Valhallavägen 110 - SÅLD

4 rum (114 m2). På Valhallavägen i fin hörnfastighet ligger den här vackra sekelskiftesvåningen med villakänsla och bevarade originaldetaljer. Två salonger i fil med utsikt över Kungliga Musikhögskolan. Våningen utmärks av högt i tak, stuckatur, pardörrar, fiskbensparkett och höga fönster med speglade fönsternischer. Detta hem bjuder på all tidsenlig charm och disponerar sällskapsrum med öppen spis, tre sovrum varav ett mot gård med generös balkong i soligt söderläge. Genomgående mycket goda förvaringsmöjligheter och ljust kök mot gård. Elegant nyrenoverat badrum samt en gästwc i hall. Representativ fastighet med byggnadsår 1886 och mycket attraktivt belägen med närhet till kommunikationer, skolor, grönområden och till Östermalms utbud.
Pris: 13.700.000 kr Avgift: 5.514 kr/mån. Valhallavägen 110 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 rum och kök (varav 3 sovrum) Boarea: 114 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 , Hiss finns Avgift: 5.514 kr/mån. inkl Värme, Vatten, balkongunderhåll, fiberbredband till varje lgh
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 4.92% % Byggnadsår: 1886 Förening: Brf Renen 21
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Entré som öppnar upp mot hallen med inbyggd garderob samt en större klädkammare. Hallen öppnar upp mot sällskapsrummet vilket har höga fönster med bänkskivor i marmor, speglade fönsternischer och med utsikt över allén och Kungliga Musikhögskolan. Rummet har fina sekelskiftesattribut som högt i tak, stuckatur, fiskbensparkett och öppen spis. Plats för både soffgrupp och ett matsalsbord, och gott om utrymme för socialt umgänge. Tidsenliga snickerier och pardörrar till intilliggande rum vilket idag används som ett sovrum och här var tidigare en vägg för att få till ytterligare ett sovrum. Heltäckningsmatta och en platsbyggd garderobsvägg. Pardörrar ut till hallen.

Mot grönskande innergård ett generöst master bedroom med utgång till balkong i söderläge mot gård och utsikt över de vackra husfasaderna. Sekelskiftesdetaljer som trägolv, takrosett och fönsterbänkar i marmor. Förvaring genom en skåpsmöbel utmed väggen vilken är enhetlig i stilen med den i sällskapsrummet. Balkongen löper även till det mindre sovrummet intill vilket har en loftsäng. I hallen finns en rymlig klädkammare och en garderob med skjutdörrar för goda förvaringsmöjligheter.

Kök

Kök mot innergård med vita skåpsluckor och med en bänkskiva i ek. Maskinell utrustning som spis, ugn,micro,  kyl/frys och diskmaskin. Huset har genomgått en OVK undersökning och denna lägenhet fick en anmärkning om ventilation så en ny fläkt är beställd. Det var även en anmärkning på ventilation i badrummet så hantverkare är bokad för att åtgärda detta.

Badrum

Nyrenoverat elegant badrum med bänkskiva i Carraramarmor. Kakel på vägg och klinkers på golv, värmeburet. Vägghängd wc, dusch, Tvättmaskin/ Torktumlare samt handdukstork. Gästwc i hall.

Driftskostnad

12.937 kr/år, varav
El: 7.637 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Gas: 2.300 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1886
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Renen 21

Information:

Brf Renen 21 äger fastigheten med adress Brahegatan 62 och Valhallavägen 110. Brf Renen bildades år 2000. Fastigheten är ett flerfamiljshus om 5 våningar samt inredd vind. Det är en äkta förening vilken upplåter 25 lägenheter samt 1 lokal med hyresrätt. Markarealen omfattar 713 kvm och bostadsrättslägenheterna omfattar 2319 kvm och lokalen 68 kvm. Fasaden är putsad och rikt utsmyckad, trapphusen marmoreringsmålade. Det finns källarförråd, cykelförråd samt tvättstuga. Barnvagnar får inte förvaras i entré eller trapphus, det finns plats under tak på gården. Föreningen har soprum för hushållsavfall samt ett grovsoprum.

Föreningens lägenheter ventileras med självdrag utom på vindsplanet där det finns mekanisk frånluft. En kolfilterfläkt kan inkopplas men får inte anslutas till kanalerna i huset. Respektive bostadsrättsinnehavare svarar för sina eldstäder och rökkanaler.

Fiberbredband till varje lägenhet 250 MB det ingår TV via bredband Ownit Bas med HD box som skall lämnas över till ny medlem samt 2 st app login hos ownit TV.

Överlåtelseavgift utgår med 2,5% av prisbasbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1% av prisbasbeloppet. Juridisk person godkänns ej. 

Lägenheten disponnerar ett källarförråd. Avgiften höjs med 5% från 20210101 enligt ordförande.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

1999 Stambyte och nya elstigare samt yttertak

2004 Fönster

2005 Nedre fasad och nybyggnad av balkonger

2010 Nya hissar

2013 Ny undercentral

2014 Installation av bredbandsfiber

Kommande underhåll
Enligt underhållsplan ska fasad göras. 

Se fullständig beskrivning >