Torstenssonsgatan 10, 4 tr

7 rum (181 + 8 m2). Högst upp ligger denna strålande ljusa etagevåning på Torstenssonsgatan om totalt 189 kvm. Tre generösa och ståtliga sällskapsrum i fil samt stor balkong med magnifik utsikt mot Nybroviken. Smakfullt klassiskt kök i vitt mot lugn innergård. Matsal med stort fönsterparti och plats för många gäster. Våningen kan disponeras med upp till tre-fyra sovrum. Vackra bevarade originaldetaljer, generös takhöjd och öppen spis. Badrum med dusch. Gästtoalett i anslutning till hallen. Ett synnerligen eftertraktat boende i representativ och välskött sekelskiftesfastighet med byggår 1896-97.
Pris: 24.000.000 kr Avgift: 5.182 kr/mån. Torstenssonsgatan 10, 4 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök Boarea: 181 m2 + ej mätvärd yta 8 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Avgift: 5.182 kr/mån. inkl Värme, vatten, kabel-TV (bas-utbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.90894 % Byggnadsår: 1896-97 Förening: Brf Lägret 3

Planlösning

Välkomnande hall med klädkammare, garderob med skjutdörrar samt gästwc. Hallen öppnar upp mot våningens fantastiska och generösa sällskapsrum. Från vardagsrummet leder en trappa upp till övre plan till bibliotek med platsbyggd bokhylla, öppen spis och ett mindre sovrum med takfönster. Smakfullt kök mot den lugna gården med matplats. Master bedroom med platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Kaklat badrum med dusch. Två bra sovrum med heltäckningsmatta mot den lugna gården, varav ett med hel garderobsvägg. Serveringsgång med serveringsskåp, dold tvättpelare och gott om förvaring. Generös takhöjd med många fönster som ger ett härligt ljusflöde i hela våningen. Genomgående bevarade originaldetaljer såsom pardörrar, höga bröstningar, dörröverstycken, fiskbensparkett och vacker stuckatur.

Kök
Ljust och smakfullt kök med vita klassiska luckor mot den lugna gården. Köket har högskåp, micro, inbyggt kylskåp och diskmaskin. Rostfri gasspis och fläkt med direktutsug. Inbyggd frys i serveringsgång. Kaklad arbetsbänk med infälld ho och trevlig matplats.

Badrum
Helkaklat badrum i turkost med dusch. Handfat och kommod med förvaring under, spegel med belysning, wc samt överskåp. 

Gästwc med vackert dekorerat handfat och toalett från Porcelaine de Paris.

Inbyggd tvättmaskin och torktumlare från Miele i serveringsgång. 

Övrigt
Uppvärmning sker med vattenburna radiatorer förutom i det lilla sovrummet på övre plan som har golvvärme med el. Den vattenburna värmen ingår i månadsavgiften. Våningen disponerar ett källarförråd samt ett sk saftförråd i källaren. Våningen har ett mycket attraktivt läge i charmiga och lugna kvarter invid Djurgården samt med närhet till restauranger, shopping, caféer och kultur.

 

Driftskostnad

17.700 kr/år, varav
El: 8.000 kr/år
Försäkring: 6.500 kr/år
Gas: 3.200 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896-97
Uppvärmning: Bergvärme, fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-09-21
Energiprestanda: 184 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Lägret 3

Information:

 

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Fastigheten Lägret 3, med adress Torstenssonsgatan 10 byggdes 1896-97 och består av ett gathus och ett gårdshus. Brf Lägret 3 förvärvade fastigheten 2008 och är en äkta förening. Föreningen upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningen accepterar inte juridisk person. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift som betalas av köparen. Möjlighet till cykelförvaring finns i cykelrum i källaren eller på gården. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga i gathuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt ett torkrum. Sophantering i hus på gården. Medlemmarna kan även disponera husets två gårdar med planteringar och sittgrupp. Kabel-TV och internetanslutning finns i fastigheten via ComHem.

RENOVERINGAR
2010 Horisontella stammar i källaren är bytta, VA
2010 Vertikala huvudstammar är relinade, VA
2010 Elstigar bytta
2010 Balkonger
2010 Renovering av fönster gathus och byte av fönster i gårdshus
2012 Målning trapphus, renovering av gård och installation av bergvärme
2014/15 Byggnation och försäljning av vindar
2015 Takrenovering
2017 Renovering av port och entré


PLANERADE RENOVERINGAR
Renovering av hästgången, renovering av fasad gatuhuset

Se fullständing beskrivning >