Valhallavägen 15 B

6 rum (133 + 42 m2). Med eftertraktat läge i Igelboda ligger detta härliga familjeradhus från 1966 om totalt 175 kvm som har genomgått en omfattande renovering. Stort ljust sällskapsrum med stora fönsterpartier i öppen planlösning mot matplats med stilrent, fullt maskinellt utrustat kök. Tre sovrum med möjlighet till fyra, två sällskapsrum, två badrum, bastu och separat tvättstuga. Uteplats med trädäck med gott om plats för umgänge i direkt anslutning till kök. Entrésidan av huset har uteplatser med fina grus- och stenpartier samt vackra planteringar med buskar och perenner. Garage och gott om förvaringsmöjligheter. Huset har renoverats minutiöst. Lugnt, idylliskt och barnvänligt villaområde med närhet till dagis, skola, bageri, bra kommunikationer samt skärgårdsliv runt husknuten.
Pris: 8.500.000 kr Valhallavägen 15 B Saltsjöbaden-Igelboda, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 4 - 5 sovrum) Boarea: 133 m2 + biarea 42 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 272 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1966

Interiör

Ljus och generös entré med betonggolv (värmeslingor), intilliggande klädkammare och kapprum med gott om förvaring. I anslutning till hallen finns två sovrum varav det ena med trägolv, platsbyggda garderober, skåp och lådor och det andra med trägolv och platsbyggt skrivbord. Sällskapsrum med plats för gästsäng och umgänge även här betonggolv (värmeslingor). Stilrent badrum, separat tvättstuga och bastu. 

En trappa upp finns sällskapsrum med stort fönsterparti och utgång till balkong i söder. Kök i öppen planlösning med matplats och sällskapsrum. Från köket nås uteplats som har sol hela dagen, här finns även plats för både soff- och matgrupp. Matplats kan lätt göras om till sovrum. Master bedroom med platsbyggd walk-in-closet. Badrum med badkar. Genomgående massivt askgolv och ljusa väggar. 

Kök

Ljust kök från Kvänum i mix med IKEA-stommar med snickeribyggda luckor i vitlackad mdf samt vitoljad ekfanér. Carraramarmor både som arbetsbänk och ovan bänk. Bra med förvaring i form av under- och överskåp och en köksö. Köksö inklädd i Carraramarmor. Integrerad hel kyl och frys, båda från Siemens, induktionshäll, ugn och fläkt från Gaggenau. Integrerad diskmaskin från Miele. Spotlights på skena i tak samt infällda under överskåp ovan bänk. Separat serveringsnisch intill matplats med skåp i vitoljad ekfanér och nisch inklädd i Carraramarmor. Plats för matbord med 10-12 gäster. Matplatsen kan lätt göras om till ytterligare ett sovrum. Två takljuskupoler och utgång till trälagd altan med sol hela dagen.

Badrum

Badrum övre plan
Badrum med vitt kakel på väggar och portugisiskt kalkstensgolv med golvvärme (el). Vit badrumskommod med ho och två lådor samt spegel ovan. Badkar med dusch och glasvägg. Wc, handdukstork (el) samt infällda spotlights i tak. Separat skåp i vitt med bra förvaring. Infällda spotlights i tak. 

Badrum entréplan
Badrum med ljust putsade väggar av claystone och golv i ljust kakel av hexagoner med golvvärme (el). Handfatskommod i carraramarmor med spegel ovan och gott om förvaring i skåp under samt mindre spegelskåp. Dusch med glasdörr, Vola-kranar, handdukstork (el), vägghängd wc och spotlights i taket. Badrummet är helrenoverat under 2015-2016.
Bastu och träningsrum med kalkstensgolv och plats utanför för träning. 

Tvättstuga
Stor separat tvättstuga med betonggolv med värmeslingor. Gott om förvaring i vita skåp och bra plats för upphängning av tvätt. Arbetsbänk i Carraramarmor med nedfälld rostfri ho. Tvättmaskin och torktumlare, båda från Miele. 

Övrigt

Separat varmgarage om ca 19 kvm. Larm installerat.  

Läge
Centralt beläget i Neglinge, Saltsjöbaden med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 5 minuter till Saltsjöbanan) som till fin natur med härliga promenader vid havet (Skogsö naturreservat). Från huset är det ca 5 minuters gångväg till Neglinge Skola. Det finns även dagis, lekparker samt Kringelgårdens bageri i närheten. Promenadavstånd till Baggensfjärden och Sune Carlssons båtvarv.

I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 1,5 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns även bibliotek och restauranger. 

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla; Neglinge Skola, Da Vinciskolan, Igelboda Skola, Kunskapsskolan och Samskolan. Neglinge Skola och Igelboda Skola ligger närmast och har båda låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan i Tattby har klass F till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är: Pilens Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Da Vinci-förskolan, Neglingegård och Berguddens Förskola.

Driftskostnad

40.165 kr/år, varav
El: 28.757 kr/år
Vatten/Avlopp: 5.744 kr/år
Renhållning: 1.564 kr/år
Försäkring: 4.100 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Enplans radhus med sluttningsvåning
Byggnadsår: 1966
Uppvärmning: Vattenburen el
Energideklaration: Utförd 2014-04-04
Energiprestanda: 178 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Betong samt blå lättbetong
Stomme: Blå lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade tvåglasfönster
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Fastighetsbet: Igelboda 37:22

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 3.740.000 kr
Summa pantbrev: 2.800.000 kr
Tomtareal: 272 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
01-IM8-65/6267 - 1 Avtalsservitut villa mm
01-IM8-65/6290 - 1 Avtalsservitut villa mm
01-IM8-65/6291 - 1 Avtalsservitut villa
01-IM8-65/6292A - 1 Avtalsservitut villa mm
01-IM8-65/6292 - 1 Avtalsservitut villa mm 1965-06-09

Se fullständig beskrivning >