. Smakfullt renoverat badrum med badkar, dusch och tvättmaskin. Genomgående takhöjd om ca 3,3 m. Stora fönster och djupa fönsterbräden i marmor.

Kök

Mycket ljust och välplanerat kök med öppen planlösning mot matsalsdelen som har plats för fler än 10 personer. 2016 platsbyggdes köket av Roma Specialsnickerier i sober färg och vacker natursten på arbetsytorna. Ugn från Gaggenau, spis från Siemens, Diskmaskin från Miele, fläkt från Fjärråskupan och kyl/frys från Liebher, allt 2016. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett. 

Badrum

Badrum renoverat och ombyggt 2016. Klinker på golv och halvkaklade väggar. Dusch, badkar, wc, fristående handfat samt tvättpelare från Siemens. Infällda spotlights i tak samt elburen golvvärme. 
Gäst-wc i hall. 

Övrigt

Unik fastighet från sekelskiftet som efter renovering på 30-talet fått tydliga inslag av funkis. Bostaden genomgick en  genomgripande renovering under 2016. Säkerhetsdörr. Oljad och mattlackad fiskbensparkett. Våningen disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd. Bostaden är belägen i trevliga kvarter intill Tegnérlunden med stort utbud av restauranger, butiker och caféer. Närhet till Odenplan och med bekvämt promenadavstånd till City. Bra kommunikationer med tunnelbana såväl som flertalet innerstadsbussar.

Driftskostnad

8.250 kr/år, varav
El: 3.750 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1890
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-23
Energiprestanda: 117 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Mjölnaren 3

Förening

Namn: Brf Mjölnaren 3

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Mjölnaren 3 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1997. Fastigheten har genomgått en totalrenovering 1930, efter en brand. Föreningen omfattar 17 lägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte. Föreningen är ansluten till Comhem för kabeltv/bredband, abonnemang svarar bostadsrättsinnehavaren för själv. Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelförvaring i källaren.

RENOVERINGAR
2020/21: Fönsterrenovering
2014: Byte av hissmaskin samt inredning i hisskorg
2012/13: Fasadrenovering, byte balkonger, omläggning altaner
2009: Renovering av trapphus
2004: Byte av V/A-stammar och elstegare
2000: Nytt tak, ommålat 2012

Se fullständig beskrivning >