Värtavägen 6, 1 tr

5 rum (180 m2). Med eftertraktat läge intill Karlaplan ligger denna smakfulla och klassiska våning med två balkonger och öppen spis. Våningen har två mycket vackra och luftiga sällskapsrum, generös matsal med plats för många gäster, två till tre möjliga rymliga sovrum, mindre arbetsrum i fd kökstrapphus, badrum och gästtoalett. Stilrent och smakfullt kök med balkong i sydöst. Våningen bevarar genomgående fina originaldetaljer såsom stuckatur, generös takhöjd, höga golvsocklar, skjutdörrar, fiskbensparkett och öppen spis. Ett synnerligen eftertraktat boende i representativ jugendfastighet med vacker entré och byggår 1913-1918.
Pris: 17.000.000 kr Avgift: 6.222 kr/mån. Värtavägen 6, 1 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson 070-562 99 00 per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 5 rum och kök Boarea: 180 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1 , Hiss finns Avgift: 6.222 kr/mån. inkl Värme och vatten
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 6.71320 % Byggnadsår: 1918 Förening: Brf Trumslagaren 9

Planlösning

Vacker och inbjudande hall som öppnar upp mot våningens sällskapsrum. Hall med öppen spis, utgång till balkong och gästwc. Generös matsal med stort fönster, platsbyggd bokhylla samt skjutdörrar in till vackert sällskapsrum. Modernt och stilrent kök med vita luckor samt balkong mot gården. Intill köket mot gården finns ett ljust mindre arbetsrum i fd kökstrapphus. Master bedroom mot lugn gård samt ytterligare ett bra sovrum med garderob. Badrum med dusch och tvättpelare. Serveringsgång med linneskåp, städskåp och garderober. Genomgående fina originaldetaljer såsom stuckatur, takrosetter, generös takhöjd, höga golvsocklar, skjutdörrar, fiskbensparkett och vitlaserade furugolv.

Kök
Stilrent och smakfullt kök från Saari med vita släta luckor, svart granit och vitlaserat furugolv. Stor och ljus matplats för många med utgång till balkong mot gården, bra arbetsytor och skafferi med gott om förvaring. Side-by-side rostfri kyl/frys med ismaskin (Bosch), infälld induktionshäll (Smeg), rostfri ugn (Smeg), fläkt och integrerad diskmaskin (Smeg).


Badrum
Helkaklat badrum med fönster, som ger ett fint ljusinsläp, och dusch med glasvägg. Infällt handfat i kalksten med kommod i ek, förvaring och infälld spegel med belysning. Ljust kakel på vägg, klinker i stenmönster på på golv med golvvärme (el) samt handdukstork (vattenburen). Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Spotlights i tak. Toalett i serveringsgången med handfat, wc och svart marmorgolv.
Gästwc vid hall med sandfärgat kakel, handfat med infälld spegel och belysning ovan.

 

Övrigt
Våningen disponerar ett rymligt källarförråd. Ett obligatoriskt tillägg på 200 kr/mån för bredband och basutbud för TV via Comhem läggs på månadsavgiften. Entrédörr med gallergrind. Våningen är belägen invid Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården och Gärdet.

Driftskostnad

12.928 kr/år, varav
El: 8.000 kr/år
Försäkring: 4.928 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1918
Energideklaration: Utförd 2009-10-30
Energiprestanda: 127 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Trumslagaren 9

Information:

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Bostadsrättsföreningen Trumslagaren 9 förvärvade fastigheten 1997 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har adress Värtavägen 6 och omfattar 19 lägenheter med bostadsrätt. Juridisk person accepteras ej som köpare. Fastigheten har kabeltv och bredband via Com Hem. Cykelrum i källaren. Gemensam tvättstuga (med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, centrifug, mangel och torkrum) och soprum i grannfastigheten via servitut Värtavägen 8+10. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift som betalas av köparen. Mycket trevlig gård med kullersten, grus, planteringar, cykelparkering och utemöbler. Huset som är ritat av arkitekt H. Westerlund uppfördes åren 1913-1918 av Byggmästare G A Svensson och Granit & Betong på uppdrag av byggherren Anna Borg.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1996 Renovering av stammar- relining. V/A-stammar i fastigheten byts successivt i samband med medlemmars köks- och badrumsrenoveringar. Aktuell lägenhet är stambytt.
2001 El-stigar, fasad och trapphus
2001 Vinden bebyggdes med två bostadlägenheter
2007 Värmeväxlare installerad
2010 Renovering av gård, grus och underlag
2014 Renovering av fönster
2017 Omläggning av tak, helt nytt, allt bytt


KOMMANDE RENOVERINGAR
Belysning, entré, port och trapphus – förbättras och kompletteras med rörelse-, ljusindikator
Spolning/filmning av stammar

Se fullständing beskrivning >