Violstigen 7

7 rum (178 + 7 m2). Med ett soligt, fritt och sjönära läge ligger denna välplanerade familjevilla från 1987 om totalt 185 kvm i mycket gott skick. Lugnt och insynsskyddat läge mot Vårgärdssjön med egen brygga i direkt anslutning till tomten. Ljust och luftigt sällskapsrum med stora fönsterpartier och full takhöjd upp till nock (3.7 m). Smakfullt och påkostat kök med Miele utrustning, öppen spis och utgång till altan. Altan runt stora delar av huset i söderläge och trädgård med härlig sjökontakt. Rymligt master bedroom med tillhörande badrum och utgång till altan, ytterligare tre sovrum finns varav ett med braskamin. Badrum och separat gäst-wc. Samtliga rum i huset med sjöutsikt. Nyrenoverat separat gästhus om 23 kvm med sovrum och badrum. Genomgående nylagda plankgolv av ek (2017) samt grekisk marmor. Sjönära skärgårdstomt om 1 224 kvm.
Pris: 14.950.000 kr Violstigen 7 Saltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand 070-746 64 00 maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 7 rum och kök (varav 4 sovrum) Boarea: 178 m2 + biarea 7 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Tomtareal: 1.224 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1987

Entréplan
Entré med gott om avhängningsmöjligheter och gäst wc. Luftig och ljus sällskapsavdelning med stort fönsterparti och full takhöjd upp till nock (3,7 m). Sällskaprummet ligger i öppen planlösning med matsal och kök. Smakfullt och påkostat kök med intilliggande matplats med plats för upp till 12 gäster. Master bedroom med badrum och utgång till altan. Entréplan med golv av grekiskt marmor och nylagda plakgolv i ek, samtliga med vattenburen golvvärme.

Souterrängplan
Allrum och tre sovrum varav ett med braskamin samtliga med sjöutsikt och utgång till trädgården. Inbyggda garderober med gott om förvaring och utgång till altan. Stilrent stort badrum med badkar. Genomgående nylagt (2017) plakgolv i ek med vattenburen golvvärme.

Kök
Smakfullt och påkostat kök med öppen spis och utgång till altan och trädgård. Gott om förvaring i vit skåpsinredning och arbetsbänk i öländsk kalksten samt rostfri diskbänk. Integrerad diskmaskin, extra bred induktionshäll, ugn, micro, kaffemaskin, dubbla vinkylar, rostfri fläkt, hel kyl och frys samtliga från Miele. Intill kök finns nyrenoverad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (Siemens) samt gott om förvaring och arbetsytor.  

Badrum
Övreplan badrum med mörkt kakel på väggar, dubbla handfat i Corian, dusch, vägghängd wc och handdukstork. Fönster mot trädgården och spotlights i tak. Badrummet behöver renoveras.

En trappa ner finns ett stilrent badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinkergolv. Handfatskommod med lådor och spegel ovan med spotlights. Integrerat badkar med dusch. Vägghängd wc, golvvärme och handdukstork (el). Fönster mot trädgård samt infällda spotlights i tak.

Gäst-wc med vitt klinkergolv och en mörk kaklad vägg. Wc, handfat med spegel, fönster med sjöutsikt samt vattenburen golvvärme.

Gästhus
Nyrenoverat ljust och luftigt gästhus med plats för dubbelsäng. Stora glasade skjutdörrar, sjöutsikt. Badrum med marmor på golv och vitkaklade väggar. Dusch med glasvägg, wc, handfat och fönster. 

Övrigt
Träinklädd betongpontonbrygga. Frånluftsvärmepump, Nibe F750.

Trädgård
Uppvuxen trädgårds-/naturtomt om 1 224 kvm med växthus, stenknallar, gräsmatta, och planteringar. Egen brygga med liten sandstrand (gemensamhetsanläggning) i Vårgärdssjön. Gångavstånd till solsidans bästa bad, Violbadet, med sandstrand mot Vårgärdssjön.

Läge
Huset ligger i Solsidan med närhet till såväl bra kommunikationer (ca 1 km till Saltsjöbanan och Solsidan station) som fin natur (Erstaviks naturreservat) och bad. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 4 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger. 

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, ute tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bla; Neglinge Skola, Da Vinci skolan, Igelboda skolan, Kunskapsskolan och Samskolan. Samskolan i Tattby ligger närmast och har klass F upp till årskurs 9. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan vid Observatorieberget har elever från årskurs 6 till 9. Förskolor i området närmast fastigheten är Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.

Driftskostnad

59.964 kr/år, varav
El: 36.076 kr/år
Vatten/Avlopp: 5.656 kr/år
Renhållning: 6.100 kr/år
Försäkring: 12.132 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Enplanshus i sluttningsvåning
Byggnadsår: 1987
Uppvärmning: Frånlufts värmepump
Energideklaration: Utförd
Grundläggn: Betongplatta på mark/torpargrund
Grundmur: Leca
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad och målat tegel
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Glaserat taktegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet: SOLSIDAN 33:19

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 9.030.000 kr
Summa pantbrev: 9.180.000 kr
Tomtareal: 1.224 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
fnr_010384648 Samfällighet Nacka SOLSIDAN S:3
01-IM8-49/5961 - 1 Avtalsservitut villa 1949-12-21

Se fullständing beskrivning >