Wittstocksgatan 12

2 rum (53 m2). På Wittstocksgatan vid Karlaplan med gator som Breitenfeldtsgatan och Tysta gatan intill ligger den här fina 20-talspärlan. Utsikt över vackra hus och med närhet till allt. Fina tidstypiska detaljer som högt i tak, fiskbensmönstrad ekparkett på golv och bågformade fönster med djupa fönsternischer. Väldisponerad med sällskapsrum och kök integrerat. Platsbyggda garderober i sovrum och platsbyggt kök i en sober gråblå ton och i kök bänkskivor i carraramarmor. Sovrum med bågformade fönster och fina snickerier. Kaklat badrum med dusch. Representativ fastighet i eftersökt läge med närhet till Djurgården, restauranger, caféer som till kommunikationer.
Pris: 5.900.000 kr Avgift: 2.714 kr/mån. Wittstocksgatan 12 Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 53 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 0 av 6 , Hiss finns Avgift: 2.714 kr/mån. inkl Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 3.097 % Byggnadsår: 1923 Förening: Brf Furiren 17
Christina Löfsten Oscarsson
Ansvarig Mäklare: Christina Löfsten Oscarsson 070-211 92 00 christina@perjansson.se

Interiör

Hall med plats för avhängning och genomgående parkett i våningen. Förråd i hallen för god förvaring och här låg tidigare köket.  Hallen leder in till sällskapsrummet som utmärks av höga bågformade fönster och med härlig 20-tals karaktär. Högt i tak, djupa fönsternischer med fina snickerier. Utsikt mot Wittstocksgatans träd och tidstypiska hus i 20-talsklassicism. Plats för soffa och matsalsbord.

Sovrum med plats för en bred säng och med bågformade fönster samt inbyggd bokhylla. Fina snickerier som elementskydd och djupa fönsternischer. Platsbyggda garderober i en sober blågrå ton som kommer igen i skåpsinredningen i köket för enhetlig design. Fiskbensmönstrad ekparkett i sovrum och sällskapsrum.

Badrum

Helkaklat och med klinker på golv, värmeburet. Dusch med duschdörrar. Handfat i vitt porslin och spegel med badrumsskåp. Wc. Kommod med handfat samt stor spegel på vägg. Tvättmaskin och ovan hyllor för handdukar. 

Kök

Kök integrerat med sällskapsrummet och med köksinredning i blågrått. Maskinell utrustning som spis, ugn, fläkt och kyl med frysfack. Bänkskivor i carraramarmor. Glasparti med tapet bakom och blandare i mässing. 

När nuvarande ägare köpte lägenheten låg köket i det som idag är ett förråd, men ansökte om bygglov och gjorde kök i vardagsrummet. I det tidigare köket gjordes en garderob.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Föreningen och fastigheten

Brf Furiren 17 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 21 lägenhet med bostadsrätt. Fastigheten byggdes år 1923. Föreningen förvärvade fastigheten 1982. Fastigheten äger marken. Föreningen accepterar inte juridisk person. Kabel-TV och internet finns i fastigheten genom Com Hem och även internet genom IP-Only. Fiber indraget till varje lägenhet men medlem får själv teckna abonemang. I källaren finns tvättstuga och cykelförråd. Grönskande innergård. Juridisk person tillåts inte.  Överlåtelseavgift om 2.5% av prisbasbeloppet betalas av köparen och pantsättningsavgiften 1% av prisbasbeloppet faktureras pantsättaren per pantsättning. 

Renoveringar

Se underhållsplan men ett urval:

2019-2021 Relíning avloppsrör källare

2019 Stamspolning av samtliga avloppsstammar

2018 Åtgärder ventilation pga OVK

2018 Målning av fasad undre del mot gata

2017 Fönstermålning mot gata

2016 Fönstermålning mot gård

2017 Bredband Fiber till samtliga lägenheter IP-Only

2013-14 Byte av samtliga vatten- och avloppsstammar

2009 Elstammar och stigare bytta. Ny elcentral. 

Driftskostnad

16.684 kr/år, varav
Värme: 3.000 kr/år
Försäkring: 8.184 kr/år
Övrigt: 5.500 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1923
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 20200330
Energiprestanda: 143 kWh/m2 (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn: Brf Furiren 17

Se fullständig beskrivning >