Vendevägen 49A - SÅLD

9 rum (254 + 121 m2). Med ett mycket eftertraktat läge och centralt belägen ligger denna representativa villa från 1923 och i samma familjs ägo i två generationer. Vackert putsat hus och stor terrass i sydvästläge. Villan har ett härligt ljusinsläpp genom fönster i olika väderstreck och med tidstypiska detaljer. Väldisponerad i två plan samt källare och vind. Entréplan med sällskapsrum, matsal och bibliotek. Kök med serveringsgång samt grovkök. Genom en trappa upp nås en möblerbar hall, badrum samt fyra generösa sovrum, varav ett med utgång till en altan. Stor källare vilken delvis har använts som kontor. Här ges perfekta förutsättningar för ett boende med hög livskvalitet och en barnvänlig och uppvuxen trädgårdstomt med gräsmatta och fruktträd. Ett mycket attraktivt boende med närhet till natur, promenadstråk, Djursholms torg och till de bästa skolorna. Avstyckad tomt är även till salu. Kontakta mäklaren för privat visning.
Pris: 32.000.000 kr Vendevägen 49A Djursholm, Danderyd
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 9 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 254 m2 + biarea 121 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.543 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1923
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson christina@perjansson.se

Interiör

Generös hall som öppnar upp till huset och här kommer man in till både matsal och bibliotek. I matsalen nås man av ett härligt ljusinsläpp och med utgång till en veranda under tak samt en stor stenbelagd altan i sydvästläge. Platt och barnvänlig tomt med grusade gångar, uppvuxen trädgårdstomt och med fruktträd. Plats för stora sociala tillställningar och familjeliv. Matsalen har fiskbensmönstrad ekparkett och tidstypiska snickerier. Utrymme för ett större middagssällskap och genom skjutdörrar nås sällskapsrummet. Här burspråk och spröjsade fönster i flera väderstreck mot trädgården och härligt  ljusflöde. Fiskbensmönstrad ekparkett och fina snickerier samt öppen spis. Här finns god plats för socialt umgänge. Från sällskapsrummet nås biblioteket med platsbyggda bokhyllor.

Genom en trappa i hallen nås det övre planet med en möblerbar hall. Härligt ljusflöde och väldisponerad med fyra bra sovrum, varav ett med balkong. Vid andra ändan av övervåningen finns ett mycket generöst sovrum med utgång till en altan med utsikt över trädgården i sydvästläge. Intill det ena sovrummet/ kontoret finns ett mindre rum med handfat. Från övervåningen en trappa upp till en oinredd vind.

Kök

Kök med öppen spis och serveringsgång mellan kök och matsal. I köket matplats för ca 6 personer och med utsikt mot trädgården. Skåpsinredning i brunt och maskinell utrustning som kylskåp, spis, ugn och micro från Gaggenau. Köksingång och intill köket ett stort grovkök/ tvättstuga med frys och skåp för goda förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Badrum

Entréplan med gästwc vilket har klinker på golv och tapet på vägg. Det övre planet med badrum, klinker på golv och kaklade väggar. Kommod med dubbla handfat, badkar, dusch och wc.

Övrigt

Stor källare som delvis har använts som kontor. Matkällare, pannrum samt stora förrådsutrymmen. Här finns också ett utrymme som tidigare användes som garage.

Enligt fastighetsregistret har huset 244 kvm boarea och 127 kvm biarea. Det finns en oinredd råvind vilken har en golvarea om ca 118 kvm. 

Området och historia

Enligt historikern Carl Hofman-Bang så är huset ritat av Ture Rydberg liksom flera andra i grannskapet. Den första ägaren var hovrättsrådet J.O. Odenkrants (även stavat Odencrantz) som sålde till Bror Zachrisson i början av 1940-talet. Ture Ryberg studerade arkitektur vid KTH och sedan på Konstakademiens arkitektskola. Hans första egna projekt var en tävling om kvarteret Yggdrasil i Djursholm 1916 och där han vann och det uppfördes sju villor efter hans ritningar. 

Djursholm är beläget mellan Stora och Lilla Värtan, och grundades 1889 med tidstypisk bebyggelse i stilar som nationalromantik, nyklassicism och funktionalism. Den första stadsplanen i början av 1907 utformades av Per Olof Hallman. Djursholms Slott uppfördes i början på 1500- talet och tillhörde under en lång tid släkten Banér. Under 1800-talet hade Djursholm flera olika ägare. Många rika kulturpersonligheter bodde i Djursholm som Alice Tegnér, Elsa Beskow och Viktor Rydberg, den senare har givit namn åt Viktor Rydberg Gymnasiet, VRG. Han är upphovsmannen tillde fornnordiska vägnamnen i Djursholm som hämtats ur hans bok Fädrens gudasaga. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 4 654 000 kr
Mark, totalt värde: 7 400 000 kr ().
Summavärde: 12 054 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1923
Värdeår: 1929

Driftskostnad

74.500 kr/år, varav
Värme: 15.000 kr/år
El: 26.500 kr/år
Vatten/Avlopp: 7.800 kr/år
Renhållning: 4.200 kr/år
Försäkring: 15.000 kr/år
Övrigt: 6.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Villa i 2 plan med källare
Byggnadsår: 1923
Uppvärmning: Markvärmepump (el) och el (vattenburen)
Grundläggn: Grundsulor
Grundmur: Natursten och gjuten betong med sparsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas fönster med kopplade bågar och 1+1 glas i källarfönster
Bjälklag: Trä och en mindre del betong
Tak: Valmat tak klätt med tegelpannor över takpapp och råspont
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: GJALLARHORNET 12

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 12.054.000 kr
Summa pantbrev: 5.650.000 kr
Tomtareal: 1.543 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >