Västmannagatan 84

6 rum (217 + 40 m2). Med ett eftertraktat läge vid Vanadisplan ligger denna smakfulla och ljusa vindsvåning med en terrass om ca 20 kvm. Bostaden utgör hela våningsplanet. Högt läge med en exceptionell planlösning. Två rymliga sovrum med eget badrum samt gäst-WC. I andra änden en egen Master-Suite med walk-in och badrum. Generös takhöjd, synliga takbjälkar och öppen spis. Öppen och social planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Solid förening. En unik möjlighet att bo ovan Vasastan med närhet till allt Odenplan/Sankt Eriksplan har att erbjuda i form av butiker, restauranger och utmärkta kommunikationer. Välhållen fastighet med byggår 1902.
Pris: på förfrågan Avgift: 7.062 kr/mån. Västmannagatan 84 Vanadisplan, Stockholm
Ansvarig mäklare: Imran Kararic 073-585 12 85 imran@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 6 (varav 3 sovrum) Boarea: 217 m2 + ej mätvärd yta 40 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 5, Hiss finns Avgift: 7.062 kr/mån. inkl Vatten, Kabel-TV
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 14.207 % Byggnadsår: 1902 Förening: Brf Sleipner 8

Interiör

Hiss hela vägen in i våningen. Bredvid hissen finns en trappa som leder ner till entrédörren. Säkerhetsdörr. Genomgående synliga balkar och i våningens sociala delar ligger ett vitt golv av kakel. Välkomnande hall med utrymme för av hängning och en klädkammare. Bredvid ligger två sovrum, gäst-wc och ett stort badrum. Ett sovrum med ett stort och vackert fönsterparti som vetter mot gård. Här ligger ett trägolv och finns en rymlig garderob. Utrymme för säng, mindre sittgrupp och skrivbord. Det andra sovrummet har två fönsterpartier vetter mot gatan och här ligger samma trägolv. Här finns utrymme för säng, tv-bänk och förvaring. Till sovrummen finns ett stort helkaklat badrum med tvättpelare, wc och dusch. Helkaklad gäst-wc med dusch. Stor och öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Öppen spis. Här finns ännu ett stort och vackert fönsterparti med utgång till en terrass om ca 20 kvm. Köket nås även från terrassen. Bredvid köket finns ett utrymme som nyttjas som kontor och ett förråd. Intill det ligger en Master-suite med eget smakfullt badrum, gammalt trapphus omvandlat till walk-in closet och ett stort sovrum med ytterligare ett stort och vackert fönsterparti. 

Kök

Välplanerat kök med köksö. God arbetsyta och skåp samt luckor i vitt. Bänkskiva i sten och stänkskydd i mosaik. Här finns maskinell utrustning som kyl, frys, vinkyl, diskmaskin, ugn, köksfläkt och spishäll.

Badrum

I master-suiten finns ett smakfullt helkaklat badrum med inglasad hörndusch, dubbelkommod med spegelskåp och wc.

Stort helkaklat badrum med tvättpelare, takfönster, dubbelkommod med spegelskåp, hörndusch och wc.

Helkaklad gäst-wc med handfat, wc och dusch.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren har rätt att disponera över ett källarförråd. 

Driftskostnad

55.508 kr/år, varav
El: 55.508 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Lägenhetens indirekta nettoskuldsättning

Skuldsättning: 99.642 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för 2021.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1902
Uppvärmning: Direkt el
Energideklaration: Utförd 2010-12-12
Energiprestanda: 101 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Självdrag

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Sleipner 8

Information:

Bostadsrättsföreningen Falken 8 förvärvade fastigheten 2001 och är en s k äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt (dvs ej tomträtt). Huset uppfördes 1902. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person. Uthyrning i andrahand efter godkännande av styrelsen. I föreningen finns det tvättstuga med 2 stora tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. Barnvagns- och cykelrum finns i fastigheten. Kabel-TV och internetuppkoppling via ComHem. Överlåtelseavgift om ca 2,5 % tas ut av förvärvaren och pantsättningsavgift om 1,5 % tas ut av pantsättaren.

2020 – Radonmätning, elarbeten, brandskydd, stamspolning

2017 – Uppgradering av fiber, fönsterrenovering
2016 – Stamspolning samt filmning av två stammar, takrenovering
2015 – Sotning, OVK och en stam utbytt
2014 – Installation av fiber
2012 – Stamspolning
2010 – Energideklaration
2006 – Bytt del av en stam
2005 – Fasadrenovering

Se fullständig beskrivning >