Vårgärdsvägen 47

9 rum (285 + 124 m2). I idylliska villakvarter på Solsidan ligger denna mycket representativa familjevilla. Elegant och stilren funkisvilla byggd 2003, efter arkitekt Magnus Ståhls ritningar, om totalt 409 kvm med fantastiskt läge intill Vårgärdssjön. Härliga och generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier, flera balkonger och altaner, vacker eldstad och strålande sjöutsikt från i stort sett samtliga rum. Entréplan med generösa sällskapsytor, härligt ljusflöde, eldstad samt stort kök i öppen planlösning. På övre plan finns flera sovrum, sällskapsrum och badrum. Källarplan med spaavdelning, separat gästavdelning samt gott om förvaring. Trivsam trädgård med stora gräsytor, buskar och träd. Perfekt boende med gångavstånd till skolor, daghem, lekplatser och bra kommunikationer. Centralt belägen med närhet till såväl härlig natur som fantastisk skärgård. Fastigheten gränsar mot allmänning i väster samt nordost och har direkt anslutning till Vårgärdssjön.
Pris: 18.000.000 kr Vårgärdsvägen 47 Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 9 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 285 m2 + biarea 124 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.407 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 2003, ursprungligen från 1930

Planlösning

Entréplan
Välkomnande entré med platsbyggd klädavhängning i ek samt vackert skiffergolv. I hallen finns en trappa som leder upp till övre plan, ett badrum samt trappa till källaren. Härligt ljusflöde med vardagsrum, matrum och kök i öppen planlösning och flertalet pardörrar och fönsterpartier från golv till tak. Altan som följer längs huset i tre väderstreck. Luftigt vardagsrum med stort runt fönster och stilren öppen spis i marmor samt ett flertal utgångar till altanen. Ljust matrum med fönsterpartier från golv till tak, hänförande utsikt över Vårgärdssjön. Exklusivt och stilrent kök i vitt med köksö och bänkskivor i granit. I anslutning till entréhallen ligger ett bibliotek/arbetsrum med platsbyggd bokhylla i ek och utgång till altan i sydost. Vackra parkettgolv som inramas av skifferkant med extra värmeslingor. Spotlights i tak. Magnifik utsikt över vattnet från i stort sett samtliga rum.

Övre plan
Luftigt allrum med platsbyggd bokhylla i ek och utgång till två balkonger i söder och väster. Hall med mindre balkong mot Vårgärdssjön. Fyra bra sovrum med gott om förvaring. Stilrent och exklusivt badrum. Strålande utsikt över vattnet från i stort sett samtliga rum. Vackra ekparkettgolv, i allrummet kantas det av skiffer med extra värmeslingor. Spotlights i tak.

Källarplan
Groventré med hunddusch. Allrum. Vinkällare. Gästrumsavdelning med egen ingång innehållande sovrum, kitchenette och badrum. Rymliga tvättstuga. Pannrum. Toalett. Förråd. Generöst sovrum. Spaavdelning med kitchenette, dusch och ångbastu. Utgång till trädgård. 

Kök
Modernt och stilrent kök i vitt med stor köksö i granit med sittplatser. Släta vita köksluckor, rostfria arbetsytor, bänkskiva i svart granit och stänkskydd i rostfritt. Glaskeramikhäll, ångkokare och grill. Två halva kylar, en halv frys, varmluftsugn, fläkt, mikro, kaffemaskin, tallriksvärmare och diskmaskin. Vitvaror från Miele och Gaggenau. Skiffergolv och spotlights i tak.

Badrum
På entréplanet finns ett stilrent badrum med ljus minimosaik på väggar och vackert skiffergolv. Dusch med frostat glas, wc, handdukstork och handfat med kommod i ek och spegel ovan. Vattenburen golvvärme och spotlights i tak.
På plan 1 tr finns ett generöst och exklusivt badrum med skiffergolv och helkaklade väggar i vitt. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Handfat med spegel ovan samt kommod och skåp i ek. Stilrent badkar från Durat. Duschhörna med frostat glasdörr. Wc, handdukstork och tvättnedkast. Vattenburen golvvärme och spotlights i tak.
På källarplanet, i gästavdelningen, finns ett badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Dusch med frostat glas, wc, handdukstork och handfat med spegel ovan och kommod. Vattenburen golvvärme och spotlights i tak.
Toalett med wc och handfat.
Tvättstuga med målade/kaklade väggar och laminatgolv. Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Tvättbänk med ho samt skåpsförvaring.
Spaavdelning med utgång till trädgård, skiffergolv och målade/kaklade väggar i vitt. Dusch. Stilren ångbastu med betongglas. Kitchenette. 

Trädgård
Vacker uppvuxen trädgård med stora härliga gräsytor, skyddande häckar, buskar och flera träd och fruktträd.

Övrigt
Byggnaden är byggd 2003 men vissa ursprunga delar är från ca 1930. Det finns centraldammsugare. Genomgående vattenburen golvvärme (individuell per rum). Fastigheten gränsar mot allmänning i väster samt nordost och har direkt anslutning till Vårgärdssjön.

Läge
Huset ligger i Solsidan med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 1 km till Saltsjöbanan och Solsidan station) som fin natur (Erstaviks naturreservat) och nära bad i såväl Erstaviken som Vårgärdssjön. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4,6 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, utetennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, preparerade skidspår, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. Gym finns i Solsidan och på flera andra ställen i samhället. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinciskolan, Igelboda skolan, Kunskapsskolan och Samskolan. Samskolan i Tattby ligger närmast och har klass F upp till årskurs 9. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan vid Observatorieberget har elever från årskurs 6 till 9. Förskolor i området närmast fastigheten är Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

63.000 kr/år, varav
El: 50.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 5.000 kr/år
Försäkring: 8.000 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-planshus med källare
Byggnadsår: 2003, ursprungligen från 1930
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2018-04-04
Energiprestanda: 58 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Leca/betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade tvåglasfönster och fönster med isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Fastighetsbet: Solsidan 40:1

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 11.269.000 kr
Summa pantbrev: 6.773.000 kr
Tomtareal: 1.407 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.
01-IM8-36/5622 - 1 Avtalsservitut villa 1936-10-14

Se fullständing beskrivning >