Vikvägen 9 - SÅLD

9 rum (353 + 67 m2). Med ett högt, fritt läge och med utsikt över Hotellviken och Rösunda ligger denna representativa sekelskiftesvilla från 1906 om totalt 420 kvm i gott skick. Varsamt renoverad med vackra originaldetaljer bevarade såsom eldstäder, burspråk, spröjsade fönster, fiskbensparkett samt en generös takhöjd och vacker takpanel. Mycket bra planlösning som passar för såväl familjeliv som ett socialt liv. Generösa sällskapsrum, rymligt kök med utgång till trädgården, sex möjliga sovrum, balkonger och altan. Källarplan med vinkällare, bastu samt gott om förråd. Fristående gästhus, garage, bergvärme samt en uppvuxen trädgårdstomt om 2 139 kvm med flera soliga uteplatser. Ett perfekt boende för familj som vill ha närhet till skolor, daghem, bra kommunikationer och även till härlig natur och fantastisk skärgård.
Pris: på förfrågan Vikvägen 9 Saltsjöbaden-Rösunda, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 9 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 353 m2 + biarea 67 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 2.139 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1906

Planlösning

ENTRÉPLAN
Välkomnande entré med gott om avhängningsmöjligheter, stengolv i Kolmårdsmarmor samt gäst wc. Rymlig inre hall med trappa som leder upp till övre plan samt in till sällskapsrum och bibliotek/sällskapsrum. Sällskapsrum/bibliotek med platsbyggd bokhylla och öppen spis. Stort sällskapsrum med pampig öppen spis och balkong i söder. Ljus matsal med utgång till altan och trädgård. I anslutning till matsalen ligger ett stort kök med matplats för 6-8 personer och utgång till trädgården. Separat sovrum/arbetsrum, badrum med badkar och separat tvättstuga. Kökstrappa till den övre våningen och trappa ner till källaren. Många fina originaldetaljer bevarade såsom de pampiga eldstäderna, burspråk, spröjsade fönster och vacker takpanel.
KÖK
Platsbyggd köksinredning i vitt med gott om förvaringsmöjligheter. Generösa arbetsytor i ek och rostfritt med nedsänkta hoar och vitt kakel ovan. Integrerad diskmaskin och bred spishäll med ugn samtliga från Miele. Kyl och frys med ismaskin från Siemens. I köket finns matplats för 6-8 personer och utgång till trädgården. Ekgolv med golvvärme (vattenburen).
BADRUM
Halvkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrå träpanel. Badkar med dusch, handfat och wc.
Gäst wc med kolmårdsmarmor på golv och tapetserade väggar, handfat och wc.
ÖVRE PLAN
Den stora trätrappan leder upp till övre plan. Här finns fem möjliga sovrum varav två med utgång till balkong/terrass. Ett av sovrummen används idag som tv-rum med balkong och fin utsikt över Hotellviken. Smakfullt stort badrum med dusch och wc. Ytterligare separat wc i hallen. Trappa upp till oinredd vind.
BADRUM
Ljust helkaklat badrum med vita väggar och ljust stengolv med golvvärme (el) samt fönster med utsikt över trädgården.
Stor spegel, dubbla handfat i skiva av Cararrarmarmor med kommod under med gott om förvaring i skåp och lådor. Dusch och wc.
Ytterligare wc med handfat i hallen.
VINDSPLAN
Råvind med bra takhöjd och gott om förvaringsmöjligheter.
KÄLLARE
Här finns gott om förråd för förvaring. Vinkällare, bastu med dusch och relaxavdelning. Källarplanet rymmer också ett pannrum med bergvärmepump.
ÖVRIGT
Fristående garage. I trädgården finns ett fristående gästhus. Fiber indraget.
OMRÅDE
Saltsjöbaden med sitt läge i början av skärgården, sin tidstypiska bebyggelse och många kulturhistoriska miljöer erbjuder en unik boendemiljö mellan stad och skärgård. Vid Saltsjöbadens hotell finns trevliga butiker, gym, spa, yoga och restauranger samt trevliga bad. Saltsjöbanan nås från fastigheten på tio minuter och från Saltsjöbadens station tar man sig till Slussen på 30 minuter. Vaxholmsfärjorna trafikerar skärgården och city, de lägger till vid ångbåtsbryggan med gångavstånd från fastigheten. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 3 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.
FRITID
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.
SKOLOR
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Da Vinci skola, Neglinge skola, Igelboda skola, Kunskapsskolan och Samskolan. Skolor i området närmst är Da Vinci skolan med klass F till årskurs 5. Samskolan i Tattby erbjuder klass F till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Da Vinci-förskola, Pärlans förskola, Ringgårdens förskola, Isis Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Förskolan Neglinge Gård och Berguddens Förskola.

Driftskostnad

71.592 kr/år, varav
Värme: 9.000 kr/år
El: 39.108 kr/år
Vatten/Avlopp: 8.196 kr/år
Renhållning: 4.896 kr/år
Försäkring: 10.392 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1906
Uppvärmning: Bergvärme och olja
Energideklaration: Utförd 2017-06-08
Energiprestanda: 85 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Grundsulor, betongplatta och mellan gjutna golv
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas spröjsat
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Målad, galvaniserad plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Rösunda 22:6

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Summa pantbrev: 4.475.000 kr
Tomtareal: 2.139 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständing beskrivning >