Vildvinsvägen 7, Solsidan - SÅLD

10 rum (329 + 90 m2). På en av Saltsjöbadens mest eftertraktade adresser med fantastisk vy över Erstaviken ligger denna totalrenoverade sekelskiftesvilla från 1916. Huset har varsamt renoverats både exteriört och interiört med högklassig standard. Stora ljusa och generösa sällskapsytor, eldstad, platsbyggda bokhyllor och snickerier samt stort kök. Allt i mycket tilltalande genomförande. Upp till sex sovrum, tre badrum, högtalarsystem och genomgående smakfullt platsbyggda bokhyllor och skåp. Vacker stavparkett av ek på golv. Södervänd trädgårds-/naturtomt med högt och fritt läge. Sten- och trälagda uteplatser, stenmur, pool, poolhus, lusthus, äldre garage och 2-bils carport. Ett perfekt hus för en stor familj som söker en representativ och mycket påkostad villa med ett skärgårdsnära läge med sjöutsikt från i princip samtliga rum.
Pris: på förfrågan Vildvinsvägen 7, Solsidan Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 10 rum och kök (varav 5 - 6 sovrum) Boarea: 329 m2 + biarea 90 m2 (Fastighetsregistret) Tomtareal: 1.791 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1916

Planlösning

Entréplan
Välkomnande hall med gott om förvaring och trappa som leder upp till övervåning och inredd vind. Stengolv i mörk och ljus kalksten med golvvärme (el). I anslutning till hallen finns smakfull gäst-wc. Sällskapsrum, bibliotek och matsal i fil med stora fönsterpartier och storslagen sjöutsikt. Från sällskapsrum finns tre balkongdörrar med utgång till stenlagd terrass i söder och härlig vy över Erstaviken. Bibliotek med vacker öppen spis, elementskydd och platsbyggda bokhyllor. Matsal med glasade dubbeldörrar ut till terrassen och trädgården. Kök i anslutning till matsal med köksö, gott om platsbyggda skåp samt ytterligare förvaring i serveringsgång.

Kök
Smakfullt platsbyggt kök i grått med mässingsbeslag och bänkskivor i Carraramarmor. Köksö med bred induktionshäll (Gaggenau) med nedfälld fläkt i bänkskiva samt extra diskho där kranen har kolsyrat kallt vatten. Två stycken integrerade diskmaskiner (Miele). Mikrovågsugn (Miele) och extra bred ugn (Gaggenau). Bred kyl med frys (Gaggenau). Spotlights i tak och stavparkett i ek på golv. I direkt anslutning till köket finns serveringsgång med gott om förvaring och köksingång via källaren.

Övervåning
Tre stora sovrum, varav ett idag är arbetsrum med platsbyggd bokhylla. Master bedroom med skjutdörrar mot arbetsrum och utgång till stor balkong med fantastisk utsikt över Erstaviken. Ytterligare ett stort sovrum. Stort badrum även det med sjöutsikt. Hela övervåningen med stavparkett i ek och vattenburen golvvärme.

Badrum
Stort badrum med Carreramarmor lagt som stavparkett på golv med golvvärme (el). Integrerat badkar, dusch och spegelvägg med lampetter ovan. Bänk i Carraramarmor med dubbla nedfällda handfat. Gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda lådor samt linneskåp. Vacker handdukstork (vattenburen). I anslutning till badrum finns inrett stort dressing room. 

Separat wc i badrum 
Vägghängd wc, golv med Carreramarmor lagt som stavparkett och målade väggar.

Vind
På vindsvåningen finns två sovrum, stort sällskapsrum, klädkammare, separat wc och badrum.

Badrum
Badrum med dubbla handfat med spegelskåp och lampetter ovan samt dusch. Målade väggar och Carreramarmor på golv samt vitt kakel på vägg i dusch.

Separat wc
Intill badrum finns separat wc med Carreramarmor på golv och målade väggar. Takfönster, vägghängd wc och handfatskommod med låda. 

Källare
Källare med tvättstuga, matkällare, vinkällare, pannrum, större allrum, wc och bastu. Sjöstensgolv och målade väggar. Separat köksingång via källaren.

Övrigt
Fiber finns indraget i fastigheten. Uppvärmning via bergvärme (två borrhål om 235 meters borrdjup). Pool om 4 x 8 meter uppvärmd via bergvärme med automatiskt poolskydd. Mindre poolhus finns med möjlighet till förvaring. Utomhusdusch med varmvatten. Larm finns installerat, rörelsedetektorer samt fönster och dörrlarm.

Driftskostnad

138.010 kr/år, varav
El: 109.805 kr/år
Vatten/Avlopp: 3.410 kr/år
Renhållning: 1.070 kr/år
Försäkring: 23.725 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med inredd vind och källare
Byggnadsår: 1916
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2013-04-26
Energiprestanda: 75 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Grundsulor/granitgrund
Grundmur: Murad natursten
Stomme: Timmerstomme
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade tvåglasfönster + isolerkassetter med inbyggd värme
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: SOLSIDAN 36:17

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 9.104.000 kr
Summa pantbrev: 30.100.000 kr
Tomtareal: 1.791 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >