Wittstocksgatan 10, 3 tr

3 rum (93 m2). Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen på charmiga Wittstocksgatan ligger denna väplanerade och klassiska lägenhet med vackra originaldetaljer och fri utsikt över Breitenfeldsgatans allé och fontän och med en direkt närhet till Karlaplan med sitt rika utbud av service och kommunikationer. Smakfullt kök i vitt och carraramarmor med inrett tidigare kökstrapphus som utgör charmig matplats. Matsal med fransk balkong i söderläge mot den lugna gården. Sovrum med god förvaring och platsbyggd arbetsplats. Ett helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Gästtoalett i anslutning till hallen. Genomgående vackra ekgolv i fiskbensparkett. Välskött förening med mycket god ekonomi i fastighet från 1924.
Pris: 13.900.000 kr Avgift: 3.108 kr/mån. Wittstocksgatan 10, 3 tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Stina Holmberg 070-868 08 23 stina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 3 kök (varav 1 - 2 sovrum) Boarea: 93 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 3 av 6 , Hiss finns Avgift: 3.108 kr/mån. inkl inkl, värme/VA, bredband
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 5.52779 % Byggnadsår: 1924 Förening: Brf Furiren 16

Planlösning

Entré genom säkerhetsdörr in till den välkomnande hallen med platsbyggd hatthylla i original och med gästwc i anslutning. Hallen öppnar upp mot ett sobert och ljust vardagsrum med platsbyggda bokhyllor. Två stora fönster vetter ut mot Wittstocksgatan och Breitenfeltdsgatans grönska och rymd. Stilrent kök i vitt och carraramarmor samt charmigt inrett före detta kökstrapphus. Matsal med platsbyggda vitrinskåp och med möjlighet att öppna upp till den franska balkongen. Rymligt sovrum mot norr med platsbyggda garderober och arbetsplats med bokhyllor. Badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. I våningen finns vackra bevarade originaldetaljer som spröjsade fönster med djupa nischer, stuckatur, väggpanel, spegeldörrar samt serveringsskåp. Genomgående golv i fiskbensparkett. Fina elementskydd i vardagsrum och sovrum.

Kök

Stilrent kök med inredning från Kungsäter. Arbetsbänk samt stänkskydd i carraramarmor. I köket finns integrerad diskmaskin, kyl och frys. Induktionshäll och ugn allt från Miele. Rostfri frånluftsfläkt. Alla vitvaror från 2014. I köket har man även inrett ett tidigare kökstrapphus med vackert välvt fönster mot gården. Separat matsal med platsbyggda vitrinskåp och fransk balkong i söder med utsikt mot vackra bakgårdar. 

Badrum

Helkaklat badrum med en hörndusch med hand- och takdusch bakom glasvägg och dörr. Handfat nedsänkt i kommod med lådor och skåp för förvaring och med spegelskåp och infälld belysning ovan. Vit wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Gästwc i hallen med klinker på golv och målade väggar, wc och handfat.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Våningen är belägen ett stenkast från Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården och Gärdet.

 

Driftskostnad

8.000 kr/år, varav
El: 3.500 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1924
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2018-05-17
Energiprestanda: 149 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Furiren 16

Information:

Brf Furiren 16 bildades på 70-talet och består av 14 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger denna vackra grönmärkta fastighet från 1924 med tillhörande tomtmark och är en äkta förening. Juridisk person accepteras inte som medlem. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en vacker välskött innergård med gemensam grill och utemöbler och ett cykelställ under tak. Kabel-tv och bredband finns i fastigheten via Tele2. Avgiften betalas kvartalsvis. Beslut har tagits om en 10% avgiftshöjning fr o m 1 juli 2022. En överlåtelseavgift tas ut av köpare om 3,5% av aktuellt prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1,5% av aktuellt prisbasbelopp.

RENOVERINGAR

2021 OVK Byte lås entré. Stamspolning kök.
2020 Byte av elradiator tvättstuga.
2019 Ventilation-tätning av kökskanaler samt rensning av badrumskanaler
2018 Energideklaration och radonmätning
2017 Renovering tvättstuga, konvertering av kökstrapphus till bostadsyta
2016 Belysning gård
2015 Ny tappvattenstam gäst-wc
2014 Rökkanaler och Fiber 100/100
2013 Fasad mot gården renoverades
2011 Stam gäst-wc relinades
2009 Fasad mot gatan renoverades
2008 OVK
2007 Radonmätning

Se fullständig beskrivning >