Tomtebogatan 19, 2 tr - SÅLD

4 rum (104 m2). På Tomtebogatan i Birkastan ligger den här vackra sekelskiftesvåningen i fastighet, byggmästare Dorff & Höög uppförd 1908-09. Våningen har fina bevarade originaldetaljer och tre sovrum. Den utmärks av högt i tak, fina snickerier, fyra kakelugnar och balkong i söderläge mot gård. Den disponerar totalt 4 rum, ett stilrent kök, badrum samt gästwc. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och i skuldfri förening. Mycket attraktiv belägen nära Karlbergsvägens allé och Rörstrandsgatan med ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker som till bra kommunikationer. Kontakta mäklaren om privat visning önskas tidigare.
Pris: 12.350.000 kr Avgift: 1.337 kr/mån. Tomtebogatan 19, 2 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 104 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 2, Hiss finns Avgift: 1.337 kr/mån. inkl Vatten, balkongavgift, Kabel-TV (grundutbud),bredband, iptelefoni
Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet Byggnadsår: 1908-9 Förening: Bf Matteus u.p.a i Stockholm
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Entré som öppnar upp mot en generös hall med hathylla och gästwc vid hallen. På golv vackert furugolv vilket är genomgående i sällskapsrum och sovrum. Hallen har tidsenliga pardörrar och med bröstpanel, härifrån nås serveringsgången med höga serveringsskåp. Tre sovrum mot gård varav ett med fin kakelugn. Master bedroom även detta sovrum med kakelugn, och med utgång till balkong i söderläge mot gård.

Magnifikt sällskapsrum med stuckatur och en härlig atmosfär genom höga fönster och med ett fint ljusflöde. I sällskapsrummet plats för en sittgrupp och matsalsbord, gott om utrymme för socialt umgänge. Karaktäristiska sekelskiftesdetaljer som högt i tak, tidsenliga snickerier och stuckatur samt en magnifik kakelugn i sällskapsrummet. Från sällskapsrummet fönster ut mot Tomtebogatan. Det finns även access till en större klädkammare från rummet.

Kök

Stilrent kök och med en kakelugn i blått. Köksö med plats att sitta vid och fönster mot Tomtebogatan. Maskinell utrustning som spis, microvågsugn, ugn och kylskåp från Siemens. Övrig utrustning är fläkt, frys och diskmaskin. Det finns en tvättmaskin i ett utrymme i skåpsinredningen i köket.

Badrum

Till den privata delen hör badrummet som är beläget mellan master bedroom och sällskapsrummet. Sjöstenplattor på golv och vägg. Wc, kommod och dusch. Gästtoaletten har handfat och klinker på golv, kakel på vägg.

Övrigt

När köket flyttades i lägenheten upprättades ett avtal mellan tidigare ägare av lgh nr 17 och innehavaren av grannlägenheten nr 18 att avloppsröret från kök i lgh nr 17 skulle få dras genom lgh nr 18 och anslutas till köksstammen där. Av avtalet mellan parterna framgår bla att det åligger innehavaren av lgh nr 17 att vid en eventuell försäljning informera köpare om att detta avtal finns. Enligt Bf Matteus stadgar är medlem ansvarig för avlopps- och vattenledningar fram till stamledning. Stamledningar är föreningens ansvar. Centralvärme saknas i huset. Lägenheten har direktverkande el. 

Lägenhetens andelstal i föreningen: 23/570

Föreningen och fastigheten

 Bf Matteus u.p.a äger och förvaltar fastigheten Ugnen 5. Fastigheten ligger i korsningen Vikingagatan/Tomtebogatan, i hjärtat av Birkastan. Byggnaden uppfördes åren 1908-09 i samband med att kvarteren ovanför Rörstrands gamla porslinsfabrik bebyggdes. Byggmästare var Dorff & Höög som svarade för större delen av byggnationerna i Birkastan. 1920 köptes fastigheten av den då nybildade bostadsföreningen Matteus u.p.a. Till föreningen hör Tomtebogatan 19 samt Vikingagatan 9-11. Totalt finns 25 lägenheter i föreningen och 5 butikslokaler. Föreningen accepterar inte juridisk person. Tvättstuga i källaren och gemensam gård. Föreningen har ett gruppavtal med Comhem avseende triple play tjänster och 100/10 Mbit bredband finns i alla lägenheter. Avgiften betalas kvartalsvis och är 4012 kr per kvartal, 1337,333 kr per månad. Lägenheten disponerar ett vindsförråd. 

Renoveringar

2017 Taksäkerhet

2016 Underhåll och målning av fönster och dörrar, spaltventiler. Stambyte nr 5 kök/badrum 3 plan, OVK godkänd

2015 Stambyte avlopp och kv.stam nr 7(3 plan)

 2013 Byte av avlopps-och kallvattenstam nr 4 till gästtoaletter

2011 Taksäkerhet och stegar på taket, nya lås vindar, källare, entréer och hiss

2010 Tätning av gårdens ytskikt, renovering tvättstuga, stamspolning, brandskyddskontroll

2009 Energideklaration. OVK godkänd

2007 Byte av avlopps-och kallvattenstam till kök och badrum i samband med renovering

2002 Renovering och tätning av rökkanaler

1989 Installation av hiss på Tomtebogatan 19, Vikingagatan 9

1987-88 Balkonger tillbyggda

Driftskostnad

20.118 kr/år, varav
El: 12.000 kr/år
Försäkring: 8.118 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1908-9
Uppvärmning: Direktverkande el
Energideklaration: Utförd 2019-12-03
Energiprestanda: 125 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Bf Matteus u.p.a i Stockholm

Se fullständig beskrivning >