Vikavägen 5

Naturskönt med Mälarutsikt ligger denna representativa och ståtliga familjevilla i funkis-stil. Totalt 421 kvm med genomgående välbevarad originalinredning så som eldstäder, smidesdetaljer, väggpaneler, blyinfattade fönster samt en stilig bar i ädelträ. Huset är gediget byggt och med en fantastisk kvalitet som t.ex. det ursprungliga skiffertaket som är helt intakt, koppardetaljer på väggpartier, räcken, häng- och stuprännor. 10 rum och kök, varav 4-6 sovrum. Källarvåningen är inredd med sällskapsrum/gästrum, spa-del med bastu, förråd och garage. Lugnt belägen i slutet av en återvändsgata.
Pris: på förfrågan Vikavägen 5 Bromma, Stockholm
Ansvarig mäklare: Anna Jonasson 073-333 30 20 anna@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Boarea: 256 m2 + biarea 166 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 672 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1935

Interiör

Välkomnande elegant hall med ekboaserat kapprum och svart marmorgolv, gäst-wc intill. En möblerbar inre hall leder till övervåningen och öppnar upp mot den rymliga sällskapsdelen och utsikten ner mot Mälaren. Vardagsrum och matsal i fil, båda med magnifika eldstäder. Vardagsrummet har utgång till trädgården och har även en liten bar i ursprungligt skick, barstolarna följer med köpet som fastighetstillbehör. Vissa ursprungliga färgsättningar är även bevarade så som barens varmröda vägg som återkommer i hallen och matsalens tak i mild guldnyans. Dörr- och fönsterfoder och elementskydd i ek bidrar till en varm och intim känsla trots stora luftiga ytor.
Ljust kök som har öppnats upp med en halvvägg som ger kontakt mot matsalen men som också ger ett visst insynsskydd som döljer köksstöket. Det är gott om plats för förvaring och fria arbetsytor. Köket renoverat 2017, diskmaskin 2019 och K/F 2017. Från köket finns en köksentré som leder ut till trädgården och en uteplats med kvällssol. El-golvvärme i kök och köksentré.

Ett blyinfattat fönster ger ett vackert ljus i trappan upp till övervåningen. Trappan har smidesräcke i original. På övervåningen finns ytterligare ett sällskapsrum/bibliotek med eldstad, platsbyggd bokhylla och utgång till en altan med vidsträckt utsikt över Mälaren och omgivningen. Övervåningen rymmer även tre sovrum, ett badrum, tvättstuga med tvättmaskin (2022), torktumlare (2018) och torkutrymme samt en rymlig hall med arbetsplats, vädringsbalkong och platsbyggda garderober i originalutförande.

Vindsplan är delvis inredd med ett sovrum, sällskapsrum och wc samt ett stort vindsförråd.

På källarplan finns ett gästrum, separat ingång, förråd, pannrum och garage samt en spa-avdelning med bastu. El-golvärme i spa-del, grov-entré och hall.

Renovering & underhåll

2003/4 Helrenovering entréplan, kök, gäst-wc, hela källaren med spa och bastu, sovrumsplan, delvis ny el, nytt larm.
2006 Bergvärme
2011/12 Inredning vind
2016 Slipning/lackning av fönsterkarmar på entréplan
2017 Renovering kök (diskmaskin 2019, K/F 2017)
2019 Slipning av stengolv och stenfönsterbrädor på entréplan
2020 Renovering badrum på övervåningen, målat takplåt, renovering ytskickt i källare, ny isolering köksentré, ventilation källare, utluft i wc, tvättstuga och wc på vindsplan
2021 Slipning/lackning entrédörr, mögelkontroll i hela huset utan anmärkning, protokoll finns
Radonmätning gjordes av förra ägaren utan att konstatera förhöjda värden, protokoll finnsOmråde

Höglandet med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm är omgiven av vacker natur, Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd. Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på promenadavstånd. Ett lugnt område med genuin villaidyll. Flera golfbanor, ridskolor och andra sportanläggningar finns i närområdet.

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

 

Driftskostnad

83.200 kr/år, varav
El: 65.000 kr/år
Vatten/Avlopp: 5.000 kr/år
Sotning: 700 kr/år
Renhållning: 3.000 kr/år
Försäkring: 8.000 kr/år
Övrigt: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 6 personer

Byggnad

Byggnadsår: 1935
Uppvärmning: Bergvärme
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Skiffer
Utv. plåtarbete: Koppar
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: DALTITTEN 29

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 13.000.000 kr
Summa pantbrev: 5.040.000 kr
Tomtareal: 672 m2
Vattenareal: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >