Torstenssonsgatan 13 A, 2tr, ög.

3 rum (83 m2). Mellan två pittoreska gårdar nära Strandvägen ligger denna vackra sekelskifteslägenhet om 83 kvm. Skuldfri förening med överskott i kassan och för närvarande 0 kr i avgift. Två vackra rum i fil båda med dekorativa kakelugnar, helfranska pardörrar och tre stora fönster. Sovrum med plats för stor dubbelsäng och förvaring samt utgång till balkong i väster. Kök från Ballingslöv med vita kökssnickerier samt matplats för 4 personer. Helkaklat badrum med dusch och golvvärme. Välbevarad våning med många tidstypiska detaljer så som stuckatur, höga golvlister, takrosetter och franska pardörrar samt fiskbensparkett och vitoljade furugolv. Likvid förening i välskött fastighet från 1891.
Pris: 8.300.000 kr Senaste bud: 8.500.000 kr Torstenssonsgatan 13 A, 2tr, ög. Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Josefine Bäck 070-546 79 00 josefine@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 83 m2 (Enligt föreningen) Våning: 2 , Ej hiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.895 % Byggnadsår: 1891 Förening: Brf Kasernen 11

Planlösning

Möblerbar hall med gallergrind. Stort och luftigt vardagsrum med fint ljus från två stora fönster, kakelugn samt plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Ytterligare ett rum i fil även det med kakelugn. Trivsamt kök i klassisk stil med matplats för 4 personer. Rymligt sovrum med gott om plats för förvaring och utgång till balkong med eftermiddag/kvällssol. Badrum med dusch. Lägenheten bevarar vackra originaldetaljer såsom stuckatur, spegeldörrar, fönsterspeglar och höga golvlister. 3,10 meter i takhöjd.

Kök
Ljust kök från Ballingslöv med vita kökssnickerier, arbetsbänk i ek samt vitt kakel ovan bänk. God förvaring med skåpsinredning upp till tak, vackra vetrinskåp och vitoljade furugolv. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (2017), spishäll, kyl och frys samt ugn och mikro i arbetshöjd.    

Bad
Helkaklat badrum utrustat med vägghängd wc, paneldusch, handfat med kommod, handukstork samt golvvärme. 

Övrigt
Lägenheten disponerar ett källarförråd. Kakelugnarna fungerar ej och går ej att få i bruk. 

Driftskostnad

7.000 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 3.400 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1891
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2011-01-18
Energiprestanda: 177 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Kasernen 11

Information:

Brf Kasernen 11 är en äkta bostadsförening och äger tomten. Föreningen är skuldfri och har ca 7,5 miljoner i kassan (2018-09-11). Brf Kasernen 11 förvärvade fastigheten 1992 och upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning sker via bergvärme. Till medlemmarnas förfogande finns en samlingslokal, cykelförvaring och tvättstuga i gathuset med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Medlemmarna kan även disponera husets två lummiga och gröna gårdar med sittgrupper sommartid. Kabel-tv via ComHem och bredband via UPC. Föreningen har krav på mantalsskrivning. Föreningen ta ut en överlåtelsavgift på max 1 108 kr av köparen. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Renoveringar
2016 Tak gathus
2015 Bergvärme
2014 Fasad
2014 Ny el-central har installerats. Renovering av innergårdar, kallvattenledningar har renoverats. Blästring och målning av gårdshusets tak har genomförts.
2005 Åtgärdades de horisontella stammarna i gathuset och ytterporten i gathuset renoverades. Målning av väggar i gårdshusets trapphus.
Kök och badrumsstammar byts partiellt.

Kommande renoveringar
Ny takläggning på gårdshus eventuellt någon gång under 2020-2030

Övrigt
0 kr i avgift är utifrån en rabatt på 100% som är tillsvidare och omförhandlas vid varje årsstämma, inga beslut finns i dagsläget om avgiftsändringar. Beslut om eventuell avgiftsändring kommer tas på en extrastämma. 

Se fullständing beskrivning >