Vikvägen 12

6 rum (217 + 105 m2). Med ett högt och ljust läge ligger denna representativa villa från 1911 om totalt 322 kvm. Två vackra sällskapsrum i fil varav ett med kakelugn. Stort härligt kök med utgång till altan i söder. Ursprunglig karaktär med snickarglädje och vackra originaldetaljer såsom bröstpaneler, väggmålningar, takrosetter, spröjsade fönster och burspråk. Källarplan med sällskapsrum, spa-avdelning, gästrum samt gott om förvaringsutrymmen. Uppvuxen trädgårdstomt om 2 057 kvm. Bergvärme. Ett perfekt boende för familj som vill ha närhet till skolor, daghem, bra kommunikationer och även till härlig natur och fantastisk skärgård.
Pris: 14.800.000 kr Vikvägen 12 Rösunda, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 6 rum och kök (varav 3 - 4 sovrum) Boarea: 217 m2 + biarea 105 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 2.057 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1910

Planlösning

Entréplan
Välkomnande ljus hall med avhängningsyta, fönster med blyglasinfattning, trappa till övervåningen och vitlaserat trägolv. Gästwc med vit pärlspont och vitt klinkergolv. I anslutning till hallen ligger två ljusa sällskapsrum i fil med vackra fönsterpartier. Vardagsrum med fönster i två väderstreck, målade väggfält och vitlaserat trägolv. Matsal med vackra handmålade väggmålningar, två burspråk, dekorativ kakelugn (handmålad) och oljad ekparkett. Det ena burspråket är som "ett rum i rummet" med vitmålad träpanel.

Kök
Platsbyggt stort kök med öppen spis, skafferi och köksö. Gott om förvaring i nya och bevarade originalskåp. Spotlights ovanför arbetsbänk. Spis, keramikhäll, micro från Miele och fläkt från Gaggenau. Hel kyl och frys i rostfritt material samt integrerad diskmaskin, samtliga från Electrolux. Matplats för 6-8 personer. Utgång till altan i söderläge och separat köksingång med klinkergolv.

Övre plan                 
Ljus hall med vackra glasdörrar ut till balkong. Generöst allrum med stort fönsterparti med utsikt över trädgården. Tre ljusa och trevliga sovrum. Ett av sovrummen ligger avskilt och i anslutning till badrummet. Genomgående vitlaserade trägolv på hela övervåningen.

Badrum
Stort helkaklat badrum i sobra färger. Handfatskommod i ek med lådor och dubbla handfat. Gott om förvaring i spegelskåp med spotlights samt fristående högskåp i ek. Dusch med takdusch, wc och separat badkar. Dubbla handdukstorkar den ena med el och den andra vattenburen uppvärmning. Golvvärme (el).

Källare
Hela källarplanet är trevligt inrett och totalrenoverades 2003. Klinkergolv/sisalmatta, infällda spotlights och bra förvaringsutrymmen. Relaxavdelning med bubbelbadkar, bastu och dusch. Stort allrum, ett gästrum samt generös tvättstuga med bänk i ek och infälld porslinsvask. Tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaringsutrymme. Separat wc. Källaringång. Vattenburen golvvärme i hela källaren.

Övrigt
Villa Vikvägen 12 är från 1910 och färdigställdes 1911. Hela huset är bevarat i sin ursprungliga karaktär med snickarglädje och vackra originaldetaljer såsom bröstpaneler, takrosetter och spröjsade fönster. Trevlig tomt med gräsmatta, prennrabatt och gammalt körsbärsträd som bär massor av frukt. I anslutning till terrassen finns det en plan och lekvänlig gräsmatta. Huset ritades för familjen Brolin som sommarbostad. Det stora rummet på övervåningen var en barnkammare som delades av fyra barn. 1938 byggde man in två av husets balkonger till bostadsyta samt byggde en farstukvist. Attraktivt läge nära Grand Hotell och Baggensfjärden.

Driftskostnad

40.353 kr/år, varav
El: 24.802 kr/år
Vatten/Avlopp: 6.176 kr/år
Försäkring: 9.375 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla med källare
Byggnadsår: 1910
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2018-02-18
Energiprestanda: 58 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Grundsulor
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: RÖSUNDA 30:1

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.284.000 kr
Summa pantbrev: 3.400.000 kr
Tomtareal: 2.057 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständing beskrivning >