Vasavägen 23 - SÅLD

7 rum (135 + 58 m2). Med lugnt och attraktivt läge i idylliska villakvarter, precis intill en grön park, ligger denna härliga familjevilla från 1928. Tidstypiskt trähus om totalt ca 268 kvm i gott skick. Stora och ljusa sällskapsytor, 4-5 sovrum, öppet kök med kakelugn och soliga altaner i trädgården ger ett pittoreskt och charmigt boende. Barnvänlig trädgårdstomt om 996 kvm med gräsmattor, fruktträd, buskar och flera soliga uteplatser. Endast en kort promenad till skola, dagis, bra kommunikationer samt härlig natur i Skogsö naturreservat.
Pris: 13.500.000 kr Vasavägen 23 Saltsjöbaden-Igelboda, Nacka
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman 070-566 69 99 magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 Boarea: 135 m2 + biarea 58 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 996 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1928

Planlösning

ENTRÉPLAN
Hall/kapprum med klinkergolv med golvvärme och rikligt med plats för avhängning. Stort garderob, spotlights i tak samt platsbyggd bänk med förvaring. Utanför entrén finns trevlig altan med morgonsol. Med ingång från hallen finns en helkaklad gästwc. På entréplanet finns två härliga och ljusa sällskapsrum i fil och med öppen planlösning; en matsal med utgång till altan och ett mycket stort vardagsrum med platsbyggd bokhylla samt utgång till altan med kvällssol. Härligt ljus och mycket sol tack vare stora fönsterpartier. Altanen utanför matsalen ligger i soligt söderläge och en bred trappa ned till trädgården. På altanen finns elstyrd markis och belysning. Intill matsalen finns ett mycket trevligt och fullt utrustat kök med matplats för 6-8 personer och en vacker kakelugn. På entréplanet finns plankgolv i köket och fiskbensparkett i sällskapsrummen. I huset finns larm och brandlarm kopplat till larmcentral.

KÖK
Renoverat 2016 från Marbodal. Ljust och trivsamt kök med kakelugn, fönster i tre väderstreck, matplats för det stora sällskapet. Skåpsinredning med ljusa luckor, bänkskivor i cararramarmor och gott om förvaring. Vitvaror från Miele. 

ÖVRE PLAN
På det övre planet finns en möblerbar hall, fyra sovrum samt ett generöst badrum med badkar. Huvudsovrummet har egen inång till badrummet samt två rymliga klädkammare. I samtliga rum finns furugolv. Sovrummen renoverades 2015/16 med platsbyggd förvaring och slipning av golv samt ommålning.

BAD
Helkaklat badrum med vitt/blått kakel och mosaik samt terracottafärgat klinkergolv med golvvärme. Det finns inbyggt badkar, separat wc, handfatsbänk med dubbla handfat/underskåp, spotlights i tak, skåp, handdukstork och fönster ut mot trädgården. Badrummet kan nås både från hallen och från det största sovrummet. Renoverat ca 1990-tal.

KÄLLARPLAN
I källarplanet finns ett stort arbetsrum/sovrum med klinkergolv med golvvärme och egen ingång. Där finns också en rymlig tvättstuga, hall, två förråd, ett lekrum/allrum samt stort förvaringsrum med hyllor och hängare. I tvättstugan, som renoverades 2008 med bla ny skåpsinredning, finns tvättmaskin (Miele 2020), torktumlare (Miele 2008) och varmvattenberedare (2020). I ett av förråden finns extra frys (Bosch 2009).

TRÄDGÅRD
Barnvänlig och uppvuxen trädgårdstomt om 996 kvm med grusgångar, gräsmattor, fruktträd, kryddland och bärbuskar. Tomten inramas av häckar och plank och i ena hörnet växer en fantastisk ek. På tomten finns även ett flertal soliga och skyddade uteplatser/altaner samt möjlighet till förvaring under altanerna. På en av uteplatserna finns en inbyggd grill, sittbänkar samt gungor.

ÖVRIGT
Huset ligger centralt i Saltsjöbaden med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 500 meter till Saltsjöbanan) som fin natur med härliga promenader (Skogsö naturreservat). I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 1 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger. Från huset är det ca 5 minuters gångväg till Neglinge Skola.

FRITID
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

SKOLOR
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla; Neglinge Skola och Igelboda Skola. Neglinge Skola och Igelboda Skola ligger närmast och har båda låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan i Tattby har låg- till högstadium. Det finns flera förskolor i närheten.

Driftskostnad

100.911 kr/år, varav
El: 82.439 kr/år
Vatten/Avlopp: 7.600 kr/år
Renhållning: 3.000 kr/år
Försäkring: 7.872 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1928
Uppvärmning: Direktverkande el
Energideklaration: Utförd 2022-12-22
Energiprestanda: 238 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Grundsulor, betongplatta
Grundmur: Betonghålsten, lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: IGELBODA 18:10

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.251.000 kr
Summa pantbrev: 7.500.000 kr
Tomtareal: 996 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >