Upplandsgatan 74, 4 & 5 tr

5 rum (113 + 15 m2). På en av Vasastans bästa adresser, högst upp i vacker sekelskiftesfastighet, finner ni denna unika våning med en tilltalande kombination av sekelskifteselegans och vindsvåningskaraktär samt med utsikt över lummiga Enkehusparken. Sekelskiftesplanet erbjuder ett flertal tidstypiska originaldetaljer såsom tre fungerande kakelugnar, spegeldörrar och stuckatur. Från det stora sällskapsrummet nås våningens generösa balkong med fritt läge och parkutsikt. Vindsplanet har karaktäristiska attribut såsom takfönster, vackra murstockar och generös takhöjd. Båda planen är nyligen totalrenoverade med genomgående exklusiva materialval. Våningen har lyxiga badrum på varje plan och en planlösning som passar såväl en stor familj som den som söker ett högkvalitativt boende med centralt läge. Hiss till våningsplanet.
Pris: 11.950.000 kr Avgift: 4.800 kr/mån. Upplandsgatan 74, 4 & 5 tr Vasastan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 113 m2 + biarea 15 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 4 och 5 av 5 , Hiss finns Avgift: 4.800 kr/mån. inkl Värme, Vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 8.946 % Byggnadsår: 1906 Förening: Brf Heimdall 19

Planlösning

Fantastisk vindsetagevåning som kombinerar det charmiga från sekelskiftet med vindsvåningens härliga karaktär. Attraktivt läge på Upplandsgatan med utsikt över vackra Enkehusparken (renoveras nu för att skapa en än mer ljus och trivsam miljö för såväl unga som äldre).

Våningen har en stor välkomnande hall med gott om platsbyggd förvaring och inbyggd tvättpelare. Här är också den stilfulla trappan som förbinder våningsplanen placerad. Från hallen nås såväl kök som vardagsrum. Köket har kakelugn, stor öppen planlösning och två dubbelfönster som ger ett stort ljusinsläpp. Centralt placerad köksö gör köket till ett socialt nav i våningen. Från köket nås vardagsrummet, också detta med kakelugn samt utgång till rymlig balkong med fritt öppet läge och utsikt över Enkehusparken. Stilfullt arbetsrum eller sovrum med kakelugn och fönster mot parken. I hallens förlängning ligger ett av våningens två badrum.

En trappa upp finns våningens privata del med två sovrum och ett allrum där det enkelt kan skapas ett tredje sovrum om så önskas. Det större huvudsovrummet har en intilliggande klädkammare/förråd och en generös garderobsvägg. På detta plan finns även ett större, lyxigt, badrum med såväl badkar som dusch. Vackra murstockar och takfönster ger planet en karaktäristisk luftig vindskänsla.

Ett mycket väldisponerat boende med utsikt över takåsarna, balkong och flertalet eldstäder som ger ett charmigt boende oavsett årstid. 

Kök
Köket totalrenoverades 2015 med vita luckor i massiv ek, bänkskivor i Carraramarmor och köksö med skåpsförvaring och vinkyl. Vitt bistrokakel ovan arbetsytor. Två fönster mot gården ger härligt med ljus och en kakelugn skapar ännu mer trivsel. Plats för riktigt stort matbord. Kyl/frys från Miele i extra brett utförande. Induktionshäll, pyrolysugn, micro och diskmaskin från Siemens. Direktansluten köksfläkt från Siemens.

Badrum

Våningen har två generösa badrum, ett på respektive våningsplan, totalrenoverade 2015. Det nedre har platsbyggt duschutrymme i glas, vägghängd wc och handfat med kommod från Aspen. Kolmårdsmarmor på golv och vita helkaklade väggar. Infällda spotlights i tak, elburen golvvärme. Det övre har både platsbyggt duschutrymme och ett rymligt badkar samt vägghängd wc. Badrumsskåp med tillhörande handfatskommod i valnöt från Aspen, infällda spotlights i taket. Carraramarmor på golv och vitt oversized-kakel på väggarna samt synlig charmig murstock. Elburen golvvärme.

I hallen, intill badrummet, finns ett mycket praktiskt tvättutrymme med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Övrigt

Takhöjd nedre plan ca 3 m. Genomgående ligger vackra furutiljor på nederplan och trestavsparkett i valnöt på övre plan. Bevarad tidsenlig takstuckatur, snickerier i fönsternischer och vackra speglade dörrar. Platsbyggd garderobsförvaring under trappan till övre plan med speglade tidsenliga dörrar. Lägenhetens elskåp byttes 2015 då även elen i kök och badrummen byttes. Till lägenheten hör ett källarförråd. Medlemmarna disponerar en gemensam innergård med egen grind till Enkehusparken med lekplats och grönytor. Det finns även barnvagnsrum, cykelrum och tvättstuga.

Våningen ligger ett stenkast från Odenplan med dess serviceutbud såsom tunnelbana, pendeltåg, buss, affärer och restauranger. För grönområden och vatten finns såväl Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken alldeles i närheten.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1906
Energideklaration: Utförd 2018-03-05
Energiprestanda: 138 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Heimdall 19

Information:

Brf Heimdall 19 bildades 1982 och klassas som en äkta förening med 13 bostadsrätter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Lägenhetsförråd finns i källaren. Tvättstuga gatuplan. I fastigheten finns cykelrum och barnvagnsrum. Låsbar grind finns till parken. Källsortering i soprum i källaren. Fastigheten är ansluten till ComHem, där grundutbud kabel-tv ingår i avgiften. Även bredband via ComHem. Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen. Föreningen tillåter delat ägande. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift debiteras köparen respektive pantsättaren. Välskött förening med god ekonomi som arbetar aktivt på att få ned de redan låga lånen ytterligare. Tvättstugan ligger i en f.d. lägenhet på NB och skulle i framtiden eventuellt kunna säljas för att minska lånen ytterligare. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften sänktes med 10% i början av 2017.

Större renoveringar
1984 - Stambyte och byte av elstigar.
2007 - Nytt tak, målning av fönster mot gata och gård samt putsat gårdsfasaden.
2011 - Automatisk portöppnare installerades. Ledstänger i porten.
2012 - Renovering av gården. Källarkontor ombyggnad samt 4 nya balkonger.
2014 - Ombyggnad av vinden.
2015 - Lokal 1 och 2 renoverades bl.a. el och ventilation.
2016 - Trapphus och hiss, ommålning.
2017 - Hiss ny utrustning, målning källargång och förbättring av ventilation i källarförråd.

Under 2018 kommer sanering av fukt i tvättstugans ena vägg genomföras.

Se fullständing beskrivning >