Torstenssonsgatan 15, 5 tr

3 rum (68 + 45 m2). Med högt och fritt läge på Torstenssonsgatan ligger denna väldisponerade och strålande ljusa etagevåning i toppskick om totalt 113 kvm. Generös sällskapsdel i öppen planlösning med exklusivt och smakfullt kök från Kvänum. Härlig takhöjd med många fönster och takfönster som ger ett vackert ljusflöde i hela våningen. Öppet till nock med takhöjd om ca 4,6 meter. Hög standard, generösa sällskapsytor, kök med matsalsdel för många gäster och exklusiva materialval. Master bedroom med anslutande dressingroom. Stilrent badrum i Carraramarmor med badkar och dusch. Ytterligare ett sovrum på övre plan. En fantastisk våning med närhet till såväl vacker natur på Djurgården som till Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan. Mycket välskött och representativ fastighet med vacker entré och byggår 1891.
Pris: 9.500.000 kr Avgift: 1.686 kr/mån. Torstenssonsgatan 15, 5 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 rum och kök Boarea: 68 m2 + ej mätvärd yta 45 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5 av 5 , Hiss finns Avgift: 1.686 kr/mån. inkl Värme, vatten och kabel-TV(basutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.18 % Byggnadsår: 1891 Förening: Brf Malmgården 15

Planlösning

Välkomnande hall med inbyggd avhängning. Hallen öppnar upp mot luftigt sällskapsrum i öppen planlösning med stilrent kök i vitt och Carraramarmor. Platsbyggt kök från Kvänum med vacker utsikt mot Oscarskyrkans torn. Det generösa sällskapsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matplats. Fantastisk takhöjd med många fönster och takfönster som ger ett härligt ljusflöde i hela våningen. Generöst master bedroom med anslutande rymligt dressingroom.  Exklusivt helkaklat badrum i vitt och Carraramarmor med badkar, dusch och tvättpelare. Stilren trappa med platsbyggd bokhylla i ljust grått leder upp till övre våningsplan med ytterligare ett ljust och luftigt sällskapsrum och ett sovrum med platsbyggd säng. På övre våningsplan finns möjlighet till ytterligare ett sovrum. Genomgående hög standard, vitmålade väggar, mörklaserat ekgolv, platsbyggda radiatorskydd, synliga takbjälkar samt spotlights i tak.

Kök
Platsbyggt stilrent kök från Kvänum i vitt och Carraramarmor. Köket har rostfri ugn med infälld induktionshäll och inbyggd fläkt. Inbyggt kylskåp, frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Gaggenau förutom fläkten som är en från Fjärås. Bra förvaring och spotlights i tak.

Badrum
Exklusivt och stilrent helkaklat badrum i vitt och Carramarmor. Inbyggt badkar, separat dusch med glasvägg, handfat på kommod från Kvänum, infälld spegel och vägghängd wc. Spotlights i tak, handdukstork och golvvärme (el). Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Övrigt
Våningen disponerar ett källarförråd. Månadsavgiften betalas kvartalsvis i förskott. I källaren finns ett modernt och välutrustat gym.

Driftskostnad

8.600 kr/år, varav
El: 5.000 kr/år
Försäkring: 3.600 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1891
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2011-05-23
Energiprestanda: 117 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Malmgården 15

Information:

Bostadsrättsföreningen Malmgården 15 förvärvade fastigheten 1982 och är en äkta förening. Föreningen Malmgården 15 består av 20 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt två lokaler med hyresrätt. Juridisk person accepteras inte. Föreningen tar ut en överlåtningsavgift och pantsättningsavgift av köparen. Internet och kabel -TV finns i fastigheten via Com Hem. Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, torkskåp och mangel. Mycket trevlig innegård med planteringar och utemöbler.

Renoveringar
1998 Ommålning av tak
2000/01 Renovering fönster, ny ventilation lokaler
2002 Renoverade trapphus, dörrar
2004/05 Rörstambyte, renovering tvättstuga
2009 Renovering entréer, trapphus och fönsterrenovering i lgh
2011 Reparation tak, ny ytterbelysning, nya takfläktar
2012 Upprustning gården, renovering tak, fönster vindsplan samt fasadpartier övre plan
2014 Totalrenovering hiss, utbyte ventiler källare, ny belysning entré, upprustning gym
2017 Fasadrenovering

Inga större renoveringar är planerade. För mer information se årsredovisning.

Se fullständing beskrivning >